Ne morem verjeti kaj nama je naredil
Žena in mož, 02.11.2021 ob 21:29
V nedeljo sva šla z možem na obisk k njegovemu bratu, ker je dobil prvega otroka. Preden se zgražate, vsi cepljeni, testirani, z maskami, umite roke, razkužilo, skratka najvišja stopnja korona varnostnih ukrepov. Pa ni to bistvo. Mami gre uspavati otročka, možev brat nam kuha kavo. Postrežba na nivoju, šalice z krožnički, posebej sladkor, mleko lepem vrčku, pecivo. Mož si nalije mleko v kavo, pa ga zmoti barva. Je izgledalo precej vodeno. Naredi požirek in na faci mu vidim, da nekaj ni ok. Brat pa čisto nonšalantno, da jim je zmanjkalo mleka, pa si ga je kar pri dojenčici izposodil. Mož je čisto prebledel. Izvedela sva, da mamica doji in dodaja svoje mleko, ki si ga načrpa, po steklenički. Mož je najprej mislil, da se brat zafrkava. Mislila sem, da ga bo konec. Seveda, se je silil, da bi bruhal in si z vsem živim splahoval usta, bil je v stiski. Verjetno bi sama imela enaka občutke. Ne moreva verjeti kaj je naredil. Takoj, ko sva prišla domov, sem se pri mladi mamici pozanimala, če ve, da si njen partner sposoja njeno/ otročkovo mleko sposoja za kavo. Tudi njej ni to nič čudno. Ona meni, ja itak je to mleko zdravo, pa še full ga imam. Ni mogla verjeti, da se nama z možem to gravža. Moji mami in sestri se tudi to nič čudno ne, sicer ga drugim za v kavo ne bi dali, ni pa jima to nagravžno. Zdaj pa jaz ne vem, sva čudaka midva z možem ali pa pač vsi ostali okoli naju.
Torej, vama je v redu, da pijeta kravje mleko, ki je namenjeno kravjim mladičem, in se ga pridobiva z iztiskanjem kravjih prsi oz. vimen, človeško mleko pa vama je nekaj najbolj nagravžnega? Saj gre za isto stvar, le da je človeško mleko dejansko namenjeno ljudem.
Po okusu človeško mleko ni kaj dosti drugačno od kravjega, mogoče malo bolj sladkasto, torej daleč od tega, da bi bilo zanič po okusu (razen če bi mama prej jedla kake ribe ipd.). Barve je rahlo bolj rumene, ker pa ni homogenizirano, se na njem v hladilniku nabere smetana. Mogoče je delovalo vodeno, ker ni bilo dobro premešano.
Kam smo prišli kot civilizacija, da nam je nekaj tako naravnega kot je dojenje in človeško mleko nekaj tako odvratnega?
čekdisout, 04.11.2021 ob 09:08
rok-1, 02.11.2021 ob 22:36
Vidva pretiravata. Zadeva ni bila na mestu, tudi OK ni… a do res odvratnega je še daleč.
je za pretiravat
oprosti, to so stvari, ki se jih ne dela. kot da bi pljunil v kavo, materino mleko je telesna tekočina, verjetno niti prekuhano ni bilo. hud bioriziko.
Ne boš verjel/a, ampak ‘surovo’ človeško mleko komot zdrži nekaj ur na sobni temperaturi in nekaj dni v hladilniku. Ni ga treba prekuhavati. Če ga uživa dojenček, se ga pa tudi ne sme. Kakšen bioriziko neki? Nekateri od neznanja res pretiravate…
Forum je zaprt za komentiranje.