Nasvet računalničarji prosim
imam lenovo prenosnik, naložila sem win 11, ker mi ga je ponudilo, naložim vse update od ki jih javlja sistem…
vprašanje pa imam – torej nastavitvah pod win update imam tudi zapisano Lenovo system 4110 čakanje na namestitev…
načeloma nič od tega kar lenovo vantage ne nalagam, čeprav tudi ponuja samostojno neke posodobitve, teh ne naložim nikoli…
zdaj me bega ta, ki posodobitev, ki jo javlja sam windows update… in piše lenovo system… zanima me kaj je to in ali je to varno naložiti ali naj raje ignoriram
PC klinika, 22.01.2022 ob 16:13
Če imaš vklopljen update in nimaš nič omejenega, se ne ukvarjaj s tem.. WIN bo sam naložil kar potrebuje..
ti sam na novo zaženi ko ti bo ponudil pri izklopu …
hvala, torej v opravilni vrstici mi je napisalo obvestilo da naj zaženem na novo da se namestijo posodobitve, oz. naj dolocim kasnejsi cas ponovnega zagona… sem ga ponovno zagnala in je nalozilo kar ima… potem sem v nastavitvah odprla win update, da pogledam, ce je vse osvezeno… in tam vidim, da ostaja po osvezitvi napisano lenovo system 4110 cakanje na nanestitev… ne na ponovni zagon, ampak na nanestitev… zdej pa ne vem al se bo sam namestil kasneje… al naj ga jaz al naj pustim???
renosene, 22.01.2022 ob 18:24
gre za rensome virus, če naložiš, zahtevajo 5.000 EUR odkupnine. Ko plačaš, dobil na telefon SMS s kodo. Prej moraš seveda tudi dat tvojo telefonsko številko in teli številko tvoje hčerke. Plača se v bitkojnih.
a resno gre za virus, al se zahebavas… jaz resno sprasujem, antivirusni program imam in mi nic ne javlja…
jaz resno sprasujem… hecno mi je narec, da bi v win microsofu upate bili nalozeni fajli za lenovo system… ki je vezan na sam racunalnik
vem da se kar javlja lenovo vantage za posodobitve nic ne nalaga… to vem… ampak to javlja zunaj win update sistema…
da se s telef. zafrkavaš vem že od začetka in temi zgodbicami, ampak me je resno zanimalo če je to virus… glede tega ne vem če se zafrkavaš
sej zabava ne škodi, ampak ko gre za resne stvari, pa ni ravno na mestu, ker če je stvar dobra za naložit in bi me ti nasral,da je virus, ne bi bilo ok ane..
zato sprašujem za resne info…
malo razmisli glede česa se hecaš, da s hecom, čeprav se teb zdi nedolžen, koga ne oškoduješ resno
Forum je zaprt za komentiranje.