Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Natančnost in vestnost

Natančnost in vestnost

V službi ugotavljam, da je veliko, ogromno ljudi površnih in šlampastih. Stvari naredijo na pol, se ne držijo rokov in dogovorov, iščejo vse sorte izgovore, vedno pa krivijo okoliščine in druge ljudi, nikoli sebe. Napiše uraden dopis, v njem pa kup napak, ker se mu/ji ni dalo vklopit črkovalnika. Sprašuje bedarije, ker se mu/ji ne da niti poguglati. Ko nekaj naročiš, je treba še 3x opomniti, da je narejeno. Žal opažam, da je z vsako generacijo težje in vsaka generacija je manj sposobna koncentracije, bolj površna. Po treh urah dela so že na mrtvo utrujeni.z

Nekateri so res površni, drugi samo nimajo časa ali pa ostanejo v tem hype-u – zmanjkuje mi časa.

Ko sem postavljal firmo na noge, se mi je to zgodilo – vse je bilo treba takoj in zdaj in to se ti zaleze v podzavest.

Da me to muči, sem dojel šele, ko me je eden od zaposlenih opozoril na to. No… šla sva na kosilo in sva se o tem odprto pogovorila in od takrat naprej se za nepomembne malenkosti ne sekiram več.

Zelo te razumem, ker imam iste probleme.

Administratorji v javnih službah ne znajo napisati dostojnega uradnega dopisa, slovenščina pa je za njih jezik, ki se spreminja tako, kot se njim trenutno sprdne.  Kot da živiš med nepismenimi kreteni.

spoštujem te karakteristike

Odgovor na objavo uporabnika
BTDT nepr., 14.12.2021 ob 09:58

Nekateri so res površni, drugi samo nimajo časa ali pa ostanejo v tem hype-u – zmanjkuje mi časa.

Ko sem postavljal firmo na noge, se mi je to zgodilo – vse je bilo treba takoj in zdaj in to se ti zaleze v podzavest.

Da me to muči, sem dojel šele, ko me je eden od zaposlenih opozoril na to. No… šla sva na kosilo in sva se o tem odprto pogovorila in od takrat naprej se za nepomembne malenkosti ne sekiram več.

Ja – hitro hitro hitro hitro hitro

Seveda je to plod časa, v katerem živimo.

Kam za boga se nam mudi? Umret?

BTDT prij., 14.12.2021 ob 10:11

spoštujem te karakteristike

Kradeš vzdevke?

…najs.

Jap maš doti takih ki hvatajo krivine in drek mešajo ter meglomešarijo.. žal pa jim mnogi nasedajo ker so hkrati tudi manipulatorji..

dosti

Asena V., 14.12.2021 ob 10:13

Ja – hitro hitro hitro hitro hitro

Seveda je to plod časa, v katerem živimo.

Kam za boga se nam mudi? Umret?

Meni se je takrat mudilo postaviti nazaj na noge, urediti življenje.

Tisto kosilo mi je odprlo oči in sem se nehal sekirat za to, kaj si o meni mislijo drugi.

Asena V., 14.12.2021 ob 10:11

Zelo te razumem, ker imam iste probleme.

Administratorji v javnih službah ne znajo napisati dostojnega uradnega dopisa, slovenščina pa je za njih jezik, ki se spreminja tako, kot se njim trenutno sprdne.  Kot da živiš med nepismenimi kreteni.

Ne bi ravno rekla.

Smo pa dober mesec nazaj imeli razpis za delavca/delavko za nadomeščanje bolniške in potem naprej porodniške (torej za cca leto in pol), ki naj bi med drugim tudi pisal uradne dopise za delodajalca.

Prijava se je glasila “Sm videu raspis in se prijavljam za to delo. Lep pozdrav.” Brez prilog in dokazil.

ja ja seveda, 14.12.2021 ob 10:27

Ne bi ravno rekla.

Smo pa dober mesec nazaj imeli razpis za delavca/delavko za nadomeščanje bolniške in potem naprej porodniške (torej za cca leto in pol), ki naj bi med drugim tudi pisal uradne dopise za delodajalca.

Prijava se je glasila “Sm videu raspis in se prijavljam za to delo. Lep pozdrav.” Brez prilog in dokazil.

Hahahaha! Dobra!

Ta si pač ne želi zaposlitve. 😉

Iz hudega perfekcionista se mi je uspelo preobrazit v normalnega cloveka.

Ugotovila sem, da ni vedno nujno, da je clovek natancen v nulo, tudi ce je kaj narejeno manj perfektno, je se vedno v refu narejeno, funkcionira, ti si pa veliko manj napsihiran.

Jebes to izjemno natancnost, ce si zaradi tega v konstantnem stresu!

precenjena natancnost, 14.12.2021 ob 10:53

Iz hudega perfekcionista se mi je uspelo preobrazit v normalnega cloveka.

Ugotovila sem, da ni vedno nujno, da je clovek natancen v nulo, tudi ce je kaj narejeno manj perfektno, je se vedno v refu narejeno, funkcionira, ti si pa veliko manj napsihiran.

Jebes to izjemno natancnost, ce si zaradi tega v konstantnem stresu!

Jaz pa mislim ravno obratno – da je natančnost postala preveč podcenjena. Včasih sicer naletim na koga, ki je zase sveto prepričan, da je perfekcionist, ampak to, kar dobim od teh ljudi v službi, je daleč od perfekcionizma. Kar vse nam postalo ok – da v medijih beremo slovnična skrpucala, da so knjige slabo prevedene, da v poslovnem svetu le še redkokdo zna komunicirati, kot je treba itd.

hehe2020, 14.12.2021 ob 11:16

Jaz pa mislim ravno obratno – da je natančnost postala preveč podcenjena. Včasih sicer naletim na koga, ki je zase sveto prepričan, da je perfekcionist, ampak to, kar dobim od teh ljudi v službi, je daleč od perfekcionizma. Kar vse nam postalo ok – da v medijih beremo slovnična skrpucala, da so knjige slabo prevedene, da v poslovnem svetu le še redkokdo zna komunicirati, kot je treba itd.

Natancnost in nefunkcionalnost sta dve razlicni stvari, novinarsko skropucalo in slab prevod knjige sta nefunkcionalna, ne pa nentancna.

Jaz zase vem, da odlično funkcioniram v stresnih situacijah. Glava dela na polno, ni problem reševati in izplavati.

Pri pisanju dopisov, drugih dokumentov pa sem obupno površna. Sedaj sem se navadila, da en dan pišem, naslednji dan pa najprej pregledam kaj sem napisala popravljam napake. Imam tudi disleksijo in večkrat zmešam črke, kar je še dodatno zoprno.

K sreči je to ugotovil tudi delodajalec, ki mi večkrat na mesec naloži obupno veliko dela tik pred rokom, kar vse spravim skupaj bp, vmes pa mi pusti obdobja za “glavo spočit” in dopise – da se živčkam še s tem.

Globoko cenim in spoštujem ljudi, ki so pismeni, dosledni, zanesljivi in dobro organizirani. Taki mi lahko solijo pamet. Brez težav sprejmem njihovo kritiko in jim sledim.

Ne morem si kaj, da ne bi nekoliko podcenjevala vse tiste, ki to niso

Se 100% strinjam z avtorjem. Na pol narejeno delo, nikogar pa ne zanimajo posledice. Vprašanje je, kako to rešiti.

Blek, 14.12.2021 ob 22:28

Se 100% strinjam z avtorjem. Na pol narejeno delo, nikogar pa ne zanimajo posledice. Vprašanje je, kako to rešiti.

Zelo enostavno, ko so ljudje spodobno plačani za svoje delo in je v kolektivu dobra klima, delavci dobro delajo!

rešitev je, 14.12.2021 ob 22:34

Zelo enostavno, ko so ljudje spodobno plačani za svoje delo in je v kolektivu dobra klima, delavci dobro delajo!

Se strinjam. Kar se glasi, najprej za minimalca, potem bomo videli…

Malo denarja, malo muzike

Ko bi le bili le slabo plačani površni!

To je stalna praksa. Jaz se zavedam svojih napak. Samo ko pa sodelavka za mano ploska pa se poleg se dere hitro hitro… Bi jo pa vdarla.

precenjena natancnost, 14.12.2021 ob 11:22

Natancnost in nefunkcionalnost sta dve razlicni stvari, novinarsko skropucalo in slab prevod knjige sta nefunkcionalna, ne pa nentancna.

Dober, natančen in zgledno funkcionalen komentar  ?

Taki so cajti, mladina samo se caka robote in prikljucitev na virtualno platformo ?✌️

In Boste vzeli nekega mladega kandidata 😉 nezaposleni nad 50+ z vzornimi kompetencah pa vam ne pomenijo nič

To je pa čisto odvisno. Vsak ima določen mindset. In tukaj lahko ločuješ. Naprimer pri inžinirjih imajo vsi podobno mentaliteto, tisti ki so naredil faks da majo papir pa takoj prepoznaš. Ne vem pa kako je z ostalimi. Je pa res ja ker nam oz njim ni šlo za nohte pač niso prpravljeni delat al pa so pač le narejeni za javni sektor hahahaha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close