Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nasveti za jedilnik

nasveti za jedilnik

Prosim za nasvete, kaj in kako izbrati jedilnik za pretežno moško družbo (okrog 60 sodelavcev) ob praznovanju Abrahama. Druženje bo trajalo od 16 ure pa tja nekje do polnoči, organizirati pa ga namevaravam v enem od kmečkih turizmov.

moj stric je kupil odojka in nahecal enga kuharja da mu ga je spekel.. pa so bili vsi moški zadovoljni 🙂

Najprej čestitke za Abrahama! 🙂

Ja, nad odojkom so ponavadi vsi čisto navdušeni. (Če bi mi le kdo znal razložiti, zakaj…)

Pa tudi sicer je hrana, ki jo običajno strežejo na kmečkih turizmih, kar prava za moško družbo. Narezek (zaseka in veliko prekajenega mesa), svinjska pečenka, pohan piščanec… Ti kar pusti gospodinji proste roke in je nikar ne poskušaj usmerjati s kakimi zdravoprehranskimi načeli, pa bo vse v redu.

Za začetek bo verjetno narezek, dokler se vsi ne zberete. Potem lahko nadaljujete s kosilom (juha, meso, solate,…)ali pa s kakšnim golažem iz kotla. Po kosilu naj nekaj ostane na mizi. Lahko tudi na novo prinesete pečeno in pohano meso. Ljudje so različno lačni in je zoprno ko sediš za prazno mizo ali pa je gor samo sladko in pijača. Ob pozni uri pa lahko postrežeš še s kislo juho ali golažem. Ponavadi ljudje radi pojejo še nekaj toplega zvečer.

Nič kaj zdrava ni ta kuhinja, se pa naješ.

Lp, in lepo praznovanje
Ela S

Najlepša hvala Vsem za nasvete in dobre želje. Saj sem razmišljal nekako v tej smeri, mi je pa zdaj malo lažje, ko ste mi to potrdili in še nekaj dodali.

Tudi jaz želim Vam, da se imate še v naprej lepo in dobro!

Hej!

Imejte se skrajno lepo in iskrene cestitke za tvojih 50, ki so najlepsa –
tako pravi v svoji pesmi Benc! Upam, da ti jo bodo zavrteli.

Lep pozdrav z obale Babi

Tudi sama mislim, da moški pojeste več mesa kot me, zato se mi kar zdi prav, da je kakšen odojek, pohanje, krače ipd, čeprav je vse to precej težka hrana za ta letni čas. Mogoče bi lahko vkomponirali kakšne ribe, pa pohano zelenjavo (če ne jeste samo kuhano). Ne vem. Odvisno ali želiš imeti klasičen jedilnik ali nekaj drugače. Odvisno kakšni jedci oz. gurmani so tvoji prijatelji ipd.

Drugače ti pa želim vse najboljše za tvojih rosnih 25 let na 20 podlage (ha-ha). No saj moški takrat prihajate v drugo puberteto, tako da ponavadi ful dobro zgledate ravno pri teh letih, ki se jih ženske bolj ali manj otepamo.

LP Silvia in lepo praznuj

Dragi francelj!

Iskrene čestitke za tvoj 50. rojstni dan!

K vsem prijaznim nasvetom še moj! Seveda je meso za moške pomembno in gospe tukaj so lepo svetovale. Samo – pozabile so na kaj sladkega; nekateri od vas ste prav “sladki”! Za tako lepo okroglo obletnico se skoraj spodobi kakšna potica, da bo v stilu, kakšno pecivo, ki se kar stopi na jeziku, obenem pa tudi kakšni slani prigrizki, jaz jim pravim “za zraven”!
Prepusti se nasvetom gospe v kmečkem turizmu (ali soproge).

Še enkrat vse najboljše in prav lepo praznujte!

kaj pa jagenjcek-na raznju !? bolj zdrav /zraven vseh klobas in suhega mesa :)) /. problem je v tem,da kar precej ljudi ne mara -predvsem vonja !?
lp petra

Za moževega Abrahama smo imeli jagenjcka. Vsi smo bili zelo zadovoljni. Ima res poseben vonj.Na žaru se ga ne čuti toliko. Pozdrav Tana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close