Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne bomo se cepili – izgubili boste najboljši kader

Ne bomo se cepili – izgubili boste najboljši kader

tisti, ki lahko izbiramo, bomo odšli. Ostalo bo tisto, ki  nima kam.

Keri kreteni nam vladajo

Na žalost jih veliko nima kam. Veliko ljudi je starejših in npr. po 50. letu je težko iskati novo službo.

Nimam besed za to svinjarijo

Na vsak način ne želijo imeti necepljenih ljudi, ker se bodo posledice cepiv začele kazati v naslednjih 3-4 letih. Če bodo vsi cepljeni, bodo posledice lahko pripisovali drugim dejavnikom,…ker ne bo skupine necepljenih za primerjavo,…Vse, tako imenovane teorije zarote bodo realnost, niti sanja se ne večini kako kruta bo. …Presežite deljenje na cepljene in necepljene danes in se skupno uprite agendi. Srečno vsem.

Odgovor na objavo uporabnika
odpriteoči, 16.09.2021 ob 23:08

Na vsak način ne želijo imeti necepljenih ljudi, ker se bodo posledice cepiv začele kazati v naslednjih 3-4 letih. Če bodo vsi cepljeni, bodo posledice lahko pripisovali drugim dejavnikom,…ker ne bo skupine necepljenih za primerjavo,…Vse, tako imenovane teorije zarote bodo realnost, niti sanja se ne večini kako kruta bo. …Presežite deljenje na cepljene in necepljene danes in se skupno uprite agendi. Srečno vsem.

Modro razmišljanje.

Itak bo cepljenje kmalu obvezno za vse. Zato je ista figa ali boš ostal v službi ali pa šel.

Para Bellum, 16.09.2021 ob 22:33

Na žalost jih veliko nima kam. Veliko ljudi je starejših in npr. po 50. letu je težko iskati novo službo.

Nimam besed za to svinjarijo

v kolektivni odpovedi – po celi državi. Saj nimate kaj izgubiti. Če se cepite, stoprocentno izgubite zdravje, po parih letih tudi življenje. Če podate kolektivno odpoved, se postavite v bran pravici in resnici, pa še službo boste obdržali.

Sicer menim, da bi bilo fino, če se ljudstvo bolj precepi, ampak sem proti prisili.

Kakorkoli, čas je na vaši strani. Pogoj PC vam začne veljati novembra.

Do takrat je še vedno zadosti časa, da odlok pade kot neustaven. Tukaj gre zgolj za ustrahovanje in dosego cilja, preden je nezakonit.

Kar verjetno tudi bo.

Jaz sem tudi pri 50ih, pa imam namen, če bo tole trajalo vse prodati in se preseliti na drugo celino, ven iz Evrope; tja kjer bo bolj prijazno – ker če mislijo tole vleči še 2 leti ali pa do leta 2025, ni govora. MI ni problema, imam dva poklica, dokaj zaposljiv kader kjerkoli po svetu, se znam sporazumevati tudi še v dveh drugih svetovnih jezikih poleg angleščine, ( špansko in portugalsko), tako da…

Nisem  oseba vezana na material ( cegu, rodno zemljo). Kdor bo želel iti z menoj bo šel, kdor ne, ne. Greš pa jasno prej v “izvidnico”, se povežešz društvom slovenskih zamejcev tam  in je to to. Ni govora, da to doživljam v letih tukaj še naprej, ko se užitki po 50em šele pričnejo, ko pričneš uživati sadove svojega predhodnjega dela. Ni govora.

Meni pa je edino logično in prav, da se uvede obvezno cepljenje za vse. Zblojenim anticepilcem se tudi ne smelo dovoliti odpotovati iz RS. Pa tudi sicer bi jih sosedne države zavrnile in poslale nazaj. Ker bo tudi tam obvezno cepljenje, v Italiji je že zdaj za določene skupine.

Dragi anticepilci, zavedajte se, da vas bo kmalu vse pojagala policija!

Pravilno razmišljanje. Ko ni s čem primerjati se težje dokazuje, da je bila faza eksperimentiranja z cepivi povzročitelj zagona bolezni ali kakšnih drugih posledic na dolgi rok.

Patricia LA, 16.09.2021 ob 23:42

Meni pa je edino logično in prav, da se uvede obvezno cepljenje za vse. Zblojenim anticepilcem se tudi ne smelo dovoliti odpotovati iz RS. Pa tudi sicer bi jih sosedne države zavrnile in poslale nazaj. Ker bo tudi tam obvezno cepljenje, v Italiji je že zdaj za določene skupine.

Dragi anticepilci, zavedajte se, da vas bo kmalu vse pojagala policija!

Niso vsi, ki se trenutno ne želijo cepit s temi testnimi kovid cepivi, proti drugim cepljenjem, predvsem pa je pomembno: cepljenjem že z dolgo uporabljenimi in preverjenimi (!) cepivi z znanimi stranskimi učinki vsaj 10, 15, 20, 50 let…… Sem oseba, redno cepljena po programu proti otroškim nalezljivim ( pa jasno, nobeno to cepivo ni bilo vektorsko, torej mNRA), tudi proti Hepatitisu in sezonski gripi mnogo let – ampak temu cepivu ša preprosto ne zaupam- ker tudi vsa stroka še premalo ve, zadeva je popolnoma nepreiskana, ni niti dokončno še znanih vseh stranskih učinkov in posledic na dolgi rok ne po redni okužbi in prebolenju, ne po cepljenju, cwpivo je v testni uporabi še ne eno leto; , ker je za to potrebno nekaj let – vsa cepiva pa še v testni (!) tovarniški fazi na ljudeh. Daj bodi zmožna to razumeti. Tvoja odločitev je samo tvoja, odločitev drugih pa z vso njihovo pravico njihova.

JU, 16.09.2021 ob 22:23

tisti, ki lahko izbiramo, bomo odšli. Ostalo bo tisto, ki  nima kam.

Keri kreteni nam vladajo

Javna uprava do 1.11, preostali javni sektor do 1.12 ter zasebni sektor do 1.1.

Tudi če greš drugam, boš cepljenju težko ušel. Ker ne znajo drugače, bodo ljudi v cepljenje prislili z izsiljevanjem, saj bodo drugače ostali brez službe in imeli omejeno svobodo gibanja. Ja, do konca leta bo Kitajska za nas zgled demokracije.

Da ne bo pomote. Sem cepljen in podpiram prostovoljno cepljenje.

Če pa bi šli v smeri obveznega cepljenja, pa bi to moralo biti najprej obvezno za vse nad 60 let, zaposlene v zdravstvu in DSOjih, ter šele nato za ostale.

Ker pa je naša vlada prelena (logistika cepljenja 60+ letnikov je veliko bolj zahtevna kot pa cepljenje aktvne populacije), pa seveda ne nameravajo uvesti obveznega cepljenja najbolj ogroženih, p ačeprav bi tako najbolj učinkovito zmanjšali število oseb v bolnicah in predvsem število mrtvih.

če bo šlo tako naprej ni druge, 16.09.2021 ob 23:35

Jaz sem tudi pri 50ih, pa imam namen, če bo tole trajalo vse prodati in se preseliti na drugo celino, ven iz Evrope; tja kjer bo bolj prijazno – ker če mislijo tole vleči še 2 leti ali pa do leta 2025, ni govora. MI ni problema, imam dva poklica, dokaj zaposljiv kader kjerkoli po svetu, se znam sporazumevati tudi še v dveh drugih svetovnih jezikih poleg angleščine, ( špansko in portugalsko), tako da…

Nisem  oseba vezana na material ( cegu, rodno zemljo). Kdor bo želel iti z menoj bo šel, kdor ne, ne. Greš pa jasno prej v “izvidnico”, se povežešz društvom slovenskih zamejcev tam  in je to to. Ni govora, da to doživljam v letih tukaj še naprej, ko se užitki po 50em šele pričnejo, ko pričneš uživati sadove svojega predhodnjega dela. Ni govora.

Isto razmišljam. Prodali bomo vse in odšli v svobodno državo.

Svobodna918, 17.09.2021 ob 00:54

Isto razmišljam. Prodali bomo vse in odšli v svobodno državo.

Nočem biti strašljiv ampak ko so postavljali ograjo za prebežnike sem opozarjal, da ograja deluje v obeh smereh.

Kot se kaže se DMPCT zmanjšujejo v tem, da je vedno manj črk. (distanca, maska,prebolevnost,cepljenje, testiranje). Kako torej bi pa ušli iz države, če pa bo morda ostal samo še C? In ali ni malo hinavsko zapustiti lastno deželo, če je napadena?

Lepo, da si omenila Italijo. To, kar sedaj čaka Italijane, gospodarska kriza, pride kmalu k nam. Veš, kaj jih čaka?! Za začetek 40% podražitev elektrike in plina. Seveda se to naše dežele ne tiče. Ne ne ne! Tega pri nas ne bo. Kje pa! Povsod bo isto! Saj ko bodo šle cene v nebo, glavno, da bomo navadni smrtniki 200% precepljeni! Je tako?! Saj za zdravje gre, mar ne?!

draga Patriša LA, 17.09.2021 ob 01:42

Lepo, da si omenila Italijo. To, kar sedaj čaka Italijane, gospodarska kriza, pride kmalu k nam. Veš, kaj jih čaka?! Za začetek 40% podražitev elektrike in plina. Seveda se to naše dežele ne tiče. Ne ne ne! Tega pri nas ne bo. Kje pa! Povsod bo isto! Saj ko bodo šle cene v nebo, glavno, da bomo navadni smrtniki 200% precepljeni! Je tako?! Saj za zdravje gre, mar ne?!

Ja, samo tisto 200 je verjetno mal, ker če je še po njihovo poživitveni je to lahko kar 300

Mate ideje, kam iti? Australia, Nova zelandija?

Na drugo celino a v Avstralijo hehe,tam boš šele pod korona ukrepi. Ni tako liberalno kot pri nas. Desetkrat hujše imajo ukrepe. 

Patricia LA, 16.09.2021 ob 23:22

Itak bo cepljenje kmalu obvezno za vse. Zato je ista figa ali boš ostal v službi ali pa šel.

Nikoli ne more biti obvetno za vse, ker bi s tem kršili ustavo ter deklaracijo o človekovih in otrokovih pravicah. Zbudi se.

Po državah niso cepljeni ravno v 90 %, a Slovenija po precepljenosti res ni v vrhu.

Smo nad svetovnim povprečjem, nekatere države imajo res precepljenost okoli 70, celo 80 %, izstopajo očitno Emirati.

Tu je nekaj dejstev o cepivih (EMA):

Še vedno ne želim, da se cepijo otroci oz. najstniki. Prav tako sem skeptična glede cepljenja moja 21-letne hčere.

Po statistiki ima res malo možnosti za težak potek kovida.

Cepivo pa glede dolgoročnih posledic tudi še ni dovolj raziskano.

Z možem sva cepljena, tudi najini starši.

Starejši si, več je možnosti za težji potek kovida.

Glede mladih sem pa v dvomih.

Moje osebno mnenje.

Bo treba iti kar nekam dalec, kjer zdravstveni in se kaksen sistem ne deluje.

Svobodna918, 17.09.2021 ob 02:41

Mate ideje, kam iti? Australia, Nova zelandija?

Nova Zelandija? Haha, ta je ustavila drzavo pri 5. primerih.

Delam v dso.

Prebolela.

Spomladi smo bili pod velikim pritiskom, da se cepimo. Odgovornost do stanovalcev, sodelavcev. Če si na “višjem” položaju, moraš biti zgled.

No, cepljeni smo bili z AZ. Pa je za AZ znano, da ni jasno, kakšen učinek ima pri tistih, ki so COVID preboleli in se cepijo.

Potem je bila podaljšana prebolevnost, oz. smo izvedeli, da bi se lahko cepili v roku 6 mesecev po bolezni. No, mi smo bili cepljeni 3 mesece prej. Nato še 2. odmerek, ko naj bi dobila prvega.

Po 3. odmerek NE grem.

Sploh pa nas v zadnjih mesecih zapuščajo mladi zaposleni. Še malo in bomo morali stanovalce pošiljati domov. Vsekakor pa smo že zdaj v dvomih ali sploh še koga sprejeti – ker ni kadra.

Torej.

Si DSO-ji lahko privoščijo odpovedi del. razmerij zaradi necepljenja proti COVIDU?

Tudi bolnišnice?

Ce se ne boste cepili ste NEUMNi ;  torej dalec od tega, da ste najboljsi kader.  Nihce vas ne bo pogresal.

imam to srečo, da mi nič ne morejo. Mene ti vladni ukrepi čisto nič ne ganejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close