Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nasveti za peko biskvita za torto

Nasveti za peko biskvita za torto

Spomnim se debate o tortah. Nekaterim na biskvitu nastane gora, drugim jama. Prejšnji teden sem bila na kratkem 4-urnem tečaju priprave peciva.
V mojih zapiskih so tile novi nasveti:
-tortni model namaži le po dnu (če mažeš tudi obod, se testo tam ne bo prijelo in bo potem preveč upadlo)
-beljakov sneg mora biti tak, da se vleče, ne sme stati kar v kosih
-debel biskvit, ki ga režeš dvakrat, peci 1 uro (raje več kot manj)

Tako sem danes spekla biskvit za sadno-skutino torto. Recept je iz Nikolinine knjige. Izgleda, da je kar uspel. Je dovolj visok in raven po vrhu. Tudi upadel ni kaj dosti. Jutri jo bomo pomlatili, hčerka je stara “dua leta”.
Lep pozdrav vsem
deka

Glede mazanja pekača mi je jasno, enako velja za narastke, nisem pa vedela, da beljak ne sme stati v kosih. ponavadi se povsod bere, da mora biti čim trši, da se vidi zareza z nočem v njem…
Je pa res, da sem se sama navadila tako, da vedno stepem najprej beljake s sladkorjem, dodam rumenjake, (odvisno od recepta) olje in vodo ter nato čisto narahlo še moko.
Hvala za te izkušnje!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz pekača nikoli ne mažem. Na dno položim peki papir in nato obod
pekača zaprem preko papirja in dna. Odvečni papir okrog pekača s škarjami obrežem. Tako je peki papir lepo napet in pokriva celotno
spodnjo površino pekača.

V moji knjigi pise se to,naj biskvit se nekaj minutk pocaka v ugasli pecici pri odprtih vratcih;prav tako narastki.To naj bi preprecilo upadanje.
Nenamazan obod je tudi pravilo.Le sneg naredim trd.
Pecem tudi jaz 1 uro.Z biskvitom nimam tezav. Deka,potrdila si pravilnost navodil iz moje knjige.

Malcici vse lepo in ostalim pri pihanju sveck tudi. Imej prelep dan Babi

Vladka, sneg mora biti trd. Nam je gospa demonstrirala. V eni posodi ga je stepla preveč, v drugi pa ravno prav. Razlika je bila očitna. Takoj, ko je trd, nehaš stepati in je ravno pravšnji.
Babi, hvala za lepe želje. Zdajle malčica še spi, svečke pa so že pripravljene.
deka

Jaz vedno namažem dno in obod pekača in nimam problemov s čudnimi oblikami biskvita. Ne ločujem rumenjakov od beljakov, le na koncu ročno vmešam moko in mešam od spodaj navzgor. Prej, ko sem moko vmešala z mikserjem sem tudi imela probleme s klobukom na biskvitu.

A da je sneg lahko stepen PREVEČ? To pa nisem vedela, hvala, si bom zapomnila 🙂 Pečem pa vedno s peki papirjem, oboda pa ne mažem. Beljake stepem s polovico sladkorja, nato posebej rumenjake s preostalim sladkorjom, to sosam beljakom z žlico, nato pa še previdno vmešam presejano moko (tudi z žlico).

Deka, čestitke za rojstni dan tvoje pupike.

LP, Staša

Staša, hvala za čestitke. Torta je bila zelo dobra, pupika pa tako ponosno kaže dva prstka.
Lep ponedeljek
deka

Deka ojla!
Tvoji tamiceni vsenartaboljse za dua leta, torta je bila gotovo dobra ane?
Zdaj pa mi povej kje si bila na takšnem tečaju? Imamo to tudi v našem koncu (nisem še slišala).
Lep dan želim vsem.
d.

Sonce rumeno, preveri svoj mail. Ja, torta je bila dobra. Poudarek na “bila”. Je ni več. Ko pa sem jo dala dvakrat delat, je bila LEPA, a ne tudi DOBRA. Moja je bila izvrstna, malo manj lepa, a narejena z lepimi mislimi na moje malo detece, ki smo ga težko naredili in potem čakali dolgih devet mesecev, če bo vse v redu. Taka torta pa ima svojo vrednost. Pa še skupaj smo jo krasile. Veš, kako je bila pisana. Tavelika obožuje Barbiko, torej logična posledica: smetana roza obarvana, roza bonbončki in roza svečki. Mami je znižala estetske kriterije za ta dan :)))
deka

Na nemški tv je pokazal, da mora biti sneg beljakov tako trd, da lahko
posodo z njim obrneš in ne sme ven pasti. Enako je bilo prikazano na
italijanski tv.

Jaz vedno delam tako trdega in imam vedno biskvit OK.

Sneg vedno narahlo umešam v rumenjakovo zmes, čisto na koncu
pa še narahlo presejano moko (farina univerzal) s pecilnim praškom.
To umešam narahlo ročno in tako, da ni več sledu o moki v biskvitnem testu.

Deka,
se priporočam za recept te izvrstne torte!

Hvala in LP

Martina K, če imaš mogoče kuharice od sestre Nikoline, ga boš našla tam. Knjig je šest, kupiš jo lahko na Mačkovi, izdala jih je Družina. Kuharice stanejo vsaka cca 980 SIT. Meni so zelo v redu. Številne jedi so na našem vsakodnevnem jedilniku. Sicer pa ti recept napišem enkrat v prihodnjih dneh, bom dala kar v nov post, prav?
Lep pozdrav
deka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close