Ne vem, če bom bratu lahko odpustila
Z bratom ne govorim od kar je očeta okužil s korono. Že tretji teden je v umetni komi. Ne kaže mu dobro. Oče je eden tistih, ki so mu zdravniki cepljenje odsvetovali, brat pa med sodi med zaprisežene anticepilce. Čeprav smo bili dogovorjeni, da se bo druženju z očetom odpovedal, da ga ne bo obiskoval, je prva stvar, ki jo je naredil, ko je prišel iz službene poti, šel obiskati očeta. Brat je šel s korono skozi, kot da ne bi bilo nič, oče se bori za življenje. Sama sem bila cepljena med prvimi in ko sem šla h očetu, sva imela oba maske, držala sva razdaljo in bila več kot vestna pri razkuževanju rok.
Jezna sem brata, ne morem niti govoriti z njim. Nikomur nič ne pomaga, ko joka da mu je žal. Zavedal se je kakšen riziko je za očeta okužba, že kakšna manj huda kot je kovid. Brat na vsak način želi z mano navezati stik. Ne vem, če mu bom lahko kdaj odpustila njegovo nespametno ravnanje. Z njim ne želim imeti več nobenega opravka. To kar je naredil, je zame, kot bi pritisnil na petelina nabite pištole.
Ne vem kaj bom naredila, če oče izgubi borbo. Kaj bi vi naredili v situaciji enaki moji? Zanima me, če je moje čutenje normalno ali se mi je odpeljalo, kot mi pravi, moja družina, ki se z mojim ravnanjem ne strinja. Mislijo, da krepko pretiravam. Svojih čustev ne morem spremeniti. Brata sovražim!
Ni pomembno, kaj bi naredili drugi v dani situaciji. Pomembno je, kaj ti čutiš. Mi smo mi, ti, si ti. Najbrž bi tudi sama zamerila bratu. Je pa menda tako, da je datum smrti menda že nam določen ob našem rojstvu, tako da, je mogoče na to bolje gledati s te perspektive? So pa to kompleksne in žalostne stvari. Če je res, kar pišeš, mi je zelo žal in vse dobro tvojemu očetu.
Sočustvujem s tabo.
Te rodbinske relacije so lahko zelo občutljiva reč. Sploh, ker se pojavlja zmeraj več diametralno nasprotnih pogledov v zvezi s covidom med najbliþjimi v družini. Smo imeli zelo podobno situacijo, ki pa se je na srečo dobro izšla. Jaz sem mamo nagovarjala, naj se cepi, moj brat, da nikakor. Vendarle se je odločila in HB, ker ji je vnukinja ( od brata hčerka, ironija) prinesla covid in jo okužila. So se vsi sekirali in na koncu priznali, da je ok, da se je mama odločila, kot se je. Prebolela je lažjo obliko… tako, da te zelo razumem v tvoji nesrečni situaciji. Imej v mislih, da se brat sekira in si močno očita, tako da najbrž ne rabi še tebe, da mu poveš, kar prav dobro ve.
Upam in želim, da se tvoj oče izvleče. Želim, da se izteče dobro.
Ne vem. Odgovornost na obeh straneh, ne samo na bratu. Tudi oče bi moral biti previdnejši pri distanci, nošenju maske, zračenju in razkuževanju. Prvi je on tisti, ki bi moral sinu postaviti mejo. Pa ga tile naši ta stari kar malo sračkajo. Verjetno bi reagirala zelo podobno kot ti. Jezna na oba. Bi jih pa brat slabše odnesel. S stiki pa se tudi ne sili, če ti ni do njih. Nisi Jezus, da bi odpuščala z lahkoto.
Srečno!
Kaksen razlog je, da oceta niso cepili? Katera bolezen? Itak so ze poleti napovedovali, da bo prej ali slej vsak prisel v stik s korono. Dobil jo je od sina, lahko bi jo pa od postarja. Res ni prav, da je takoj s potovanja sel k njemu, a zdaj je kar je. Zakaj pa je oce nosil masko, ko si bil ti pri njem, ko je bil on pa ne? Z bratom pa se pobotaj, kljub vsemu.
Predelaj čustva. Na silo ne gre nič. Je oče bil cepljen? Verjetno je brat obiskal očeta v afektu. Od veselja. Kot bi ga ti, ker ga imaš rada. Verjetno bi brat dobil bremzo, če bi ob prebolevnosti covida imel sam težave. Tako je pa ‘pozabil’. Morda razmišljal, če njemu ni bilo nič, drugemu tudi ne bo. Vsi smo nekako v življenju razumsko razmišljali eno, v čustveni situaciji je bilo pa kontra. Osredotoči se na očeta, z bratom boš kasneje. Časa nazaj ne moreš zavrteti. Predelati boš morala sama ta občutja. Kot vsak drugi. Povej bratu, da mu trenutno tvoja čustva niso naklonjena in želiš, da te pusti pri miru. Navsezadnje ga je bil oče vesel. Saj ves kako gre tista, vsexza otroka, čeprav za kruto ceno. Najmanj kar si oče zeli, verjetno, je, da vidva ostaneta na smrt skregana.
Z bolečino v srcu, 27.10.2021 ob 20:15
Z bratom ne govorim od kar je očeta okužil s korono. Že tretji teden je v umetni komi. Ne kaže mu dobro. Oče je eden tistih, ki so mu zdravniki cepljenje odsvetovali, brat pa med sodi med zaprisežene anticepilce. Čeprav smo bili dogovorjeni, da se bo druženju z očetom odpovedal, da ga ne bo obiskoval, je prva stvar, ki jo je naredil, ko je prišel iz službene poti, šel obiskati očeta. Brat je šel s korono skozi, kot da ne bi bilo nič, oče se bori za življenje. Sama sem bila cepljena med prvimi in ko sem šla h očetu, sva imela oba maske, držala sva razdaljo in bila več kot vestna pri razkuževanju rok.
Jezna sem brata, ne morem niti govoriti z njim. Nikomur nič ne pomaga, ko joka da mu je žal. Zavedal se je kakšen riziko je za očeta okužba, že kakšna manj huda kot je kovid. Brat na vsak način želi z mano navezati stik. Ne vem, če mu bom lahko kdaj odpustila njegovo nespametno ravnanje. Z njim ne želim imeti več nobenega opravka. To kar je naredil, je zame, kot bi pritisnil na petelina nabite pištole.
Ne vem kaj bom naredila, če oče izgubi borbo. Kaj bi vi naredili v situaciji enaki moji? Zanima me, če je moje čutenje normalno ali se mi je odpeljalo, kot mi pravi, moja družina, ki se z mojim ravnanjem ne strinja. Mislijo, da krepko pretiravam. Svojih čustev ne morem spremeniti. Brata sovražim!
Veš, kaj ti bom povedala? Če si 110%, da je brat tisti, ki je okužil očeta, potem zganjaj užaljenost in dramo. V nasprotnem ne razbijaj družine, ne kaži s prstom in ne sodi, ker se rado in prehitro obrne. Vsem vse dobro.
No, ravno za takšne situacije sem spraševala anticepilce in ostale, ki jim je problem v zaprtem prostoru dat masko gor oz se vsaj testirat ko je potrebno, kako se počutite, če veste, da je zaradi vas nekdo hudo zbolel oz celo umrl? In ni pametnega argumenta. Nikoli ga ni. Edin, ne bluzi. Vprašala sem tudi ali so takšni ljudje samo egoistični in neumni ali pa brezobzirno žleht? Tudi ni odgovora. Sej v družini imamo tudi mi primer anticepilca, ki bi se na veliko druzil z rizičnimi, ki se ne smejo cepit. Pa vem, da je drugače dober človek in prišla do zaključka sej večina jih ni zlobna, samo neumna.
-
Pa še to v razmislek bratu in podobnim. Tukaj je primer karme, brata ni bilo briga, da s svojim nespametnimi dejanji okužuje ostale. Tudi kakšnega neznanca ki je rizičen in lahko umre. Za neznance mu ni bilo mar zato je sedaj okužil človeka do katerega mu je mar. Ne pravim, da bi se moral cepit. S tem itak najbolj vplivaš le na svoje zdravje ampak biti odgovoren do drugih, da ne širimo virusa kot norci.
Prezgodaj, 28.10.2021 ob 05:28
Predelaj čustva. Na silo ne gre nič. Je oče bil cepljen? Verjetno je brat obiskal očeta v afektu. Od veselja. Kot bi ga ti, ker ga imaš rada. Verjetno bi brat dobil bremzo, če bi ob prebolevnosti covida imel sam težave. Tako je pa ‘pozabil’. Morda razmišljal, če njemu ni bilo nič, drugemu tudi ne bo. Vsi smo nekako v življenju razumsko razmišljali eno, v čustveni situaciji je bilo pa kontra. Osredotoči se na očeta, z bratom boš kasneje. Časa nazaj ne moreš zavrteti. Predelati boš morala sama ta občutja. Kot vsak drugi. Povej bratu, da mu trenutno tvoja čustva niso naklonjena in želiš, da te pusti pri miru. Navsezadnje ga je bil oče vesel. Saj ves kako gre tista, vsexza otroka, čeprav za kruto ceno. Najmanj kar si oče zeli, verjetno, je, da vidva ostaneta na smrt skregana.
ti si sploh prebrala uvodni post?
Moj oče se je lani okužil v bolnišnici, kamor je bil sprejet zaradi hudega vnetja in potem je njegova borba s Covidom trajala 6 tednov, ampak je zaradi hudih posledic na srcu in pljučih vseeno umrl po 4 mesecih. Boli, ko vidiš trpljenje. Začela sem počasi s prebiranjem knjig o medijih duš in pa gledam vsak dan oddajo na Tlc o mediju Theresi Caputo. To mi pomaga, ker z jezo samo sebi skodis. Sem spoznala, da vse kar se zgodi v življenju je z določenim namenom, ker tako mora biti in temu ne moreš uiti. Če imate možnost poglejte to oddajo. Meni pomaga, da se sedaj že očeta spominjam z nasmehom. Vse dobro.
Obnašaš se, kot da imaš tri leta. Se ti zdi možno, da je samo brat lahko okužil očeta.
Mislim, da pretiravaš in da si drama queen. In rada iščeš krivce vsenaokoli. Tebi se seveda ne bi moglo zgoditi, da bi koga okužila?! Si slišala, da cepljeni tudi okužujejo. In še bolj, ker niso testirani in zlahka hodijo okoli okuženi.
Za avtorico:
Sem prepričana da ni takšnih *** delal vedno, samo posledic ni bilo, ali pa so bile manjše.
Še Jezus ne odobrava odpuščanja v nedogled (nisem verna, vem pa da je v Bibliji) – ni ti treba, nisi dolžna in ne pusti se drugim nasilnežem in njihovim promotorjem siliti v odpuščanje.
Ni bilo prvič, ni bilo zadnjič, pa tudi “ponovno prvič” ni bilo prvič. Bo pa zadnja zamera, če pri prvih sto ni šlo.
Seveda, ona komplicira. Seveda vi, ki očitno prelagate posledice svojih dejanj na druge oz jih zminimalizirate, jo zdej napadate. Na koncu bo še ona kriva, da je oče zbolel in ne brat, ki ni bil odgovoren. Ne do drugih, ne do svojih. Imaš pravico bit jezna, jaz bi bila jezna tudi na sebe, če bi po neumnosti okužila druge.
pa jim je uspelo.
Skregati med sabo druzine.
Zalostno vse skupaj, predvssem pa zato, ker je dokazano, da cepljeni povsem enako prenasajo… kotnekaksenvirus.
Ja, izven slovenskega baloncka cenzure so dejstva znana: cepljeni zbolevajo, cepljeni prenasajo virus povsem enako kot necepljeni, cepljenim vpliv cepiva popusti v manj kot sestih mesecih in so zato potrebne cepljenje na cepljenje.
V Izraelu se gredo cetrti krog….
Dejstvo je, da je sila zalostno ko je nekdo bolan. Zalostno in bolece.
Vprasanje pa je le… od kod in kako.
Tvojemu ocetu pa zelim cimprejsnje okrevanje.
Kr tko, 28.10.2021 ob 13:25
Seveda, ona komplicira. Seveda vi, ki očitno prelagate posledice svojih dejanj na druge oz jih zminimalizirate, jo zdej napadate. Na koncu bo še ona kriva, da je oče zbolel in ne brat, ki ni bil odgovoren. Ne do drugih, ne do svojih. Imaš pravico bit jezna, jaz bi bila jezna tudi na sebe, če bi po neumnosti okužila druge.
-
Sedaj ne moreš nič spremeniti, četudi se razpocis od jeze. Škoda je že narejena in z vso to jezo škodujes samo sebi.
Ni res, mogoče se bo pa kakšen drug, ki bolj z lahkoto jemlje vse skupaj, zamislil. Cepljen ali necepljen, vseeno. Samo eno zdravo mero (so)odgovornosti. In ja seveda je žalostno, da se kregamo vsi med sabo in še posebej znotraj družin. Tudi jaz sem na začetku zelo lepo poskušala dopovedat dejmo se pazit med sabo, glejmo en na drugega, pomislimo tudi na ostale… pa če vidiš, da ne gre. Ljudje ravnajo zelo sebično in zato se takšne stvari dogajajo. Verjamem, če bi brat in ostali, ki so toliko glasni proti ukrepom, bili bolj zadržani, malo bolj spoštljivi tudi do ostalih (predvsem rizičnih), ne podpihovali širjenja virusa s totalnim neupoštevanjem ukrepov… da ona ne bi bila jezna na brata, jaz pa tudi vem, da ne bi bila jezna na takšno osebo, če naredi kar lahko, pa vseeeno prenese virus. Noben normalen ne bi bil jezen na takšnega in mu še dodatno nabijal slabo vest. Na takšnega ne, ampak verjetno v tem primeru (in podobnih primerih) ne gre za takšna ravnanja.
Forum je zaprt za komentiranje.