Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ne gre in ne gre

ne gre in ne gre

Ojla….

Sem ženska v srednjih letih in sem se zaradi nuje odločila, da končno opravim vozniški izpit. Nekako pa imam pri tem težave in me zanima, kdaj ste pa ve imele predizpitno vožnjo oziroma izpitno, saj imam sama že 40 ur, predizpitne pa še ni na vidiku. Dajte me malo potolažit, če me lahko 😉 Sem pa slišala in je verjetno res, da v mlajših letih lažje narediš izpit, ker si bolj dovzeten za učenje. Torej odgovarjajte prosim ženske in moški ne glede na starost.

Oh, daj no, korajžno, saj bo šlo. Mi včasih nismo imeli predizpitnih voženj, ampak ko sem šla na izpit, sem imal 50 ur (!!). Seveda, ko sem prvič sedla v avto, nisem vedela, kako se ga “zalaufa”. To je bilo pred 30 leti, ko smo še vsi vaščani hodili v bližnje mesto z avtobusom. Izpit sem pa naredila v prvem poskusu in od tedaj vsako leto prevozim kakšnih 20.000 km, imela sem že tudi karambole – no, vse sorte. Bi prevozila še več, če bi imela več časa za pohajkovanje okoli. Niti pod razno si ne predstavljam, da bi ne bila “mobilna” in ne vem, kaj bo, ko mi bodo oči dokončno odpovedale pokorščino.

Bolje, da imaš kakšno uro več (čeprav je drago), kot da premalo obvladaš avto. Samo obupaj pa nikar!

Moja teta je šla delat izpit, ko je bila že v pokoju, torej cca. 55 let. Res, da ga je kar nekaj časa delala, ampak ji je ratalo. Enim se je zdelo brezveze, da ga gre delat, jaz sem pa prav vesela zanjo. In zdaj ji zelo prav pride.

Ko boš enkrat imela izpit ti teh nekaj uric gor ali dol pač ne bo nič pomenilo. Važno je da ko izpit narediš avto tudi voziš. jaz sem izpit naredila v študentskih letih (in tudi nisem imela tako malo ur, mislim da okrog 40) potem pa 10 let nisem vozila in se seveda nisem upalavsest v avto, potrebovala sem dodatnih 8 ur, da sem se sploh upala vsest v avto. Sedaj pa vozim samo po znanih krajih – po mestu in do bližjih krajev, kjer poznam pot. In upam da bo vedno boljše.

Dejstvo je da vsega, česar se lotimo kasneje potrebuje več časa, pa ne za to, ker bi bili manj dovzetni, ampak ko smo starejši več razmišljamo, nam je bolj nerodno, če nam avto “crkne”. Potem pa nam zaradi strahu crkne še večkrat.

Sprosti se, boš že naredila – ne obremenjuj se z vožjo, raje se skoncentriraj na vožjo. Obilo veselja pri vožnji.

Voznica;

jaz bi na tvojem mestu vzel v roke zvezek in si kmalu po sami vožnji napisal večino storjenih napak. pred vsako naslednjo vožnjo bi si ta zvezk na brzino prebral. vzame ti par minut po vožnji, v glavi ti ostane pa za kar nekaj časa.

srečno.

Jaz ti priporočam, da ne obupaš,sploh pa zato,ker praviš,da delaš izpit zaradi nuje.Sama sem sicer opravila izpit s 25 urami,ampak prekleto dobro vem kako je,ko si od nekoga neprestano odvisen,kar se prevoza tiče.
Poznam pa eno žensko,staro tam okrog 55 let,ki je opravila izpit s 77 urami!!!!Čisto zares.Ampak to še tako ni taka tragika, še večja polomija je, da pa zdaj sploh ne vozi avtomobila!!Zato nimam pojma,kak smisel ima,da je sploh zapravila nevemkoliko denarja za to, da lahko še zmeraj hodi peš oz. vedno čaka moža da jo kam pelje!
Tako da,ko boš enkrat opravila izpit,nikar se ne boj avtomobila!!
Pa dosti vozniških uspehov!

Kar pogumno naprej.

Jaz sem imela na koncu izpita okoli 70 ur in po pravici povedano mi zdaj ni žal, ker vidim, da sem toliko ur potrebovala, da sem postala samozavestna pri vožnji. In stara sem bila 28 let. Tako da….. Brez skrbi in veliko uspeha!!

Jaz sem delala izpit pri 30-ih, predizpitno vožnjo sem imela 32. uro, vendar sem jo padla, ker sem ob zavijanju z gumo podrsala po robniku.
Izpit sem naredila v drugo, imela sem 78 ur, potem je trajalo pa še kar nekaj sto ur, da sem se navadila. Ampak – po dveh letih – kmalu ne bom več voznik začetnik, juhuhu – se prav veselo vozim!

daj no 40 ur ni nič takega….ko boš tam okoli 200 pa pridi po tolažbo na forum 🙂 saj bo…ne obupaj

Poljub je kralj dotikov

Moja sestra je padla 5krat.Menda je imela 100ur.
Preimenovala sem jo Niki LAUDA.Končno ji je ratalo,sedaj vozi že 10 let.
VSTRAJAJ

Če veš, da ko boš naredil izpit, boš tudi res začela voziti, niti 100 ur ni preveč. Moja soseda je imela več kot 100 ur vožnje, potem pa nikoli ni začela voziti. To je šele denar vržen stran!

Srečno!!!

ne se bat avtomobila, pa bo šlo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close