nasvet – poslovna pričeska
Saj vem, da takole na daljavo, ne da bi človeka videli, težko odgovarjate, ampak vsak nasvet bo dobrodošel.
Stara sem 35 let, imam rjave, naravno skodrane lase, skoraj do polovice hrbta. Kodri so lepi, takoj ko si umijem lase in še dva dni, če si pomagm s kakšno peno za kodre. Če si lase spnem v čop, se kodri hitro zravnajo, če si lase počešem z glavnikom, niso niti ravni, niti skodrani, ampak kup razmršenega sena.
Navajena sem si striči samo konice (postopno striženje), vendar imam zelo različne izkušnje, če pridem k frizerju in rečem, naj me postrižejo postopoma. Rezultati so očitno odvisni od tehnike striženja in komaj sem našla frizerko, ki me postriže tako, da je oblika v redu. Najdajši spodnji lasje zadaj se namreč hitro zravnajo in če je preveč stanjšana frizura, visijo zadaj da je groza.
Dvakrat sem imela svetle pramene, in mi je dobro izgledalo, samo lasje so bili še bolj suhi, kot so že sicer. Nad barvanjem sicer nisem preveč navdušena, ker nisem navajena kar naprej hoditi k frizerju barvati neke narastke…
V kratkem pa bom zamenjala službo in sprejela odgovorno vodstveno delo in razmišljam tudi o spremembi pričeske. Po poslovnem bontonu naj ženske dolgih las ne bi imele spuščenih, temveč vedno spete.
Odločam se med tem, da se naučim nekaj načinov spenjanja las ali pa skrajšanje, morda pobarvanje las, in sicer obliko fizure, ki bi bila praktična in zjutraj ne bi porabila eno uro, da se uredim…
hvala za kakšen nasvet,
Lp
Dubravka
Spoštovana Dubravka.
Po opisanem ste očitno tradicionalist, ki se drži preverjenih – ustaljenih norm – oblike las.
Da se vaši skravžlani lasje spodaj zravnajo, je čisto normalno, saj jih lastna teža – zaradi dolžine – bolj zravna.
Moj nasvet je sledeči.
za poslovno pričesko lahko vaše dolge – ženstvene – lase spenjate v preproste ”fige”, oz. zvitke las zadaj.saj ste še mlada, ponavadi se ženske na krajše strižejo v srednjih letih. Barvanje las svetujev v pramenih, ki so tenki, saj je naša naravna barva nekoliko dolgočasna in neatraktivna. Pa tudi poslovni ”image” sodobne ženske zahteva obvezno namazane nohte, make up in pobarvanje lase.
Mimogrede, če rabite individualno izobraževanje na področju osebnega – poslovnega Make upa, se obrnite na Branko Pavlovič – mojo ženo, ki je Make up mojster in učitelj Make upa, tel. 040 829988.
Torej daljši urejeni lasje, diskretno pobarvani z prameni, diskreten make up in nežno pobarvani nohti…
Pa veliko uspeha na novem zahtevnem delovnem mestu. Le pogumno naprej.
p.s.
Všeč mi je, da ste se podpisala z imenom in se ne skrivate pod psevdonimi.
Stevo Pavlovič
Forum je zaprt za komentiranje.