Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ne rabte se cepit zaradi pct saj ga noben normalen ne preverja

ne rabte se cepit zaradi pct saj ga noben normalen ne preverja

Odgovor na objavo uporabnika
za yaram, 19.09.2021 ob 21:42

No, ja, žaljenje ti gre izjemno super. Tako, da upam, da se boš res tega držala in ne boš rinila tja, kjer je potreben PCT.

Bodi načelna in ostani tam, kjer ni PCT. Tvojega žaljenja ni nihče željan poslušat.

Me pa zanima, če v tvoji domovini tudi upaš tako po srbsko žaliti ljudi ali to upaš samo v Slo?

Glede na besednjak, sklepam, da vas je večina, ki imate težave s PCT, z južnih republik. Pri vas doma verjetno nimajo PCTja, zakaj silite v Slo?

Žaljenja se je zgleda nalezla od tebe? To je kot virus, eden začne, pol se pa širi.

Jaz verjamem da ona stoji za napisanim. Večina tako mislečih se. Zato vam gremo pa tako v nos. Ker se potem ne morete imet za nekaj več. Ste enaki med enakimi, nič posebnega. Jaz nimam nič proti da oblezete vsako stvar,  s ponosom kažete kode in se kužite med sabo. Če vam je to v veselje, vi kar.

Niti trohice žalitve ni v zapisu Yram.

Ti še počutiš užaljena, ker nisi nič posebnega s tem PCT.

K večjemu sramota, da se podajate za male pare.

Namesto, da, se kažeš po kaficih, raje pjd um zbistri v naravo.

Neprijavljena, 20.09.2021 ob 06:25

Žaljenja se je zgleda nalezla od tebe? To je kot virus, eden začne, pol se pa širi.

Jaz verjamem da ona stoji za napisanim. Večina tako mislečih se. Zato vam gremo pa tako v nos. Ker se potem ne morete imet za nekaj več. Ste enaki med enakimi, nič posebnega. Jaz nimam nič proti da oblezete vsako stvar,  s ponosom kažete kode in se kužite med sabo. Če vam je to v veselje, vi kar.

Hm, kar nekaj srbskih žaljvik mi je namenila. Ampak verjamem, da eni ste pač navajeni se med sabo po srbsko žalit in zmerjat in se vam zdi to povsem normalen nivo pogovora.

Tisti, ki smo vajeni slovenske kulture, take ne posrbčene, nam pa take žaljivke niso normalne.

Neprijavljena, 20.09.2021 ob 06:19

Dajte zagovorniki PCT napisat katera država, ki ima PCT in ga striktno upošteva, je zelena.

Recimo Madžarska.

Sikoti, 19.09.2021 ob 22:37

Si predstavljate, da bi to naredili v Sloveniji? Pri nas se barabe hvali, da se “znajdejo”. Nemci kličejo policijo.

https://www.bild.de/bild-plus/news/inland/news-inland/apothekerin-rief-die-polizei-so-habe-ich-eine-impfbetruegerin-erwischt-77714146,view=conversionToLogin.bild.html

Tega pa mone ne bodo zastopile. Ne razumejo nemško. Razumejo samo srbohrvaško. Monam je blizu BIH, Srbija, ČG… in obnašanje in ukrepi tam dol. Saj vidiš kako hvalijo, da je tam dol super :).

Kaj bodo butasti Nemci, saj vidiš, da jim vse propada. Cele kolone Nemcev se selijo v BIH, KOsovo…

Dobro jutro ja.

Zalila ne zalila… Si ze zasluzil/a. Pripisuj gresku sebi.

O brez skrbi, saj nisem nora, da bom rinila kamor mi ni treba, poleg korone prihajajo se sezonski virusi, ampak ti imas potrdilo in si nesmrtna, tudi jaz bom v sredo nesmrtna (se bom testirala uradno), ko greva z mozem na pregled k zdravniku. :)))

Pa nehi se ze kurcit s tem potrdilom, to je dostopno vsakemu, postavis se v vrsto ( za ceplenje ali testiranje, lahko se gres testirat tudi privat, res je malo drazje, vrste pa ni)  ali pa si potrdilo elegantno kupis. Vcasih je veljalo, da si poseben, ce imas nekaj kar ni dostopno vsakemu, danes velja obratno, poseben si ze, ce nimas mozganov ( dejansko mislis, da bo neko potrdilo ustavilo virus) in se kurcis z necem kar dobi lahko vsak – cisto vsak. Ja res si malo posebna. :))

Spet ni citiralo, saj se ve komu je namenjeno

Hu, grem v službo. Ampak vidim, da eni še naprej nadaljujete kar ste včeraj cel dan lapali tu gor.

Kaj nič ne hodite v službo? Eni ste celo nedeljo tule gor viseli, danes pa akcija cel dan naprej?

Vsa čast vam, da imate toliko časa.

Sem vam kar fovš, da imate toliko časa. Če bi ga jaz imela, bi ga bolj koristno preživela, ne bi cel dan visela na monu in se pričkala z neznanci.

V naravo, gozd, hribe namreč greste lahko brez PCT. Tako, da kar pogumno.

Meni se pa ubogi anticepilci smilijo. Toliko tem tule gor odprejo, da jokajo kako jim je hudo. Potem jim je sigurno res hudo.

Če tako vztrajno pišeš po monu, potem mora biti res izjemno hudo.

Dajte imejte malce sočutja do teh ubogih revežev.

Eni res nabijate. Jaz sem bila pro frizerju, v ZDju, knjižnici in tako, opravila sm HT in dovolj je bilo, da sem potrdila ustno, da imam PCT, največ kar se potrebovala je bilo pokazati SMS. Kakšne kode nekaj in to. Preveč resno jemljete in si kar sami dodatne skrbi in stroške navržete. Sms je dovolj verodostojen marsikomu. Tako potem podpišeš dokument, da so podatki resnični. Zakaj zapravljate še za potrdila? To bom mogoče samo, ko bom odšla v UKC in še to ne bom kar na lastno pest, bon preverila, če so res takk zategli. Upoštevam ukrepe in navodila in ne čutim nobene tiranje. Zakaj tako strašite in zavajate? Tudi palčka me pogosto samo poboža, ne pa da jo dobim serv irano v možgane. Umirite se. Še vedno smo ljudje.

Koje fore. Pa tam isto. Kaki ogabni ljudje. Prav odvratni. Kdo vam je kriv da morate na dezeven ponedeljek v sluzbo? Jaz in moja čifurscina? Moja  socialna? Pa revcki to je kaplja v morje. Kaplja v morje jebote. Kao celi dan pise. Ja kako pa ti to ves? Sej pa te ni tu. A moram tebe uprasat koliko je dovolj? Koliko bi moral? Menjate vzdevke… Hhh cemu? Eto. Po citav dan sam na monu. Res. Po citav dan. Mozes li mi sta? A bi me moralo biti sram ali kako? Vidis… Sej vecina pocne isto. Ni te sram biti na monu cel dan, sram te je pa priznat. Ko delas da drugi ne vedo te ni sram, da drugi vedo pa te je. Mislim… Pa kaksne ljige ste vi.? Sej pa pise kaksni ste.

Radi tamo. Ja hocu sutra tvoj “prispevak” nakazan!!! Jel jasno!!!?

POslušam in berem kako naj bi bilo v Sloveniji grozno, kako vas terorizirajo in tako naprej.

Pa pridem vsake toliko časa v Slovenijo pa ugotovim, da ni nič posebnega. Ukrepi bolj blagi kot pri nas. Nikjer me ni nihče napadel, noben policaj pretepel, noben inšpektor kazni pisal.

Prav začudena sem potem nad fb in mon komentarji. V reali pa čisto druga slika. Zgleda, da se na fb in monu zbirajo posebneži, ki radi strašijo ljudi. Potem pa sem sama ugotovila, da je vse ok. Še bolj blago kot drugje, kar se ukrepov tiče.

Kaj pa davki? Tudi bolj “blagi”?

Sploh ni fora v ukrepih, prihaja jesen in za njo zima. Bolezen ni tako nedolzna kot se zdi na prvi pogled (ja za veliko ljudi je res nedolzna, lahko si pa ravno ti tisti nesrecnik) nobeno potrdilo te ne bo zascitilo.  Ljudje se ne drzijo osnovne higiene, nosijo stare maske, neoprane maske iz blaga, slatajo z umazanimi rokami vse zivo, kasljajo povsod, zanasajo se na neko potrdilo, ki ne prepreci nicesar. Ob 8h se testiras, ob 11 istega dne lahko fases virus, ce ne pazis, tudi kadar pazis te doleti, kaj sele ko ne . Dokler se ne boste naucili ene osnovne higiene (umivanje rok, higiena kaslja, pravilno nosenje ciste maske in ne 3 dni stare, razdalje v vrsti na blagajni,ostati doma ce si bolan) vam ne bo pomagalo nobeno potrdilo, situacija bo trajala se naslednjih nekaj let. Hvala lepa, ni tako dobre kave, niti sopinga, ki bi bil vreden, da se nam zgodba ponovi.

yram, 20.09.2021 ob 08:32

Sploh ni fora v ukrepih, prihaja jesen in za njo zima. Bolezen ni tako nedolzna kot se zdi na prvi pogled (ja za veliko ljudi je res nedolzna, lahko si pa ravno ti tisti nesrecnik) nobeno potrdilo te ne bo zascitilo.  Ljudje se ne drzijo osnovne higiene, nosijo stare maske, neoprane maske iz blaga, slatajo z umazanimi rokami vse zivo, kasljajo povsod, zanasajo se na neko potrdilo, ki ne prepreci nicesar. Ob 8h se testiras, ob 11 istega dne lahko fases virus, ce ne pazis, tudi kadar pazis te doleti, kaj sele ko ne . Dokler se ne boste naucili ene osnovne higiene (umivanje rok, higiena kaslja, pravilno nosenje ciste maske in ne 3 dni stare, razdalje v vrsti na blagajni,ostati doma ce si bolan) vam ne bo pomagalo nobeno potrdilo, situacija bo trajala se naslednjih nekaj let. Hvala lepa, ni tako dobre kave, niti sopinga, ki bi bil vreden, da se nam zgodba ponovi.

Povsem razumem vašo repliko. Jaz pa ne dam rame nastavit. Tudi jaz verjamem, da so cepljeni v večini v redu, mama pa je doživela blažjo kap. Jaz imam MS diagnozo že 6let in si ne upak cepiti. Zato pazim nase in upoštevam ukrepe ter se testiram. Ko bo cepivo bolj varno bom vesela in se cepila tudi jaz. Ni pa mi težko upoštevati ukrepe, ker ni takj hudo kot pravijo eni.

Jaz pa ne razumem čisto. Ker glede na mojo okolico smo tisti, ki smo se cepili (seveda takoj, ko je bilo mogoče) še vedno tisti, ki se najbolj držimo vseh ukrepov. Nasprotniki cepljenja se ukrepov ne držijo – ne nosijo maske, če pa, pa pod nosom, ne umivajo/razkužujejo rok, družijo se kot da nič ni že cel čas. Tako da res ne poznam necepljenega, ki bi se jih res držal. Pri nas takšnih žal ni.

Posebna vrsta pa so tisti prej glasni nasprotniki cepljenju in vsem ukrepom, ki pa so sedaj, ko so se le cepili (itak da samo zato, da lahko okoli hodijo in nimajo omejitev), tako vzvišeni nad necepilci, da te kar mine. Tudi ti se skoraj ne držijo ukrepov – se jih niso prej in se jih ne zdaj, samo cepili so se zaradi lastnega udobja, zdaj pa pametujejo tistim, ki so vsaj toliko načelni, da ne spreminjajo mnenja takoj, ko jim postane malo manj ugodno.

jazpa, 20.09.2021 ob 08:54

Jaz pa ne razumem čisto. Ker glede na mojo okolico smo tisti, ki smo se cepili (seveda takoj, ko je bilo mogoče) še vedno tisti, ki se najbolj držimo vseh ukrepov. Nasprotniki cepljenja se ukrepov ne držijo – ne nosijo maske, če pa, pa pod nosom, ne umivajo/razkužujejo rok, družijo se kot da nič ni že cel čas. Tako da res ne poznam necepljenega, ki bi se jih res držal. Pri nas takšnih žal ni.

Posebna vrsta pa so tisti prej glasni nasprotniki cepljenju in vsem ukrepom, ki pa so sedaj, ko so se le cepili (itak da samo zato, da lahko okoli hodijo in nimajo omejitev), tako vzvišeni nad necepilci, da te kar mine. Tudi ti se skoraj ne držijo ukrepov – se jih niso prej in se jih ne zdaj, samo cepili so se zaradi lastnega udobja, zdaj pa pametujejo tistim, ki so vsaj toliko načelni, da ne spreminjajo mnenja takoj, ko jim postane malo manj ugodno.

Ja, točno tako.

Tudi jaz in moji smo se cepili takoj, ko je bilo možno. Pa vseeno nosimo maske pa pazimo na razdaljo.

Najbolj ostri anticepilci pa maske pod nosom, gužvanje na polno, žurke, če se le da, brez kakršnihkoli ukrepov.

Sem pa slišala ja za nekatere, ki so bili ostri nasprotniki cepljenja, da bodo sedaj šli. Bomo videli kako bodo potem pametni. So pa napovedali, da gredo zaradi PCT, ne zaradi sebe in skrbi za druge ljudi.

Saj tako je. Debili ste se pocepili, zdaj pa s podporo tem fašističnim pravilom, na podlagi katerih se izvaja diskriminacija, se kršijo zakoni, ustava, človekove pravice….samo dokazujete lastno debilnost in to, da sem imel prav. Saj nihče pri zdravi pameti ne bo zagovarjal zločina in genocida. In zdaj se debili še s tem hvalite. Bolj so pravila ali ukrepi nori in nezakoniti, bolj ste debili ponosni nase in na fašistični režim.

Sramota.

v Avstriji počasi uvajajo dvojna pravila: cepljenim ne bodo zapirali storitev, necepljeni pa recimo ne bodo mogli na smučišče, v lokale, … Pač si vsak sam izbere.

In prav je tako. Zakaj bi zaradi anticepcev zapirali vse storitve? Kdor se je cepil, naj ima pravico uporabljati storitve. Oni, ki se nočejo pa naj imajo zaprtje.

Upam, da bodo Slovenci tudi temu sledili.

Aja, tudi Nemci uvajajo pravila, da bo zaprtje samo za anticepce.

v avstriji počasi, 20.09.2021 ob 10:11

v Avstriji počasi uvajajo dvojna pravila: cepljenim ne bodo zapirali storitev, necepljeni pa recimo ne bodo mogli na smučišče, v lokale, … Pač si vsak sam izbere.

In prav je tako. Zakaj bi zaradi anticepcev zapirali vse storitve? Kdor se je cepil, naj ima pravico uporabljati storitve. Oni, ki se nočejo pa naj imajo zaprtje.

Upam, da bodo Slovenci tudi temu sledili.

Aja, tudi Nemci uvajajo pravila, da bo zaprtje samo za anticepce.

Debili že javno in ponosno salutirate novemu Hitlerju.

No ja, ravno tisti, ki so cepljeni se izogibajo nošenju mask. Umivanje rok je pa prava znanost! Še v teh cajtih si folk ne umiva rok. In ravno to širi virus dalje. Niti cepivo, niti maske ne zaležejo, kar je razumljivo, če umazane roke širijo svinjarijo dalje. Še dandanes vidiš pipače kruhov.. ampak ko mu rečeš za rokavice/prijemko ti pa odvrne-sej sem cepljen. Mene tvoj status ne zanima, mu odvrnem, po kruhu se ne taca z neumitimi rokami. Idi se naučit osnove higiene, mogoče ti kdaj kapne.

Upanje umre zadnje!

jebemti, preveč sem pozitivna. ?

ehh spet citiranje ne dela… ima mon kovid??

Zartrose, to so verjetno tisti prej glasni antivaxerji, ki so se zaradi lastne komoditete sedaj le cepili. Samo taki cepci se nikoli niso zares držali ukrepov. Prej, dokler so bili necepljeni, ste jih podpirali, zdaj pa ste proti njim. Kot je bila večina anticepilcev proti vsakršnim ukrepom, zdaj naenkrat pa bi se jih držali? Celo testirali bi se še vedno, čeprav so prej tulili, da so nesmisel, neumnost, da ne delujejo,… 🙂

nittaku, 20.09.2021 ob 10:35

Zartrose, to so verjetno tisti prej glasni antivaxerji, ki so se zaradi lastne komoditete sedaj le cepili. Samo taki cepci se nikoli niso zares držali ukrepov. Prej, dokler so bili necepljeni, ste jih podpirali, zdaj pa ste proti njim. Kot je bila večina anticepilcev proti vsakršnim ukrepom, zdaj naenkrat pa bi se jih držali? Celo testirali bi se še vedno, čeprav so prej tulili, da so nesmisel, neumnost, da ne delujejo,… 🙂

Nitaku…

Necepljen sem in ne bom se cepil. Kdaj si nazadnje razkužil ključe, telefon, denarnico, kljuke od zunanjih vrat itd??? No kdaj? Kdaj si si nazadnje umil rit po potrebi?

Ne bluzite o kodeksih, nacelih, pravilih, principih ker se 10% tega ne morete drzat. Sam prostakluk vas je.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close