Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ne maram pranja solate – help!

Ne maram pranja solate – help!

Stvar je taka. Zelo rada imam solato (spoh ta zeleno) kot tudi vso drugo zelenjavo in sadje.

Ampak imam po moje glede priprave le-te organizacijski problem.
Ali čakam, da je večerja pripraljena in si rečem: “aha, še solato”, in potem:
a) jo začnem prati ampak sem že utrujena od kuhe in mi je to čisto odveč in tega sploh ne počnem več z veseljem – se pač pomujam
b) mi vzame toliko časa, da se večerja že napol shladi, otroci že lačni/tečni, jaz potem živčna
c) pogledam in vidim, da je kar umazana in se odločim, da danes pač ne bomo imeli solate

Iščem rešitve in vas sprašujem:
Kako vi rešujete to?
Ali operete vso zelenjavo že takoj ko jo prinesete domov in je potem oprana v hladilniku? (v čem najraje shranjujete solato)
Ali operete solato že prej, npr. predno začnete kuhati večerjo/kosilo?

Ma ne vem zakaj meni ta solata tak problem predstavlja!?! Saj je samo solata! A sem res tako neorganizirana?

Aja, imam pa 3 otroke in moža. Mož (tudi otroci) veliko pomaga – tudi pri pranju solate :)), ampak velikokrat je pa tako, da jih gre npr. iskati na kakšno dejavnost, pridejo domov vsi lačni, jaz pa mutim s tisto solato še 15 minut da je joj!

Help!

Navadno solato pripravim med kuhanjem. Ker je pa tudi meni to vedno vzelo precej časa, sem se navadila, da jo najprej umijem – cele liste, šele potem natrebim. Ko jo natrebim jo samo še 1x nahitro preplahnem. Tako porabim manj časa za pripavo.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Jaz enako. Operem cele liste in jih nato natrgam, kar prav veliko časa ne vzame.

se mi zdi, da bi potem solata zgnila.
imajo pa neke posode od tupperwara, kjer lahko shranjuješ solato par dni, samo po tem je ta solata samo še kupček vlaknin, vsi vitamini pa so izginili.

Solato perem sproti med kuhanjem. Shranjujem je ne, saj izgubi vso vrednost.

Živi in pusti živeti

ja ti pa maš probleme :-)))
No, saj so ti punce napisale kako in kaj. Pač nekje vmes opereš cele liste, da se odteče voda, pa je…

Žogica Nogica,

fajn finta. Jo bom poverbala 😉

Kaj pa, če kupiš že oprano in narezano solato? Tako nimaš prav nič dela z njo (OK, če jo enkrat še splakneš, zaradi boljšega občutka…)

Jaz tudi perem cele liste. Tako mi je veliko lažje.

Meni se zdi da tako porabim več časa in vode.

Včasih ko imam čas strebim in operem vso solato in tako mi je naslednji dan ni treba, večinoma pa sproti.

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

V domači solati je običajno tudi pisan živalski svet. V prvo in drugo vodo dam žlico soli, da uši popadajo stran.

Ko je kosilo zastavljeno in vse brbota na štedilniku, takrat pa hitro še solatka.

Včasih jo strebim za dva dni in mi druga polovica v plastični škatli za živila počaka v hladilniku . Ampak več kot en dan ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close