Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne me linčati ker

Ne me linčati ker

Ne me linčati, ne vem kaj naj naredim. Glodalci na podstrešju. Nekoč se spomnim, da je tudi nekaj bilo na podstrehi, praskalo, pol en dan galama. In sem na strehi videla kuno. Ampak, drug dan pa tudi crknjeno podgano. Brrr. Pol je bil mir dolgo časa, do sedaj.

Razne muzke al kaj sem brala, nič ne zaleže. Ker gre za starejšo hišo, da tudi streho bi bilo potrebno menjati, pa kakšen tram, pa se pri denarju ustavi. Torej, se najde kakšna špranja. Vsake toliko slišim, da mi na balkonski ograji nekaj zadoni, potem pa na podstrešju, kot da bi nekaj na tla skočilo. Predno sem šla v drastiko, sem preverila vse možne kote, premaknila stvari, nič ugotovila.

Na podstrešju ponavadi sušimo cunje. Nad podstreho pa vodijo še lesene stopnice, kjer je prostor tik pod streho (ostrešjem). Na eni strani je dvojno dno, torej, les, potem prazen prostor, nad tem še lesene dile. In če se je tja notri kaj zavleklo, ni variante, razen, da se vse ven vrže.

Ok no, ne me linčati, šla sem kupit tiste mehke vabe. Nastavim v četrtek po celem prostoru zgoraj pod ostrešjem. Vse požrto, nastavim drug dan, tretji dan, vse požrto. Nikjer nisem nič našla. Potem včeraj nisem nič nastavila. Ker je bila ena vaba nekje bolj v kotu, stvor ni našel tiste vabe, danes pogledam, je ni.

Kaj narediti? Poklicati tiste deratizatorje al kaj?

Odgovor na objavo uporabnika
Ne me linčati ker, 16.11.2021 ob 14:12

Ne me linčati, ne vem kaj naj naredim. Glodalci na podstrešju. Nekoč se spomnim, da je tudi nekaj bilo na podstrehi, praskalo, pol en dan galama. In sem na strehi videla kuno. Ampak, drug dan pa tudi crknjeno podgano. Brrr. Pol je bil mir dolgo časa, do sedaj.

Razne muzke al kaj sem brala, nič ne zaleže. Ker gre za starejšo hišo, da tudi streho bi bilo potrebno menjati, pa kakšen tram, pa se pri denarju ustavi. Torej, se najde kakšna špranja. Vsake toliko slišim, da mi na balkonski ograji nekaj zadoni, potem pa na podstrešju, kot da bi nekaj na tla skočilo. Predno sem šla v drastiko, sem preverila vse možne kote, premaknila stvari, nič ugotovila.

Na podstrešju ponavadi sušimo cunje. Nad podstreho pa vodijo še lesene stopnice, kjer je prostor tik pod streho (ostrešjem). Na eni strani je dvojno dno, torej, les, potem prazen prostor, nad tem še lesene dile. In če se je tja notri kaj zavleklo, ni variante, razen, da se vse ven vrže.

Ok no, ne me linčati, šla sem kupit tiste mehke vabe. Nastavim v četrtek po celem prostoru zgoraj pod ostrešjem. Vse požrto, nastavim drug dan, tretji dan, vse požrto. Nikjer nisem nič našla. Potem včeraj nisem nič nastavila. Ker je bila ena vaba nekje bolj v kotu, stvor ni našel tiste vabe, danes pogledam, je ni.

Kaj narediti? Poklicati tiste deratizatorje al kaj?

Ponavadi tako par glodalcev znosi vso vabo na njim varen kotiček in jo potem počasi žre.. Tako, da ni nujno, da jih je zelo veliko na podstrešju.  vseeno nabavi še kakšno škatlo  teh vab in potem vsak dan malo dodajaj, da ne bo prazno..

Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Darwin/LUDI/Desperadodajka

Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo ???

Izredna novica: so nas hoteli utišat. SDS nas BRIŠE, ampak mi se ne damo. 

brez panike, verjetno ne gre za podgane, pač pa za kuno, kuni ne bo nič če poje tiste vabe, morda če bi vse naenkrat pojedla, tako da tu pomaga le past, če tam ali okrog opažate take male kupčke dreka z koščicami je to ziher to,

kuna lovi miši podgane ali pa kače tako da je v bistvu za vas koristna, je pa res da bo tudi kaj drugega zmanjkalo, mali mački ali kaj podobnega

najprej ugotovi, kaj vam straši po podstrešju. so kakšni iztrebki, kakšno škodo povzročajo? bomo potem lažje ugotavljali, kaj bi lahko pomagalo.

Mi smo kuno uspešno odgnali z čilijem v prahu potresenim na mestih kjer je delala škodo. Razni ultrazvočni odganjalci in spraji so stran vržen denar.

Nisem nič ugotovila kaj bi bilo, niti najdla karkoli, kaj bi bilo. Ali se je pod tiste deske kaj zavleklo ali je morda res kaj prihajalo in odhajalo z vabami v gobcu. Včeraj sem potem na pol še nastavila in so danes vabe še vedno tam. Kot piše, traja od 3 do 5 dni, da primejo.

Upam, da bo sedaj mir ter hvala za nasvete. V skrajnem primeru pa bi potem deratizatorje al kaj so. Ampak upam, da ne bo potrebno.

Kune so po zakonu zaščitene!

Odgovor na objavo uporabnika
ti povem, 17.11.2021 ob 13:21

Kune so po zakonu zaščitene!

Ni res, hrčki trgujejo ravno z njimi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close