Nasvet!
Pozdravljeni,
Imam problem s letošnjim dopustom, delam v večji firmi na oddelku, kjer smo zaposlene 3, ena sodelavka je pogosto na bolniški, ker je tik pred penzijo, druga pa ima še dve majhni punčki. Letošnji dopust sem si planirala že v začetku leta (z datumom sem že takrat seznanila šefico in sodelavke) in sicer v začetku meseca julija (partner ga ima lahko samo v mesecu juliju), ker ga ima v drugi polovici sodelavka zaradi varstva otrok. Sedaj pa je njena punčka nenadoma dobila vodene koze in mi je danes sporočila da bo verjetno še nekaj časa v bolniški. Tako bosta najverjetneje obe sodelavki v času mojega zasluženega dopusta na bolniški. Zdaj sem totalno obupana, ker ne vem kaj se bo zgodilo če bo sodelavka še vedno takrat v staležu? Šefica mi lahko prepove dopust? Ste bile že kdaj v podobni situaciji!
Prosim za nasvet!
Opubana revi
Sodelavka z majhnimi otroci ima verjetno tudi moža, kajne? Poskusi ji razložiti kako je pri tebi z dopustom, in da naj za tisti čas pač on ostane na bolniški (zakaj bi pa morala samo ona??). Ali pa naj ji pomaga njena mama.. Skratka, vem da ji je težko, samo malo se mora pa tudi ona tebi prilagoditi, ne samo ti njej.
Kar se pa tiče delavke tik pred upokojitvijo. Malo se bosta pa že potrudili in se z drugo delavko domenili, kako te bosta pokrivali, da boš lahko šla na dopust.
Ne pusti se povleči v probleme drugih. Saj jim čez leto vedno pomagaš, zdaj pa ko potrebuješ pomoč ti, naj ti enkrat oni pomagata (in ne samo obratno). Postavi se zase!
Lp
Če imaš planiran in plačan dopust ti lahko samo pihnejo v rit.Če pa bo ali ne kdo delal na tvojem mestu pa ni tvoj problem ampak od šefov.Če pa nimaš dopusta plačanega pa žalim slučaj,odvisno od šefov.Mene pa po domače povedano boli ku.rac za moje delovno mesto in če kdo dela na njem ali ne ko me ni.
Forum je zaprt za komentiranje.