Naučite me prati
Mama je bila kar vesela. Me je pohvalila. Ni pa bila toliko navdušena, kot sem jaz pričakovala da bo.
Vseeno sem vesela zase, da mi je uspelo in da sem se nekaj novega naučila. V soboto sem spet prala, tokrat belo perilo in je prišlo ven čisto in nič obarvano.
Hvala še enkrat vsem za pomoč in nasvete.
Navdušenost bo mogoče šele takrat, če bo perilo tudi prav obešeno. V mojih mlajših letih sem stroj še znala zagnati, je pa mama vsakič zgubila živce, ko sem to perilo tudi obesila – ker je imela ogromno dela z likanjem…. Sedaj razumem, kaj je mislila in zakaj se je razburjala.
Mogoče ti ne bo škodilo, da ob priliki skupaj z mamo greste tudi čez to lekcijo – kako perilo obestiti, da je čim manj dela z likanjem pa da se kaj ne raztegne.
Pa veliko sreče.
NASVET ŠTEVILKA 1:
ČE NIMAŠ ZELO UMAZANEGA PERILA DAŠ TEMPERATURO NA 40. TAKO LAHKO VSE POMEŠAŠ, KER NE GRE OB BARVO. (V NASPROTNEM PRIMERU PRI TEMPERATURAH 60 ALI 90 SE TI PERILO OBIČAJNO OBARVA – MENI PONAVADI NA PLAVO, ZATO SEDAJ KUPUJEM SAMO ŠE PLAVE OBLEKE )
NASVET ŠTEVILKA 2:
CENTRIFUGO DO KONCA (OBVEZNO PREK 1200). TAKO SE TI HITREJE POSUŠI. (SAMO NE VOLNENE STVARI, KER SE TI SKRČIJO ZA POLOVICO)
NASVET ŠTEVILKA 3:
NASVET ŠTEVILKA 1 LAHKO OPLEMENITIŠ, ČE KUPIŠ DRAG TEKOČ PRAŠEK KI LEPO DIŠI.
NASVET ŠTEVILKA 4:
ČE SE LE DA PUSTIŠ DA PERE MAMA. DOLGOLETNE IZKUŠNJE POMENIJO VEČ KOT VSA TEORIJA.
Forum je zaprt za komentiranje.