Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Natakar me je nahrulil ker sem prosila za kislo smetano

Natakar me je nahrulil ker sem prosila za kislo smetano

Z družino smo šli za vikend v krajnsko goro. Že dolgo nismo bili nikjer skupaj. Ker smo bili v apartmaju in se nam ni dalo kuhat smo šli v gostilno. Nikoli več.

Vse je bilo vredu, pokazali smo PCT in se usedli. Z možem sva ljubitelja juh in obar zato sva naročila telečjo obaro, sinova pa dunajski zrezek in pomfri. Ko je natakar prinesel obaro sem prosila za kislo smetano, ker to mi pač paše in od nekdaj jem obare tako. Natakar je rekel, da zaradi korone ne morejo iz kuhne prinesti kisle smetane. Pa tudi rekel je, da je to žaljivo za kuharja ker potem bi uničila okus ker bi okušala samo smetano. Vprašala sem ga nato če lahko hitro skočim v trgovino po kislo smetano in je rekel, da ne in nama je vzel krožnike z obaro stran. Rekel je, da smo neresni in da ne bomo tako nespoštljivi do njihove hrane. Bil je nesramen. Ko je to rekel sem znorela, zahtevala sem šefa in kuharja. Naredila sem celo galamo, dala sem pritožbo in kontaktirala sem tržno inšpekcijo. Samo kislo smetano sem hotela pa tak problem. To nam je potem uničilo cel vikend. Nikoli več tja.

Popolnoma nerealna sobotna nakladaška zgodbica…??

Če lahko skočim po kislo smetano? ?☺☺☺☺☺☺

Oh ja……

ok. bi se strinjala s tabo da je bilo vedenje natakarja neprimerno in nesramno.

zanima me, kaj se je zgodilo potem ko si zahtevala šefa in kuharja.

ker po navadi če zahtevaš šefa, stvari uredijo po želji stranke.

pa mirno povej kje se je to zgodilo, ker jaz tudi ne bi šla tja jesti.

Ja vejžde

Huh, kako se ti da.

Odgovor na objavo uporabnika
Para Bellum, 12.02.2022 ob 09:07

Popolnoma nerealna sobotna nakladaška zgodbica…??

To  je bila prva stvar na katero sem pomislila. Kup nelogičnosti je:). Če bi se kaj takega res zgodilo, bi (jaz) dokaj hitro poskušala uredit z nadrejenim. Če še to ne bi šlo , bi odšla in tudi povsod objavila, kje se je to zgodilo. Da se še kdo ne bi mučil s tako situacijo. Torej, za naslednjič, malo bolj kredibilno bi moralo biti.

In potem so vsi vstali in začeli ploskat tebi in možu.

A stara vesca pa ni sla z vami na kosilo?

To se je meni zanč isto zgodilo, ko sem prosila za ptičje mleko za v čaj.

Ne vem kam so izginili tisti stari dobri natakarji, ki so se spoznali na svoje delo.

Natakar ima popolnoma prav.    Če bi si vsak tako zmisljeval, ne pridemo nikamor.

Replika54g1, 12.02.2022 ob 09:46

To se je meni zanč isto zgodilo, ko sem prosila za ptičje mleko za v čaj.

Ne vem kam so izginili tisti stari dobri natakarji, ki so se spoznali na svoje delo.

Radze tuci nego pricaj.

Kot gostinec ti povem, da takih rečnih bab, kot si ti, ni vesel noben natakar, ne kuhar.  Človeku si pokvarila dan, drugič ostani doma.

od gornjih komentatorjev še najbolj verjamem repliki.

ta bi bila res v stanju na omenjen način zatežit človeku, ki pošteno dela …

Pod predpostavko da je zgodba resnična: Eni niste za v gostilno. Očitno niti za v kakšno domačo gostilno ne. Ne znate se obnašat. In ne znate prevzemat odgovornost za svoja dejanja. Ne vem a si tako neumna ali tako polna sama sebe, da ne vidiš kako si se delala norca iz natakarja in kuharja. Ko ni bilo po tvoje si pa še provocirala.

Ti si imela pokvarjen dan? Imela si točno tak dan kot si ga hotela. Dan si pokvarila še družini.

Moj nasvet kuhaj si doma svoje obare s kislo smetano ali pa si najami osebnega kuharja, ki bo kuhal samo po tvojih željah.

Kar se pa drugih gostov tiče pa ti lahko namignem kaj so si mislili: še ena presrana finoča iz Ljubljane, ki misli da se svet vrti okrog nje.

In potem so vsi ploskali?

Ytrij, 12.02.2022 ob 10:23

Kot gostinec ti povem, da takih rečnih bab, kot si ti, ni vesel noben natakar, ne kuhar.  Človeku si pokvarila dan, drugič ostani doma.

Če si res gostinc (močno dvomim), potem moraš vedeti, kdo je zaradi koga tam v lokalu. Če tega ne veš, zapri štarijo.

Kayya, 12.02.2022 ob 10:20

Natakar ima popolnoma prav.    Če bi si vsak tako zmisljeval, ne pridemo nikamor.

Ne, stranka ima prav /vedno/. Tako se reče:). Je pa res, če je zahtevala kislo smetano, to ni nič takega, provokativnega. Veliko ljudi jo daje v obaro. Ko gremo na pico, tudi prosimo za še malo pelatov ipd. Zakaj bi bil natakar užaljen?!?!

kaj pa tasca?, 12.02.2022 ob 09:41

A stara vesca pa ni sla z vami na kosilo?

🙂 🙂 🙂

Lubi boh, kakšna štorija.

Drugo je, če želiš ketchup za pico, kot pa da tezis za vsako malenkost. Natakar se mi prav smili, če se mora s takimi teckami ukvarjat.  Zaradi takih stvari nam primanjkuje natakarjev.

Mene ne bi presenetil tak odnos kot ga je zapisala avtorica.

Npr. enkrat sem v Kranjski naročila kavo z mlekom. Kave ne pijem nikoli drugače kot z mlekom in v življenju nisem drugače naročala kot kavo z mlekom. Ko je stara zagrenjena natakarica, s stisnjenimi ustnicami kuhala kavo, sem vmes skočila na wc. Ko sem prišla nazaj do mize, me je grobo nahrulila, češ kje sem bila in da kave za mano ne misli nosit. Ljudi ni bilo, je pa izgleda uvajala drugo priletno kelnarico.

Od presenečenja sem se ubogljivo sesedla za mizo in pogledala v kavo. Bila je brez mleka. Rekla sem ji, da sem naročila z mlekom. Potem je postala šele zajedljiva. Jezikavo je pripomnila, da ona že ve, kakšno naročilo je slišala in naj ji ne solim pameti. Končno mi je odnoslo pokrov. Vstala sem se in ji rekla, da bo to brozgo kar sama spila in si jo sama plačala in odkorakala ven. Zapiskala je, da bo poklicala policijo. Zakrohotala sem se. Ne moreš verjet kakšen turizem se mi gremo.

Zaradi kisle smetane cela drama? ne me basat….

AVtor/ica, daj bodi karakter, pa napiši ime te kranjskogorske gostilne, da preverimo avtentičnost zgodbe.

Drugače pa ja – jaz se zanalašč takole bi spustila na tak priitivni nivo tega kelnarja, šla do bližnje štacune, kupila kislo smetano, jo odprl pri mizi, dodala obara – in nek se hjebe….

Kakšen kuhar pa je to, da ne ve, da gre vedno v omaro komot ena žlica kisle? Enako, kot v gobovo juho. Nekatrim pač paše, ne? Nimamo vsi istega okusa kor morda kuhar v neki gostilni, ki ima po možnosti svoje brbončice  zavedene z nikotinom od cigaretanja.

Kakšno ptičje mleko pa daješ v čaj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close