Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne maram revnih in neizobraženih

Ne maram revnih in neizobraženih

Odgovor na objavo uporabnika
hhm, 13.07.2021 ob 10:21

Že pri, 12.07.2021 ob 22:28

Že pri: “Pač enaki h enakim …” sem nehala brati tvoj post. Kako se imaš lahko za izobraženo osebo, če pa še predlogov k in ne znaš uporabljati? ?

to pa res ni nič takega, pri našem šolstvu.

poglej samo naše silno izobražene parlamentarce in naštej enega, ki zna uporabljat predloga s in z.

pravzaprav za njih obstaja samo Z.

celo Pahor in Janša sta pozabila kaj sta se učila v petem razredu, ob dejstvu, da je Janša vsaj v času svoje prve vlade še govoril slovensko …

Tudi to je res. Na žalost so tudi novinarji, zdravniki, direktorji, … med njimi. Pred tridesetimi leti jih niso spustili za mikrofon, danes pa Studio ob 17h vodijo… Izredno redko lahko slišiš nekoga, ki predloge s/z pravilno uporablja. Šolnik Štrukelj jih tudi ne zna… Pa vejice, uh…

In potem rečejo, da ni važno, kako si povedal, važno je, kaj si povedal…

Izpustiti, ne ustreliti!

Izpustiti ne, ustreliti!

Wtf, 13.07.2021 ob 17:32

V tem času nismo vse čistilke  neizobražene!!!!!!

Sem sobarica v hotelu in ja taki kot ste vi in vam podobni  izmečki  so zame navadni sebičneži. Kaj ti nuca denar in zvišanost če nimate osnovnega bontona. IN mimogrede ne nekatere nismo manj izobražene na tem delovnem mestu. Sama imam narejeno 6 stopnjo… Imamo pa tudi tako z 7 stopnjo. ZAKAJ? ker  to smo ljudje z srcem in si krvavo služimo minimalno plačo. Nismo pa zato zabite in neumne.

Kje so vejice? Uporaba s/z? Šesta stopnja? Česa?

V resnici si zelo revna oseba. Verjetno nimaš niti prijateljev, sponzurusa kot si ti bo hitro zamenjana z mlajšo. Čeprav mislim da si si zgodbo gladko malo izmislila ti lahko samo povem nekaj s takim razmisljanjem samo kazes kakšno budalo od ženske se.

Sama spadam v višji finančni sloj moja najboljša prijateljica je čistilka njen mož dela v proizvodnji naši skupni dopusti so najboljši nikoli se ne občuti da imamo mi denar oni ne. Res pa je da se mi ne bahamo in zivimo preprosto.

Upam da te karma vseka po pi.. I in bos kmalu smet ki je nihce ne povoha

Robi567, 13.07.2021 ob 18:59

CrazY FroG ?, 12.07.2021 ob 18:06

Se ne motiš v tem kar pripoveduješ, seveda je razlika, razlika je tudi med tabo in možem, ti si revna na empatiji, solidarnosti, fleksibilnosti. Hudo ne, ko te nekaj obogati, pa ti po drugi strani odvzame. Prazna deluješ!

Če pogledamo malo globlje, opazim, da vseeno nista z možem tako zelo različna.

Namreč njegove besede, da naj ne viha nosu nad vsakim, ki je vreden manj od nje, kažejo, da on prav tako dojema določene ljudi manjvredne.

Kdor ima resnično empatijo in nima nekih kompleksov, sploh ne bo prišel na idejo, da obstajajo ljudje, ki so vredni več ali manj od drugih.

Povedati bi ji moral, da naj recimo čistilke ne dojema kot manjvredne, ker dejansko ni manjvredna.

Ne pa, da naj ne kaže svoje vzvišenosti.

Dobro! Drži.

Ti si tk zmer korak, dva (rad) spredi! ?

Vsak se lahko kdaj zmoči! Ha ha ha! Kva si ti en fuckin težakinja s temi slovničnimi napakami, verjetno falirana slavistka, ki popravlja slovnične napake na forum kjer je itak vse bolj v stilu piši kao što govoriš.

Vsak se lahko kdaj zmoči! Ha ha ha! Kva si ti en fuckin težakinja s temi slovničnimi napakami, verjetno falirana slavistka, ki popravlja slovnične napake na forum kjer je itak vse bolj v stilu piši kao što govoriš.

Vzvišena, 12.07.2021 ob 17:37

Mož mi rad reče, da naj neham vihati nos nad vsakim, ki je manj od mene ali pa naj ne bom vzvišena. To me zelo moti. Pač enaki h enakim. Z neko proizvodno delavko ali čistilko, ki ima komaj končano šolo se nimam kaj pogovarjati, zakaj bi se pretvarjala in delala prijazno, če jim dam jasno lahko vedeti, da me ne zanimajo in nimamo nobenih težav kasneje. Prav tako se ne družim s tistimi, ki imajo nižji socialni status kot ga imam sama. Taka prijateljstva ne grejo skupaj, saj si ne moremo privoščiti vsi enako. Na primer, šli bi skupaj na morje, oni nimajo niti za šotor, mi pa bi šli v malo boljši hotel. To ne gre. Ali pa pri večernih izhodih, ja jaz ne bom samo zato, ker dobro zaslužim nekomu plačevala jedače in pijače, ker on pač nima. To mi je kot bi si plačevala družbo, tistemu na drugi strani pa lahko krepi kompleks manjvrednost. V glavnem, mož mi ne da prav, me pa res zanima, kaj boste vi rekli o mojem razmišljanju.

Kura zabita. Imam samo srednjo šolo. Hodil sem po all inclusive hotelih in boljših apartmajih, pa vendar nikoli nisem cenil ljudi po socialnem statusu, ampak samo po tistem, kar nosijo v srcu. Pa tudi tisti ljudje, ki sem jih spoznal, in niso bili ravno razgledani, sem se vprašal zakaj so takšni kot so. Verjemi da sem hitro dobil odgovor in jih nisem sodil.

Dillara, 12.07.2021 ob 18:26

Te cisto razumem in ti dam prav. V realnem svetu to ne funkcionira.  Iste sorte prici skup letijo.

Vsaj slovnice se drži, če že sodiš izobrazbo.

Srčno upam, da si tukaj le expirementirala odzive nas “naivnežev”, ker je že tvoj način izražanja tako zelo nizek, da o neki izobrazbi ni ne duha ne sluha.

Ni taka revščina, če imaš prazno denarnico… Veliko večja revščina je, ko imaš prazno dušo in srce…

In ja… Veliko raje se družim s srčnimi, kot z bogatimi ljudmi.

Veš, neizobražena je lahko prebrala celega Nabokova, pogledala vse predstave Bejarta, prebrala tono knjig … in mislim, da ti nimaš njenega dometa, ker si zapravljala denar v Emporiumu. Revčka.

Mož naj razmisli in si najde kako manj vzvišeno ot tebe res si bolana v glavi

Mislim da bi odrasla zenska morala met malo vec pameti kot ti.. Ne vem zakaj bi denar al pa izobraženost mogla bit merilo za pogovor. A mislis da tisti ko ni koncal faksa al pa nima doktorata da je tako butast da ne ve ene nic povedat. Malo poglej okrog sebe pa ne bod tolko samovsecna pa da si ti pa taki v tvojem rangu oh in sploh, ostali pod tabo so pa smeti po domače.. Nimam sploh komentarja kaj ti rect ker s takimi kot ti res nimam kaj za pocet, kot ti ne z revnejsimi in neizobrazenimi. Res si budalo.

Rm, 13.07.2021 ob 22:37

Srčno upam, da si tukaj le expirementirala odzive nas “naivnežev”, ker je že tvoj način izražanja tako zelo nizek, da o neki izobrazbi ni ne duha ne sluha.

Ni taka revščina, če imaš prazno denarnico… Veliko večja revščina je, ko imaš prazno dušo in srce…

In ja… Veliko raje se družim s srčnimi, kot z bogatimi ljudmi.

Pod to se podpisem. Res je. Lahko mas nevem kolko diplom, ce nimas socutja, nisi prijazen pa da si vbistvu bedak. Ti potem diplome nic ne pomagajo.

Ma si ti najbolj revna oseba ?Bogastvo so zdravje, otroci, prijatelji, ki ti pomagajo v težkih trenutkih. Bogat si v srcu in ne v denarnici. Tvoja pamet pa je kljub šoli na zelo nizkem nivoju. Jaz nimam veliko denarja imam pa neizmerno bogastvo. 4 ljubeče otroke, vnuke, zdravje in prijatelje, ki jih cenim ne glede koliko ima kdo v žepu. Če bi bila tvoj mož bi ti že dala brco v rit. Prej ko slej jo boš dobila?

Ti si dobesedno nora..kako te lahko mož prenaša…privezala bi v stalo hkrati z kravami….

lahko rečem da si vzvišena TRAPA ki nima nič skupnega z realnim živkjenjem sodobne družbe, kakšno vezo ima izpbrazba s prijateljstvom , za profesionalne pogovore na visoki ravni imaš poklicne kolege. s prijatelji se pogovarjaš vsakdanje stvari ki jih imamo skupne reveži in bogati, izobraženi in neirobraženi, sam imam visokošolsko izobrabo moj najboljši prijatelj pa je 40 let vozil viličarja v toarni žal ga je pobrala korona, ki ne zna ločiti ljudi po tvojih merilih. kljub osnovni šoli, ki mu je bila zadnja stopnja izobrazbe je bil najboljši človek, ki sem ga poznal. imela sva veliko skupnih točk prostočasnega življenja nikoli ni bilo dolg čas. tebi pa drago dekle priporočam da se udeležiš kakšnega seminarja za življensko rast ali poiščeš induvidualno pomoč pri ustrezni instituciji, kajti s tvojimi prepričanji verjetno ni lahko živeti.

A je to spet ena vikend provokacija?

No, saj jaz se tudi ne maram družiti z južnjaki, pa družine z otroki mi grejo na kozlanje, …

Pa ne maram se družiti z nepismenimi ljudmi, grejo mi na kozlanje, ko ne morejo pravilno prebrati cene, datumov, besed …

Sem se pa odločila za delo z 0 odgovornosti, tudi če NI po tvojih standardih, avtorica.

Ne vem, kako lahko nekoga sodiš po poklicu, saj ne veš, kakšno izobrazbo ima. Po tvojem bi morali vsi z izobrazbo čičati in čakati na Zavodu, in to samo zaradi takih, kot si ti, ker obsojaš ljudi na podlagi njihovega dela.

Hecno je da se določeni sploh ne zavedajo kdo in kaj so. Narejen faks in povprečna slovenska plača te pa res ne naredi “višji sloj” :). Predlagam da malo več vlagate v svoj um in malo manj v zunanje dobrine. Kakšno potovanje (ne na bazen v all inclusive), knjige, druženje z različnimi ljudmi….to vse bogati naš um in naše življenje. Kakšne zgodbe imajo ljudje. Kaj vse se lahko naučimo od drugih. Če smo odprti za to. Lahko pa seveda hodimo v Emporium, na kosilo v AS in na dopust v all inclusive in si domišljamo da smo na neki “višji ravni”. Če bi vas pa res postavili nekam kjer so “posh” ljudje se vam pa sanjalo ne bi kako se obnašat še manj pa o čem se pogovarjat.

Prej bo bogatas postal revez kot revez bogatas… Ceprav imas vec pod palcem si revez v glavi ze to je dost zalostn. Karma pa itak non stop dela svoj dev tko da pricakuj kkdno zivljensko lekcijo…upam da propades cez noc.

Aja glede pravopisa …dol mi visi tko kot za to kucko sebicno

Ja začni se že končno imeti rada, si pač revna v glavo, ampak to je zato, ker si neizobražena. Nadaljuj šolanje, ko boš končno zaključila osnovno šolo, bo že bolje. In po srednji šoli boš dobesedno vzcvetela.

Svoji k svojim, 12.07.2021 ob 21:21

Razmišljam podobno kot ti, pa mislim, da sem daleč stran od praznoglavke. Ravnem se po principu, svoji k svojim. Sem svoj čas imela zelo mešano družbo, se ni izšlo, ravno zaradi teka, ker so eni kupili kar se kupiti da, eni pa komaj za položnice. To ne gre skupaj. Prej ali slej se zgodita ljubosumje in nevoščljivost.

Moj oče je urar, narejeno ima samo poklicno šolo (še to ne vem če je dokončal). Je po mnenju veliko pomembnih in uspešnih ljudi izjemno razgleda in inteligenten. Seveda tudi po mojem. Karkoli ga vprašaš, ti bo lahko odgovoril, o vsem se lahko pogovarja – politika, finance, kultura, glasba,… Res pa je, da če bi se ti rada pogovarjala samo o high-end ličilih, cunjah in velikosti Bill Gatesove jahte, potem ti pa tudi moj oče ne bi pomagal. Jaz (pa sem tudi visoko izobražena in uspešna), se s takimi kot si ti ne bi imela nič za pogovarjat.

Ste bili na jahti višjega sloja? Ste bili v njihovih vilah? Ste bili z njimi na potovanju? Ste bili v shopingu z njimi? Ste jedli v dragi restavraciji z njimi? Družijo se s sebi enakimi. Revežev ne opazijo. Neželijo jih v svoji družbi. Prispevajo dobrodelne dajatve za revne in si tako čistijo vest, zraven sebe jih ne želijo v svoji družbi.

Ejej…lahko samo rečem, kako uboga in revna ste gospa….ni pomembna izobrazba in bogastvo, po vašem pisanju sodeč bi rekla, da sploh ne veste kaj je pravo prijateljstvo. Bogatstvo? Kdo je bogat? Če imaš na računu 100.000? 1.000.000? 10.000.000? Sama  imam visoko izobrazbo, zaposlena kot navaden referent…moja plača ne presega 1000 eur…a sem zato manj vredna? Imamo hišo, solidna avta, gremo na dopust, smo srečni v družbi prijateljev, kjer si ne merimo debeline naših denarnic. Imamo prijatelje, ki imajo veliko več in veliko manj od nas, se spoštujemo, nihče nikogar ne podcenjuje. Če gremo ven, se dobimo v pizzeriji, kjer si lahko vsakdo lahko privošči pizzo ali testenine, nihče ne bo naročil buteljke za 100 eur ali več in drugega spravil v neugoden položaj. Človek je bogat, kolikor prijateljev ima na katere se res lahko zanese. Pa srečno vam želim vzvišena puhoglavka…

Jaz temu rečem razvajenost. Veš, stvari se lahko obrnejo čez noč in ostaneš na cesti. Tudi ti… Da sem jaz tvoj mož, se ločim takoj danes. Ljudje smo vsi enaki, ne glede na status… Tisti, ki jim ni pomemben denar, smo še bolj bogati. V srcu….. Tega pa ti itak ne štekaš. Žal…. Se boš že spravila k sebi. Bo življenje samo od sebe poskrbelo.

kruta realnost, 14.07.2021 ob 10:59

Ste bili na jahti višjega sloja? Ste bili v njihovih vilah? Ste bili z njimi na potovanju? Ste bili v shopingu z njimi? Ste jedli v dragi restavraciji z njimi? Družijo se s sebi enakimi. Revežev ne opazijo. Neželijo jih v svoji družbi. Prispevajo dobrodelne dajatve za revne in si tako čistijo vest, zraven sebe jih ne želijo v svoji družbi.

Točno tako. Lahko tukaj govorijo kar želijo, ampak je dejstvo, da bogati in revni ne gredo skupaj. Sicer v Sloveniji tega tako ni toliko ampak ne moreš rečt, da bi se Bill Gates družil z sosedovim Francom 14 dni v apartmaji ali pa prikolici nekje na Hvaru. Lahko so bogati, izobraženi prijazni z revnimi, celo namenijo čistilki par besed ampak dalje od tega, ce ni ravno prijatelj iz otroštva, pač ne gredo. Obstajajo sicer izjeme ampak načelo svoji k svojim še kako drži. Pa saj ze v malo višjih razredih osnovne šole vidis, da se otroci grupirajo glede na dohodke starsev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close