Ne razumem ga, da mora vedno pit le pivo!!
V petek po službi na pijačo, pije pivo, prismrdi domov, gremo h komu na obisk pivo, čez vikend gre s prijateljem na pijačo, pije pivo,…. to me že pošteno moti. Čez teden ne pije, ker ima tako službo.
Vedno znova se zaradi tega sporečeva, ker me to njegovo početje moti in ta smrad po pivi.
Imam razlog za skrb??
Iz kakšne družine pa prihaja ? Je njegove oče tudi rad pil ?
Če bi si priznal, da ima problem, potem bi se ob pitju piva počutil krivega. Zato si noče priznati, saj mu alkohol omogoča, da je bolj sproščen in lažje izrazi občutke. Zato on iz svoje perspektive v tem ne vidi nič napačnega, ampak le korist.
Točno, njegov oče je pil in še vedno rad spije in je tudi zelo agresiven, kadar spije.
Res je, takrat je mož sproščen in potem je pri besedi, drugače je bolj tihe sorte. Agresiven ni, seveda pa se skregava, ker začnem jaz “težit”, da spet smrdi po pivi… rekla sem mu tudi že, da bo zapravil družino (imava 1 otroka), da bom šla proč, pa ne pomaga nič. Včasih se mi potem zazdi, da pretiravam jaz, da menda to res ni nič takega ??? Sam pri sebi ne vidi problema.
Meni pivo full smrdi, tako da razumem, da te vonj odbija.
Presoditi pa moraš, ali postaja pivo že problem (v smislu nagnjenosti k alkoholizmu) ali pa zgolj tebe moti vonj. V prvem primeru bi moral on nekaj narediti, v drugem pa je težje najti neko pametno rešitev…
Če bi moj postal zdaj kar naenkrat navdušenec nad alkoholom (zdaj res spije mogoče kozarec vina na dva meseca…) ne vem, kako bi se prilagodila. Sploh če bi šlo za pivo. Meni to res obupno smrdi, mi gre na bruhanje.
Če mu boš le težila okrog piva, se lahko zgodi, da bo tega piva vedno več, saj tam najde sproščenost, pri tvojem teženju pa doživlja slabo vest, neprijetne občutke. Če doživlja neprijetne občutke ob tebi, se lahko zgodi, da se te bo vedno pogosteje izogibal. Tudi ti se njega zaradi vonja po pivu. Nekaj bosta morala ukrenit. Morala bi se pogovorit o vajini prihodnosti, vendar če ne bosta vsak malo popustila, ne bo nič dobrega.
Je res problem le ta vonj ali je problem, kje drugje v njegovem odnosu do tebe?
Tukaj je očitno bolj kot samo pivo moteče to, da se tip nepooblaščeno oglaša, ko ga nekaj spije. Copatkar, ki si po dveh flašah že domišlja, da je prerasel odmerjene mu natikače in si drzne vrtet jezik, kadar ga nihče (žena) nič ne vpraša. Tega pa si nobena moderna ženska, ki da kaj nase in ve, komu je namenjeno, da v partnerskem razmerju nosi hlače, ne bo dovolila.
Pri alkoholu ne gre samo za količino, ampak kako vpliva na človeka. Na tega moža vpliva preveč, tako da je na dobri poti v alkoholizem.
Glede na to, da govoriš o vonju – bi pa rekla, da je tega piva kar nekaj. Človeka, ki spije eno pivo, skoraj ne zavohaš, pri tistih, ki veliko tankajo, je pa ta vonj precej bolj izrazit. Vsaj take so moje izkušnje (ravno včeraj smo ga ruknili s sosedi po skupinski akciji – nihče ni smrdel po pivu).
Mogoče dve iztočnici za razmislek …
Mogoče se motim, ampak zdi se mi, da če sam jem česen, tudi drugega, ki ga je jedel, ne bom zavohal, ali pa ga bom zelo blago. Če pa ga jé samo drugi, bo ta vonj veliko bolj izrazit.
Jaz bi rekla, da so alkoholiki tisti, ki so zasvojeni s pijačo. Lahko si 10x na leto mrtvo pijan ampak zaradi tega še nisi alkoholik. Če pa odmerek potrebuješ vsak dan, četudi imaš službo in svojo dozo sčasoma povečuješ – si pa tam.
Če tvoj mož posega po pijači občasno (druženje s prijatelji) in obstane pri svoji dozi (pivo ali dve) pa ne bi rekla, da gre za alkoholika, ampak za človeka, ki ima rad pivo. Pa mislim da svoj ljubi mir tudi.
Se strinjam. Bolj bo postajal nezadovoljen, bolj bo iskal uteho v alkoholu.
Seveda pa bi bilo neodgovorno kriviti avtorico, saj njen fant že iz lastne družine v sebi nosi takšne vzorce in navade.
Problem se lahko reši le tako, da on manj pije ali neha piti ali pa ona sprejme njegov vonj po pivu in posledično njegovo obnašanje.
Nujno bo potrebno delati na sebi in na samozavesti..Mogoče celo poiskati pomoč pri strokovnjakih.
Mogoče se motim, ampak zdi se mi, da če sam jem česen, tudi drugega, ki ga je jedel, ne bom zavohal, ali pa ga bom zelo blago. Če pa ga jé samo drugi, bo ta vonj veliko bolj izrazit.[/quote]
Meni se to zdi lari fari. Zavoham v vsakem primeru.[/quote]
Jaz sem Marka razumela drugače 🙂
Ravno v tem se skriva hudič – ker ljudje alkoholizem razlagajo tako kot ti.
Odvisnost ne pomeni samo to, da odmerek rabiš redno vsak dan, ampak recimo tudi redno na vsakem žuru, drugače se ti zdi, da se ne zabavaš. Ali tale naš možakar, ki rabi odmerek za to, da se vključi v družbo. To je zloraba alkohola.
Meni se to zdi lari fari. Zavoham v vsakem primeru.[/quote]
Jaz sem Marka razumela drugače :)[/quote]
In sicer?
Jaz ne glede na to, ali pijem pivo ali ne, zavoham druge. Ne glede na to, ali jem česen ali ne, ga zavoham pri drugih. Mi čisto nič ne pomaga, če ga jem tudi sama. Kar se mene tiče, je to, kar je napisal Marko, lari fari.
Ravno v tem se skriva hudič – ker ljudje alkoholizem razlagajo tako kot ti.
Odvisnost ne pomeni samo to, da odmerek rabiš redno vsak dan, ampak recimo tudi redno na vsakem žuru, drugače se ti zdi, da se ne zabavaš. Ali tale naš možakar, ki rabi odmerek za to, da se vključi v družbo. To je zloraba alkohola.[/quote]
Kaj pa, če si privoščim deci vina vsak dan po kosilu, ali pa vsak drugi dan po kosilu ali pa le vsak petek (vsak žur, kot praviš)? Ni tvoje tretiranje alkoholizma rahlo pretirano? Koliko odmerka je potrebno, da lahko govorimo o zlorabi nečesa?
Se pa strinjam, da se alkohol lahko hitro “prikrade” v naše življenje in se čez čas sploh ne zavedamo več, da ga “potrebujemo” že skoraj vedno, ko se pojavi priložnost, vedno najdemo nek razlog ali pa izgovor za to, da ga nekaj spijemo.
živjo!
Mogoče ste me nekateri napačno razumeli – ne gre za eno, dve pivi, to me sploh ne bi motilo, gre za večje količine, ker nima mere, gre za več rund, ki se potegnejo tudi 2-3 ure po službi in to skoraj vsak petek. Kar me moti je to, da potem zapleta jezik in TO MI OBRAČA ŽELODEC.
Nekateri ste gotovo spregledali dejstvo, da je v družini alkohol in zaradi tega me skrbi, ker je že kot otrok bežal pred pijanim človekom…rada bi to preprečila, ker vem, da jim ni bilo lepo.
Ne napadajte me, nisem neka zatežena baba, bojim se samo, da bo počasi tonil vse globlje…
Mi te “napadamo” le zato, da te opozorimo, kaj se bo zgodilo, če boš ti napadala njega. Mi te razumemo, moraš pa vedet, da je treba k temu pristopit na pravi način, zato da ga ne poženeš še globlje. Imaš vpliv, po drugi strani pa brez njegove želje, volje po spremembi ne moreš prav nič, z nobenim pristopom.
Forum je zaprt za komentiranje.