Navodila za oporabo rasters očal
Lep pozdrav. Kupil sem si rasters očala ampak nikjer točno nepiše kako jih uporabljati skupaj z navadnimi očali, imam dioptrijo -1,5 in -2,5.
Priporočljivo je nositi 40 min na dan med gledanjem televizije,računalnikom a ko končam z nošenjem potem ta rasters očala zamenjam z navadnimi?
Ker brez očal pa preslabo vidim da, jih sploh nebi uporabljal. Zanima me tudi ali moram pokrivati oči ko imam -1 razlike v dioptrijah.
Tako na hitro, če gledaš brez očal, verjetno z obema očesoma vidiš boljše kot samo z enim, je pa res, da se ti dioptrija na tistem, kjer imaš manj, zaradi tistega, na katerem imaš več, slabša. (Praviloma, ni nujno) Če gledaš z omenjenimi očali, pa ne vem, čemu bi karkoli pokrival, ker ti gledanje skozi očala prilagaja tvojo lečo, da vidiš z obema ostro.
Ta ruska pogruntavščina me spominja na ono, ko so američani razvijali kulice (kemične svinčnike) ki bi pisali tudi v vesolju, ko pač ni (tolikšne) gravitacije, rusi pa so “gor” šli z navadnimi svinčniki…
Aja Robi, to so ta očala, z njimi popraviš dioptrijo za “1” v enem letu. In pa če zraven kombiniraš z Batesovimi vajami.Potrpežljivo pač.
Ah očala, prijatelj in sovražnik, brez katerega ne morem tudi jaz ne. So večkrat prva stvar, na katero pomislim, ko se zbudim, in zadnja stvar, ki jo dam dol. (Od tega, kar pač dam dol. :))))
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.