Nasveti za čiščenje prosim pomoč
Prosim koga, ki se spozna ali ima izkusnje ce mi lahko svetujete s cem scistiiti zasusen beton oz. malto ali kar pac to je, kar uporabljajo pri izdelavi fasade…
usrali so mi nova okna popolnoma… prilagam sliko, da vidite kaj mislim torej s cem te zasusene kepe malte najucinkoviteje stran spraviti iz:
– tega barvanega alumunija (na sliki) gre za les alu okna in je alu zascita popolnoma usrana, to konkretno so tudi cisto porajsali
– iz stekla, ker tudi stekla jim je uspelo usrati
– iz lesa, ker tudi tam sem videla ze na balkonu, da niso zascitili z lepilnim trakom in jim je les uspelo usrati…
Ce kdo ve kako to lepo dol spraviti, da, se povrsine ne ranirajo in ne nastanejo risi…
aluminij na sliki na doticnem oknu so mi ze porisali z lato, se vidijo risi, vodoravne crte in bi zdaj prosila za nasvete, da vem kako se sama lotiti tega, da bo slo lepo dol…
pa se ce kdo ve na teh les alu oknih torej na tej aluminijasti zasciti, ki je zdaj porajsana, ali je kaj kar lahko uporabim, da bi kolikor se le, da te rise popravilo, da bi bili cim manj vidni… je jaksna polirna pasta za barvan aluminij ali kaj podobnega, ce mi zna kdo svetovati s cem to najbolje kolikor se le da popraviti in da se sme uporabiti na tej površini.
Hvala za nasvete
p. s. sliko poskusim prilepit posebej v nov post, ker mi noce objaviti teme s povezavo v tekstu
Anonimno 2348, 11.10.2023 ob 20:00
solna kislina. Ona ta močna.
ne delajte se norca no. kako zmorete biti tako zlobni ljudje… prosila sem za iskrene nasvete, varne ta ljudi in stvari
se upas predstaviti, ti ki svetujes barvan aluminij s solno kislino pucat… bos dal nova okna potem?
kfod, 11.10.2023 ob 20:08
Alu in steklo bi jaz probal s kisom ali drugimi kislinami očistit. Steklo ej popolnoma varno, pri alu malenkost pazi in pavze vmes vzami.
Les pa pošmirglej in na novo pobarvaj, polakiraj.
lesa zal ne morem nic smirglat, barvat in lskirat, ker je kot del stene naret ob vgradnji oken in je tovarniško dolocena barva, da je enaka,
ne pride v postev nic dil spravljat in na novo barvat, ker potem bi bilo vse šekasto, ker barve enake ne bom dobila
kaj ce se javimo pridemo raje tebi hisko spucat s solno kislino uno ta mocno kot svetujes, lahko se tebe zraven, ce se ti zdi to tako zabavno dobra ideja.
Eni ste res psihopati ocitno.
Ko bo pa kdo nastradal ali ozgan in življenjsko ogrozen in trajno poskodovan zaradi vase psihopatske zlobe in psiho nevarnih nasvetov, boste pa kaj?
Nekdo lepo vprasa za nasvet, in vi takoj dobite sociopatsko idejo s kislino ga polijmo, da ga zazge in unici se vse zraven in celo zabavni se sami sebi zdite?
Pravi psihopat. Poišči si strokovno pomoc, ce imas zeljo druge s kemikalijami poskodovati ocitno. Ta forum je adijo pamet ocitno. Samo se redki normalni se tukaj najdejo ocitno.
Nenenene.
Fasader je pri nas povedal keč…meglio degreaser….mal morš razmakat in gre..
-pobegle packe na ograji
– garažni pločevinasti strehi in nadstrešku
-oknih, bodisi na šipi ali okvirju
-žlebu…
Ni pa nikjer lesa v igri, sem se ga zunaj rešil za veke amen. Poizkusi tudi tam, na skritem mestu.
Fasada je weber pr nas.
hvala vam… tegale meglio si zapomnim…
na lesu pa bom poskusila, samo z vodo in une cistilne robcke za pohistvo imam in ga bom. napopala na beton, ce se namoči in potem poskusila z neko mehko tkanino scistiti… enako po aluminiju…
a ve kdo za kakšno ok polirno pasto za ta barvan aluminij na oknih, da tiste praske, ki so mi jih ze naredili poskusim cimbolj stran spraviti, kolikor se le da?
Forum je zaprt za komentiranje.