Najdi forum

Nasvet?

Lepo pozdravljene!

Presenečate me s svojimi idejami in kuharskim znanjem .. in mogoče lahko pomagate tudi v tem primeru.

Doma nismo ljubitelji kuhanega mesa iz juhe, zato me zanima, kako bi ga lahko uporabila za današnje kosilo (juha je bila skuhana včeraj).

Ne vem – mogoče s kakšno posebno omako ali pa če bi kaj drugega naredila z njim. Jaz bi ga pojedla tudi na solato, mož pa ni ljubitelj.

Kakšen nasvet? HVALA!!!

Pri nas ga porabimo na več načinov:

– kot prilogo h krompirjevo-kumarični omaki ALI k špinači + pire
– popečem in naredim čili
– prav tako popečem, dodam korenček in čebulo, malo popražim in zalijem z malenkostjo vode – dobiš zelenjavno omako
– “esihflajš”-solata iz govedine in čebule
– zmiksam meso, dodam čebulo, drobtine, jajčko, peteršilj in naredim polpete
– predelam ga v pašteto…

Ne vem, več je idej, tako da včasih mesa zmanjka… 😉

1. Na tenko ga narežem, popečem na hitro in naredim omako – najhitreje tako, da v posebni posodi zmešam malo moke, popra, soli, rdeče paprike, česna v prahu, včasih dodam sojino omako, včasih gorčico. Zmešam, dolijem vodo in povrem.

Tu imaš potem veliko variant, da dodaš različno zelenjavo.

2.Lahko narežeš na koščke in uporabiš za rižoto. Riž skuhaš posebej, razpustiš čebulo, dodaš meso, začimbe, zelenjavo, … in na koncu riž.

3.Lahko narediš zelenjavno enolončnico in na koncu dodaš narezano meso.

…. bo še kakšna kaj dodala:)

Hej!

Narezem na lepe rezine ( ne pretanke). Posebej malce preprazim malo pora, korencka, cebule, dodam se cesen in petersilj, zacimbe; rahlo poprasim, dodam paradiznik – mezga ali omaka ali pelati – zalijem, pokuham.
V to dam potem rezine mesa, da se v omaki pogrejejo. Lahko zboljsas z malo smetane.

Tuno iz skatle pretlacim, dodam malo tartar omake ali cesa podobnega, malce gorcice, malo tople juhe, kapre, oljke. Zmiksam in s tem namazem rezine mesa, ki jih prej malo pogrejemv majhni kolicini juhe.

Ce pobrskas z iskanjem dve leti nazaj, je bilo tega veliko ( kako uporabiti meso iz juhe).

Lep pozdrav Babi

kuhano govedino obozujem ! 🙂 zraven imam najraje brusnicni dzem. pase tudi vinska omaka, ali pa cebulina 🙂 vcasih jo naredim v solati.
ce pa slucajno kaj ostane, nima nasa kuza nic proti 🙂 lp petra

Tudi mi nismo največji ljubitelji kuhane govedine. Uporabim jo lahko samo na en način: narežem na rezine in popečem na maslu, po potrebi še posolim. Zraven kako ocvrto jajce ali kar pomri. Druga varianta je tast, ki si jo naredi v solati ali pes in mačke, ki niso glede tega nič izbirčni.

Hej, Petra in Jzst!

Dobro, da je tako:) Uboge zvalce morajo tudi kaj dobiti:)))

Moja mackona pa nista; se najbolj slastna riba… samo koscek iz moje roke (ce slucajno roka ne disi po milu). Vcasih bi jima dala eno po riti:(((

Lep pozdrav Babi

Iz kuhane govedine lahko narediš tudi prav fini namaz (recept sem že enkrat se mi zdi napisala)

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

čudno. kadar je pri nas(ponavadi v ponedeljkih) to za kosilo smo vsi veseli. vedno je enako, ze 15let:
prazen krompir
kuhana govedina direkt iz juhe
solata
ogromne količine hrena z jabolkom in smetano

mi bi to jedli vsak dan:)

Da, Akhal…to je pa itak najboljse:); seveda obvezen hren ali pa topla hrenova omaka.

Sonce, tvoj namaz je pa kot “ta najboljsa pasteta” 🙂

Lp Babi

Dale ste mi nekaj zares dobrih idej .. vedno sem občudovala gospodinje, ki so z malo domišljije skrbno uporabile ostanke od kosil.

Super ste!

Meso iz juhe bo v nekaj naslednjih tednih pristalo na krožniku v preobleki .. možu se včasih upira, pa ga bom malo pretentala .. še vedel ne bo kaj je.

Z iskalnikom sem našla tudi pohvaljen namaz, ne uspe pa mi najti recepta za toplo hrenovo omako.
Babi, s poročnega potovanja so mi ostale v dobrem spominu gobove juhe in tople hrenove omake, ki so bile priloga govedini. Si tako prijazna in mi zaupaš recept? Hvala!

Jaz včasih goveje meso dodam praženemu krompirju.
Narežem ga na rezine in popražim skupaj s krompirjem.
Lep pozdrav, Marija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close