Najdi forum

Pozdrafček

Kako začeti dan pozitivno?

1. Na svojem računalniku odpri novo datoteko
2. Daj ji ime “Šef”
3. Pošlji datoteko “Šef” v koš (Recycle Bin)
4. Izprazni koš
5. Računalnik te bo vprašal “Ali ste prepričani, da za vedno želite izbrisati Šefa?
6. Mirno odgovori z YES in čvrsto pritisni ENTER

Po tem se boš počutili mnooooooooogo bolje….

LP
Senka

Ja, škoda samo, ker ta fintica deluje lokalno, ne globalno … Eh, nevermind … Grem dalje programirat.

Mimogrede, če kdo tu gor raztura C++ … A se da kako naredit, da mi bo log in pow računal v float? Ker izračuna v duble in moram pretvarjat, če hočem imeti rezultat tipa float in potem dobim tako klobaso:

k = ((float)log(g_i*(float)log10(n_i1)/(g_i1*(float)log10(n_i)))) / ((float)log(n_i/n_i1));

namesto

k = (log(g_i*log10(n_i1)/(g_i1*log10(n_i)))) / (log(n_i/n_i1));

Ok, klobasa je oboje, samo drugo je manjša :))

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

jao dve babnci razpravljata o dedcih – jao kam gre ta svet.
potlej pa še o C-ju modrujeta.
jaz se bom malo zamislil, ali sem že pijan – ali se mi pa blede

k = float((log(g_i*log10(n_i1)/(g_i1*log10(n_i)))) / (log(n_i/n_i1)));

ali če imaš spremenljivke tipa float

k = (logf(g_i*log10f(n_i1)/(g_i1*log10f(n_i)))) / (logf(n_i/n_i1));

ukulele, ti maš probleme, al kaj?? zate ne vem, a si dedc ali kaj, ampak zase vem, da nisem babnica. Ok??

hmmm, probala sem že s float pred celo klobaso, pa ni delalo. Mogoče zato, ker sem imela (float) namesto float?? Je možno, da je to razlika?

Pa še ena malenkost: včeraj sva se s kolegom skoraj skregala, ker sem jaz trdila, da lahko napišemo definicijo funkcije:

float vrni (int a, b) //bosta a in b tipa int

on je pa trdil, da je treba napisat

float vrni (int a, in b)

Vsa stvar ne bi bila tako zelo nenavadna, če ne bi na njegovem računalu mojega zapisa zavrnilo in javilo error, da b ni deklarirana nikjer. Na mojem računalu pa dela. To me je res zmedlo … :((

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Ok, sem že poštekala, ni treba :)))

Senka, kaj pa napraviš, če si sam svoj šef?

Ni treba nič, al ni treba float(klobasa), al ni treba float vrni (int a, int b) ? :))

ni treba float vrni (int a, int b)

float(klobasa) JE PA TREBA 🙂

Seveda lahko castaš (oz. celo bolj prav je tako) c++ style…

k = (float)((log(g_i*log10(n_i1)/(g_i1*log10(n_i)))) / (log(n_i/n_i1)));

Ej, za vsak log posebej mi je vrnil warning, dokler nisem pred vsak log dala (float). Zdaj pa ne vem, v čem je stvar … 😮

ej a ti men lahko to kompletno klobaso mejlaš?

Oblubm, da ne bom kode tržil in jo uporabljal v lastnih aplikacijah 🙂

Mejl maš 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close