Nateg ali dejansko pravno
Preko Bookinga smo rezervirali nastanitev na Dunaju v Apartments Hellwagstrase in plačali storitev za bivanje 5 nočitev po predračunu ker imamo sistem zaščite plačil iz kartice kjer mora biti sprovedena avtorizacija brez katere ne gre plačati.
Nato smo doživeli rahel šok ko je lastnik od nas zahteval dodatno plačilo 100 € za čiščenje zaradi kajenja čeprav sploh ne kadimo, in ker nismo bili pripravljeni plačati dodatnega zneska prvič brez utemeljene potrditve kje to v pogojih piše (po njegovih trditvah je to zavedeno čeprav nismo tega podatka zasledili nikjer) in brez potrditve da bomo ta znesek dobili povrnjen v primeru da te storitve nebo potrebno opraviti nam je lastnik zavrnil nastanitev in zadržal vplačilo namestitve v celotnem znesku.
Pri povpraševanju o legitimnosti takšnega dejanja pri podjetju Booking smo naleteli na zid saj nikjer nismo našli povezave z njihovo e-pošto kamor bi lahko poslali vprašanje za nastalo situacijo.
Sedaj moramo na vrat na nos v manj kot 24 urah najti novo namestitev za 5 nočitev ki me nebo oglobila ampak bo sprejemljiva.
Osebno se mi zdi vse skupaj zavajanje in izsiljevanje tako s strani lastnika namestitve kakor tudi potuhe s strani Bookinga ki takšne stvari dopušča obenem pa nimaš možnosti direktne pritožbe na Booking.com.
Očitno se res lahko zaneseš samo na lastno direktno povezavo brez posrednikov kjer ti pošljejo ponudbo z prikazanimi pogoji. Kar se mi je zgodilo tokrat je prvič po 42 letih da nekdo zahteva dodatno plačilo za čiščenje zaradi kajenja.
Lp, Drago Hojč
Pojasni lastniku, da v kolikor ne dokaže utemeljenosti zahteve, pride vloga na Booking in vse pomembnejše social media platforme – in da zahtevaš (karkoli se boš odločil – a naj bo korektno).
Spravljaj vso dokumentacijo / komunikacijo.
Vprašaj pravnika za mnenje – in počakaj dan ali dva – in če ne bo odgovora res začni objavljati vse te zadeve z ustreznimi tagi, da bodo dobile zagon.
Obvesti vse vpletene o objavah in o tem da boš korektno sproti dopolnjeval… sedi in glej učinke.
Medtem pa si bivanje uredi drugje. (Je pa vse tole samo moje mnenje.)
Booking.com
Austria
Booking.com (Oesterreich) GmbH
Vienna
Phone: +43 (0) 1 20 55 50 (office hours) Fax: +43 1 20 5550 4798
(Tyrol)
Phone: +43 (0) 512 21910 6200 (office hours) Fax: +43 (0) 512 21910 6299
Phone: +43 662 890 404 00 (office hours) Fax
Imaš spodaj Pomoč uporabnikom, klikni tam in poglej, kaj in kako. Ampak, tvoje pritožbe so neutemeljene.
Glede te kavcije imajo prav jasno napisano spodaj:
Varščina za primer škode
Zahtevan je depozit za primer škode v višini EUR 100. Nastanitev to zaračuna 14 dni pred prihodom Plačilo s kreditno kartico. Vračilo bo izvedeno v roku 14 dni po odjavi. Po preverjanju nastanitve vam bo varščina vrnjena na kreditno kartico.
Glede na to, da vas zdaj novi apartma pride dražje kot 100 EUR kavcije, ne vem, zakaj se vam je splačalo skregati z lastnikom in izgubiti že plačan denar. Jasno piše, do kdaj so odpovedi možne in do kdaj se vrne denar. Prav tako jasno piše, da je potrebna kavcija, ki se vrne. Ne razumem, kako tega niste našli na spletni strani in kako vam lastnik tega ni označil, če že kasneje kljub temu, da je povedal, tega niste našli.
Torej, kavcijo od vas zahteva čisto upravičeno in je bila že vnaprej določena, če vi niste dobro prebrali pogojev, je to vaš problem. Jaz bi na vašem mestu poslala mejl, da se opravičujem, da sem to spregledala, nakazala še 100 EUR, ki bo vrnjenih (oziroma pač takrat sprožite postopek, čeprav noben lastnik si ne želi problemov in ne vidim razloga, da vam ne bi vrnil, če bo vse tako kot mora biti), in s tem se izognete iskanju nove nastanitve, ki bo seveda dražja od 100 EUR.
Drugače so ti portali dosti bolj zanesljivi od direktnih dogovorov, saj imaš posrednika, ki zagotavlja storitve in da je vse tako kot mora biti in tudi lahko povrne denar oziroma posreduje med ponudnikom in gosti.
Vidim tudi, da je ta apartma prav dobro ocenjen na Bookingu, in jaz osebno ne bi imela bojazni, da bi mi lastnik vrnil denar, ker si pač ne želi negativnih ocen.
Če vi niste prej dobro prebrali in videli tega, ni nobenega razloga zdaj za nepotrebno razburjanje in vse ostalo.
Eno je kavcija v primeru skode, drugo je specizirana storitev- v tem primeru ciscenja kajenja-to mi sicer ni cisto jasno kaj je mislil s tem…bo prebelil apartma, cistil pepelnike, kaj tocno.?Vsako storitev je treba jasno navesti in obrazlozit kaj ta storitev je v zameno za placilo le te. Avtor obrni se na booking, prilozi to zahtevo placila ciscenje od kajenja zraven.
Drago Hojč, 20.06.2021 ob 18:09
Preko Bookinga smo rezervirali nastanitev na Dunaju v Apartments Hellwagstrase in plačali storitev za bivanje 5 nočitev po predračunu ker imamo sistem zaščite plačil iz kartice kjer mora biti sprovedena avtorizacija brez katere ne gre plačati.
Nato smo doživeli rahel šok ko je lastnik od nas zahteval dodatno plačilo 100 € za čiščenje zaradi kajenja čeprav sploh ne kadimo, in ker nismo bili pripravljeni plačati dodatnega zneska prvič brez utemeljene potrditve kje to v pogojih piše (po njegovih trditvah je to zavedeno čeprav nismo tega podatka zasledili nikjer) in brez potrditve da bomo ta znesek dobili povrnjen v primeru da te storitve nebo potrebno opraviti nam je lastnik zavrnil nastanitev in zadržal vplačilo namestitve v celotnem znesku.
Pri povpraševanju o legitimnosti takšnega dejanja pri podjetju Booking smo naleteli na zid saj nikjer nismo našli povezave z njihovo e-pošto kamor bi lahko poslali vprašanje za nastalo situacijo.
Sedaj moramo na vrat na nos v manj kot 24 urah najti novo namestitev za 5 nočitev ki me nebo oglobila ampak bo sprejemljiva.
Osebno se mi zdi vse skupaj zavajanje in izsiljevanje tako s strani lastnika namestitve kakor tudi potuhe s strani Bookinga ki takšne stvari dopušča obenem pa nimaš možnosti direktne pritožbe na Booking.com.
Očitno se res lahko zaneseš samo na lastno direktno povezavo brez posrednikov kjer ti pošljejo ponudbo z prikazanimi pogoji. Kar se mi je zgodilo tokrat je prvič po 42 letih da nekdo zahteva dodatno plačilo za čiščenje zaradi kajenja.
Lp, Drago Hojč
Ne vem zakaj ste tako naivni in se sami ne potrudite najti nočišča? Veliko jih poznam, ki so bili opeharjeni ! Ne rinite v težave, če vam to ni potrebno. Direktno kličite lastnike.
Stran od Bookinga, 21.06.2021 ob 00:50
Ne vem zakaj ste tako naivni in se sami ne potrudite najti nočišča? Veliko jih poznam, ki so bili opeharjeni ! Ne rinite v težave, če vam to ni potrebno. Direktno kličite lastnike.
To me pa resnično zanima, kako izvedeš. Recimo da greš v Španijo, konkretneje v Baskijo, npr. Bilbao. Kako se lotiš iskanja optimalnega prenočišča?
Jaz sem pač “naiven” in naredim to preko Bookinga – stotine možnosti, primerjave, izkušnje predhodnih gostov ….
In v ,mogih letih – le pozitivne izkušnje – kar pač plačam navadno tudi dobim – ker za npr. 40€ na noč je ponudba zagotovo različna od one za 300€ na noč 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.