naveličana vsega skupaj
kako sploh izplezati iz hudega brezna depresije, če te prav nič več ne veseli? Imam terapevta in antidepresive, pa nič ne pomaga. Pred enim mesecem sem izgubila službo, nekaj prihrankov imam vendar ne za dolgo. Moški so me večinoma izkoristili, staršev in sorodnikov nimam več.
Mislim, da sem bila ustvarjena za trpljenje na tem svetu. Vem, da je to klic na pomoč a v resnici sploh ne vidim več izhoda. Bojim se zaspati zvečer, bojim zjutraj vstati v nov dan. Včasih tudi jočem. Sprehod mi je največja muka in niti malo ne uživam v tem. Sploh ne vem, kako preživim cel dan v mojem gnilem življenju
Potrudit se je treba. Ni drugega. Ali bos si novo službo poiskala, al pa desca pri katerem bos zivela. Pa obvezno si dala nasmeh na obraz da bos 1. Lazje vse to dobila in 2. Cim bolj se prepričala, da je vse ok in potem bo sčasoma tes vse bolj in bolj ok. Torej potruditi!
Pa prezivela bos, ce se bos povezala z ljudmi – seveda pod pogojem da sploh hoces preziveti (ali hoces obupati?)
Še v knjižnico zavij pa si izposodi 7navad uspesnih ljudi od Stephena Coveya – pomagala ti bo.
Drzim pesti zate in upam, da te vidim cez nekaj let z druzino slizbo in prijatelji 🙂
Vse dobro:)
Na silo sicer nič ne gre. Premelji izgubo službe, predelaj finance, na Zavodu verjetno tudi dobiš kakšno nadomestilo. Sicer ta ne gre v nedogled. Preteklosti spremeniti ne moreš. Kar se tiče moških. Lahko pa pogled za v naprej, da ne boš ponavljala zgodbe glede njih.
Dokler je človek prepričan in odločen, da nič ne pomaga, tudi ne bo. Npr. zdravnik ti lahko naštela zlomljeno roko in da analgetik. Ampak bo potem od tebe odvisno, koliko bo roka po zlomu spet fleksibilna in uporabna.
Ljudje, saj vem, da je to mišljeno kot spodbuda, pozitiva itn. … super, da spodbujate …, ampak iz depresije se ne izviješ tako, da si daš nasmeh na obraz. Depresija ni slaba volja ali pa obupanost nad trenutno situacijo.
Avtorica – antidepresivi so ok? V kombinaciji s terapevtom bi moralo vsaj za silo iti.
Ce ne bos delala na sebi, ti nobena zdravila in terapevti ne bodo pomagali, ti si sama sebi resitev. V izbruhu depresije se je zelo tezko pomenit sam s sabo, ni pa nemogoce.
Sprehodi so muka in mora, a verjemi, da pomagajo. Ce ne mores hodit, se vsaj odvleci na kaksno klopico v blizini doma na sonce in sedi tam, kolikor lahko. To ni kljucna resitev, je pa pomoc na poti ozdravljenja.
Kaj te je spravilo v depresijo? Zdi se, da imas kup tezav. Zacni jih resevati. Ko resis tezave, se tudi depresija pozdravi.
Nikar se ne zazeni v resevanje tezav, ker se bos zelo hitro izcrpala in bos padla se globje. Lepo, pocasi, analiziraj v glavi, kaj so tvoji problemi, kako je do njih prislo, kako lahko zivis z njimi, kako jih resiti, kaksni so mozni scenariji resevanja tezav, kaj je tisto najhujse, kar se ti lahko se zgodi in kako bi s tem zivela in prezivela.
Ko svoje probleme analiziras, jih spoznas, ko si naredia v glavi nekaj moznih scenarijev, kako jih resiti, imas plan in ko si v glavi predstavljas najhujsi mozni scenarij in svoje zivljenje z njim, ugotovis, da ni vse tako crno, da lahko prezivis tudi to. Na tak nacin se lazje spopades z vsem.
Potem pa pocasi zacnes ugotavljat, da imas tudi nekj dobrega v zivljenju. Najvecji problem ljudi, ki padejo v depresijo je ta, da ne vidijo lepih stvari, ki jih imajo v svojem zivljenju, ampak vidijo samo tisto, cesar nimajo in to jih pozira.
Vsak od nas ima dobro in slabo, ko si sposoben videti dobro, znas to dobro cenit in lazje prezivis tisto slabo.
Srecno!
Forum je zaprt za komentiranje.