Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne razumem

Ne razumem

Saj v bistvu vem, da mi nihče ne bo mogel pomagati. Morda moram dati le ven iz sebe. Sem ločena mamica dveh krasnih otrok. Stara sta 11 in 15 let. Od njunega očeta sem se ločila 4.5 leta nazaj. Bilo je prisotno nasilje..dnevna poniževanja… ok..sem šla… za stike z otrokoma sem.pristala po dogovoru zaradi narave njegovega dela. Da bi le bila otroka čimveč z njim. Nekako je šlo, sicer nekih presežkov z njegove strani ni bilo nikoli. Tudi malokdaj je sam pokazal inciativo za to, da bi ju imel. Ponavadi sem vedno jaz dala pobudo…spraševala… mu govorila da ga potrebujeta. Pred dvema letoma pa je spoznal novo partnerko. Kar bi bilo ok če bi ona sprejela otroka. Do danes… torej že dve leti z njima ne spregovori besede ko sta prisla otroka na obisk. Letos marca sta dobila dojencka. In tako je šlo vse strmo navzdol . Pozabil je na najina otroka…ne pokliče ju..ne vzame več k sebi že več kot dva meseca. Otroka sta prizadeta. Zelo. Meni pa se trga srce… človek ki bi ju moral imeti najbolj rad… ju zaščititi… ju je tako grdo zapustil… ni lahko… sama sem v celoti za njiju. Od vzgoje,šole, vsega kar otroci potrebujejo. Itak sta moja in ju imam najrajši in mi ni nič težko.. le včasih.. sem tako zelo žalostna…sama za vse.. poleg tega me še najbolj boli ko gledam druge očete kako so jim njihovi otroci prioriteta. In take moške spoštujem…

V vsakem slabem je nekaj dobrega.
Zdej ti je se dodatno potrdil, da je prav, da si se locila od tega pezdeta.
Res je tezko za otroke, ampak od taksnega deca bi potegnila lahko le slab vzgled.
Priporocilo:
Najdi si normalnega tipa, ki bo sprejel tudi tvoje otroke.

Poznam par mamc, ki so si ga najdle, in njihovi otroci mnogo bolj uzivajo z Ocimom kot so kadarkoli z ocetom.

To se strinjam. Da otroci lahko več dobijo od nekoga, ki ni njihov bioloski oče. A vendar se mi zdi, da tudi takšnega moškega ni lahko dobit oz spoznat. Ki bi bil zmožen sprejet cel paket 🙂

Zanima me, če si je tvoj bivši mož sploh kdaj želel imeti otroke? Ali je bila to tvoja volja? Kako je bilo glede tega? Ker res ne razumem žensk, zakaj se odločijo za otroke moškim, ki to očitno ne želijo. Pač si imela smolo pri izbiri moškega. Srečno ti želim v bodoče.

Je želel otroka…oba. nikoli ne bi imela otroka z nekom, kjer bi bila to le moja želja. Edino kar je moja krivda, da nisem videla prej opozorilnih znakov. A ne razumem.. tudi jaz sem srečna da ga cim manj vidim… a otroka nista kriva za nesoglasja med nama. Težko razumem da ti lastni otroci nic ne pomenijo.

Je želel otroka…oba. nikoli ne bi imela otroka z nekom, kjer bi bila to le moja želja. Edino kar je moja krivda, da nisem videla prej opozorilnih znakov. A ne razumem.. tudi jaz sem srečna da ga cim manj vidim… a otroka nista kriva za nesoglasja med nama. Težko razumem da ti lastni otroci nic ne pomenijo.
[/quot

Mogoče si ti tako mislila, da si je želel otroke. Ker očitno si jih ni. Ne moreš danes imeti rad svojega otroka, jutri pa ga nimaš več rad. ?? Katere opozorilne znake si spregledala?

Njegovo hladnost in brezčutnost. Sicer je bil do otrok dober, ko sta bila še mala… nekateri ljudje pač enačijo ljubezen do partnerja in otrok. Če ni več čustev do nekoga, potem avtomatično tudi do otrok ni. Je pa seveda možno, da njegova želja ni bila iskrena…

Jaz mislim tako. Kdor ima resnično rad svoje otroke, se lahko zamenja 10 partnerk, pa bodo otroci še vedno na prvem mestu. Tako čuti čustveno zrel človek. Moje mnenje. Kot že rečeno, imela si smolo pri izbiri moškega, s katerim si si ustvarila družino. Veliko sreče in vse lepo v prihodnje ti želim.

Jaz mislim tako. Kdor ima resnično rad svoje otroke, se lahko zamenja 10 partnerk, pa bodo otroci še vedno na prvem mestu. Tako čuti čustveno zrel človek. Moje mnenje. Kot že rečeno, imela si smolo pri izbiri moškega, s katerim si si ustvarila družino. Veliko sreče in vse lepo v prihodnje ti želim.
[/quote]

Ti pa si perla – še kako je tip ‘pokvarjen’, dokler odnos štima, ga tudi lastni otroci zanimajo, cim gre odnos navzdol, ga tudi – lastni – otroci ne zanimajo.
In po tvoje se to vidi, še preden postane oce? Res? Sanjaj.
Ogabno, novorrojenec je sprejet, nova je njegova starejsa otroka že od zaceetka ignorirala, tipo pa zato, da obdrzi novo partnerstvo, svoja otroka zataji.
Videno velikokrat.

Žal se to velikokrat zgodi. Dobijo novo družino in pozabijo na staro. Vse kar ti lahko narediš je da si mati in oče svojima otrokoma. Otroka bosta sčasoma dojela in tudi prebolela.

Saj sem.. vse sem jima..oče, mama in še kaj…saj ni težko..pridejo pa dnevi , ko je malo težje.. saj vem, da ima vsak svoje breme na ramenih… eni takšno..drugi drugačno.. težko le da otroka nimata nič od očeta.
Včasih se je lažje pogovorit z ljudmi, ki jih ne poznaš kot s svojimi.. hvala za vse besede podpore 🙂

Saj sem.. vse sem jima..oče, mama in še kaj…saj ni težko..pridejo pa dnevi , ko je malo težje.. saj vem, da ima vsak svoje breme na ramenih… eni takšno..drugi drugačno.. težko le da otroka nimata nič od očeta.
Včasih se je lažje pogovorit z ljudmi, ki jih ne poznaš kot s svojimi.. hvala za vse besede podpore 🙂

Pa delaj na sebi, da ta zagrenjenosti ne bo škodila tvojemu zdravju. Privošči si par ur psihoterapije da predelaš do konca in najdeš spet svojo moč in srečo. Skrbi zase in za svojo srečo, ti si mamica! Drži se! Vso srečo!

Kje je zdaj govno od poblaznelega viharca, da bi komentiral? Saj butelj itak ne zna komentirat dejanj moških, torej tudi ta moški iz te zgodbe ni nič kriv. Butastemu viharcu so vedno vsega krive babe, ne glede na to, kakšna je zgodba.

Kriva je zmešana in čoknjena polnorita in puhloglava baba, ki je raje spizzdila iz zakona kot da bi še naprej prenašala dedčevo poniževanje in nasilje. Seveda vemo, da je baba vedno kriva.

No in zdaj, ko dedca njegova lastna otroka ne brigata več, je seveda spet kriva baba. Zakaj že? Saj ni važno zakaj, važno je, da JE vedno kriva baba. Baba zmešana dela invalide iz svojih otrok, pa fotra jim je odtujila. Kako odtujila, če jih pa foter noče več videti? Ni važno, kako, foter pač ni ničesar kriv! Revež ubogi se je zapletel s to čoknjeno butaro, zdaj ga pa ona osira na forumu! Nedopustno!!

Babe res ne vedo več, kje jim je mesto!

zakaj si imela z njem še enga otroka če že prvega ni maral?lej…pač ne mara otrok tu ne moreš nič ne sili ga niti otrok za stike.
če ima z drugo otroka ga ima zato,da ga nebi skenslala….

Ti bom jaz povedala iz prve roke.Pri nas doma je ista situacija. Brat se je razsel s partnerko, s katero ima sina… vsi smo bili v šoku, po drugi strani pa veseli da je sla od njega..alkohol…nasilje…in potem seveda ista zgodba glede stikov…ona mu je dala otroka kadar koli je žele.ampak ni kazal velikega interesa…uglavnem…vsi ostali smo ostali v stiku z nečakom in vnukom. Dedi pa babi nikoli ne pozabita na njega za noben praznik..novo leto..velka noč…miklavz..bozicek..konec solskega leta…jaz kot teta ga skoraj vsak mesec nekam peljem. Al v kino..poleti na bazen. Vsako leto gremo na izlet ..bili smo v Postonjski jami…pa na Bledu..pa v tehnicnem muzeju..pa v Piranu…
Vedno ko poklicemo njegovo mamico…in jo vprasamo ali bi želel z it z nami …vedno je vesel da se spomnemo na njega… brat pa se vedno bolj tako tako. Hudo nam je zaradi tega vsem ostalim..vsi trpimo…in vemo da on tud pogresa oceta. Fant je star 14 let, odlicen v šoli, prijazen… vsi smo lahko ponosni na njega samo brat moj….eh.
Se pravi po očetovi strani…se nobeden nic ne spomne na otoke. Nima starsev bratov sester….???

Od vseh njegovih sorodnikov se sem in tja spomni nanju le njegova mama. Sestra mu pomaga pisati pritozbe ter navaja mnogo lazi za znizanje prezivnine. Ze prej je ni zanimalo za otroka, sedaj pa sploh ne…micka kovaceva, lepo, da tako skrbite za svojega necaka, sem prepricana, da je fantu zagotovo lazje, ker ga niste zapustili tudi vi. Vsaka oseba v otrokovem zivljenju, je dodaten plus termu obogati zivljenje :). Tako da res, vse pohvale 🙂

Ah jst sm sam z otrokoma ze 9 let. Njuna mami je tudi pozabila na otroke. Sina ni vidla ze vsak 1 leto, hcero pa slisi po telefonu parkrat na leto. Doma je v sosednji obcini.. Vendar kar gre..otroka bosta odrasla in ona ne ve kaj zamuja…

Kaj pa vem… Ste v najboljših letih. Vaša otroka sta že toliko velika, samostojna, da to ni nobeno breme pri iskanju novega partnerja. Pri teh letih se najbrž že najde kakšen ločen očka in ne bosta ne en ne drug čutila bremena, da bi morala imeti še kakšnega otroka, ali da se mora kdo razdajati za tuje otroke.
Na misel mi je na primer prišla družina Alenke Košir, ravno sem nekje prebrala, da se je med karanteno pri njih šolalo pet otrok, saj sta partnerjeva otroka vsak drugi teden pri njih in se vsi skupaj odlično razumejo.

Če vsaj malo pomaga, jaz sem en takšen (sedaj odrasel) otrok in na koncu bo vse ok, človek ugotovi, da je boljše ne imeti enega starša, kot pa nekoga, ki mu ni mar. OTroci se bodo znašli in bodo ok, dokler imajo mamino ljubezen 🙂 Vsaj po moji osebni izkušnji…

Je problem vendar ne obupaj.sam sem samohranilec 11 sinu ki tudi nima stikov z mamo vendar je tak boljše.sam sem se boril za njega na polno in sem tudi zmagal na sodiscu kjer sem dokazal da sem med redkimi ki jim ga je sodišče dodelilo.NE OBUPAJ

Tebi pa razumevanje prebranega grozno šepa, kajne?

Res je da takih moških ni veliko oziroma je redko kateri. Pa vendar upanje umre zadnje. Imela sem tudi sama tako izkušnjo da razumem vašo situacijo, pa vendar Sama sem srečna danes z mojo hčerkico od prejšnje veze in novim paetnerjem kateri je super sprejel mojo madam in se odlično razumeta in z velikim veseljem pričakujemo novega člana za katerega vse počnemo skupaj pri pripravah nanj. Le pogumno in ne obupat nad tem, situacija je zoprna vendar pa ni taka da se ne bi dalo preživet. Vse dobro in držim pesti.

Odgovor na objavo uporabnika
Ninci204, 24.05.2020 ob 20:42

Saj v bistvu vem, da mi nihče ne bo mogel pomagati. Morda moram dati le ven iz sebe. Sem ločena mamica dveh krasnih otrok. Stara sta 11 in 15 let. Od njunega očeta sem se ločila 4.5 leta nazaj. Bilo je prisotno nasilje..dnevna poniževanja… ok..sem šla… za stike z otrokoma sem.pristala po dogovoru zaradi narave njegovega dela. Da bi le bila otroka čimveč z njim. Nekako je šlo, sicer nekih presežkov z njegove strani ni bilo nikoli. Tudi malokdaj je sam pokazal inciativo za to, da bi ju imel. Ponavadi sem vedno jaz dala pobudo…spraševala… mu govorila da ga potrebujeta. Pred dvema letoma pa je spoznal novo partnerko. Kar bi bilo ok če bi ona sprejela otroka. Do danes… torej že dve leti z njima ne spregovori besede ko sta prisla otroka na obisk. Letos marca sta dobila dojencka. In tako je šlo vse strmo navzdol . Pozabil je na najina otroka…ne pokliče ju..ne vzame več k sebi že več kot dva meseca. Otroka sta prizadeta. Zelo. Meni pa se trga srce… človek ki bi ju moral imeti najbolj rad… ju zaščititi… ju je tako grdo zapustil… ni lahko… sama sem v celoti za njiju. Od vzgoje,šole, vsega kar otroci potrebujejo. Itak sta moja in ju imam najrajši in mi ni nič težko.. le včasih.. sem tako zelo žalostna…sama za vse.. poleg tega me še najbolj boli ko gledam druge očete kako so jim njihovi otroci prioriteta. In take moške spoštujem…

Te razumem in vem kako ti je tezko…s tem, da je moj otrok …ze mladi fant(18)… sva se rasla…prevara iz njegove strani…..svojega-najinega otroka….ni imel casa za njega….zdaj ze 2meseca ni spregovoril z lastnim sinom…je pa popolnoma sprejel otroke svoje nove partnerke  vzel za svoje. Skrbi in se posveca se samo se njima, kot se nikoli ni do svojega otroka…ni bilo casa…. boli, ko ga vidim, da trpi in kako mu je ta njegov odklonilni odnos unicil zivljenje. Otroci, ki nimajo obeh starsev…..zal se starsi tega ne zavedajo, da so lastnemu otroku vzeli in unicili otrostvo…to boli…

Na stara leta pa taksen stars pricakuje pomoc….in podporo…

Karma vse vrne…ne me razumeti narobe..za prevaro mi je vseeno…boli me, ko gledam sina….kako poskusa skriti bolecino ……a nekaj v sem tem pa je vseeno nekaj dobrega…vsaj svojim otrokom ne bo naredil tega….in da je postal mocna in trdena oseba….

Jaz sem tudi ločen naj bo tega dve leti in pol, pa si ne morem niti zamisliti da bi pozabil na otroke, že tako imam občutek sa se premalo družimo, pa vednar z nestrpnostj čakam na dan ko jih dobim, in tako je kot je že nekdo pred mano rekel, ne glede na novega partnerja/ico so otroci in njihove potrebe vedno na prvem mestu. Sicer je pa to samo moje mnenje, vem pa da veliko bivših, s časoma pozabi na otroke oziroma ……….. ne bom naprej ker me boli že misel, da lahko nekdo pozabi na svoje otroke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close