nasvet kam v tople kraje pozimi
Jaz glasujem za Mallorco februarja. Če boste želeli, bo v hribih še sneg, v dolini bodo pa cveteli mandlji. Rentate avto in se imate odlicno teden dni. Izberite pa ali apartma ali pa hotel, ki ima ogrevan notranji bazen. Zunanji so skraj brez izjeme neogrevani.
Let preko Condorja iz Munchna, vsaj dva na dan.
Druga opcija se Kanarski otoki z zabaviscnimi parki in vulkani. Za kopanje velja enako. Leti iz Gradca ali Salzburga
Egipt, če seveda upate, a boste bolj “zaprti” v hotelksih kompleksih
Florida
Združeni arabski emirati
vse ostale destiancije imajo pa že več kot nekajurni let
Kanarski, Gran Canaria, mogoce gremo letos spet. To je Evropi najblizja topla destinacija pozimi. Azija je fajn ja, ampak je dolg let in je fajn, da ostanes vsaj 2, 3 tedne dol in z malimi otroci dopust ne bo nek pustolovski in ce ga prezivis na prvi zabasani plazi in hotelskem bazenu nekje na Tajskem je meni isto kot v enih nasih toplicah, le da za v toplice ne rabim 12 urnega leta. Po dopustu na Kanarskih bom pa iz malih ust do pomladi poslusala: ” Mama, kdaj gremo spet?”
maldivi, ko sva bila sama, od novemba do marca je sezona..drugače pa z otrokoma smo šli na mauritius, glede sezone podobno kot maldivi..
kanarski, tudi z otrokoma, je v bistvu celo leto podobno podnebje, mi smo bili na tenerifih februarja in novembra, obakrat super vreme, kapverdski otoki, mogoče azori..je bližje….drugače pa egipt, tunizija, samo tam nisi tolk fraj..pa zdaj v tej situaciji jaz niti ne bi šla..
mi letimo ponavadi iz Minhna, najcenejša varjanta
kar se tiče dopusta v aziji ali pa recimo na kanarih sploh ni primerljivo, ker v aziji so ljudje nori na otroke in dejansko te vzamejo za svoje, sploh če so otroci majhni in blond 🙂 … rahlo podobnost sem doživela samo še na jugu italije.
mi vedno potujemo z ruzaki in lokalnimi prevoznimi sredstvi in resnično je ni lepše destinacije za tak način kot je azija 🙂 da ne omenjam ulične hrane, čudovitih bungalovov na še bolj čudovitih plažah, ki se sploh ne dajo primerjat s kanarskimi.
sicer je pa odvisno koliko stare otroke imaš in kaj jih zanima.
Hvala za odgovore.
Hudiča nisem vedela,da bo nekatere tale tema tukaj tako zmotila in vrgla iz tira. Na potovalne forume se nisem obrnila samo iz razloga,ker tale forum prebira največ ljudi.
Pa tudi če bi vprašanje postavila tam,morda ne bi bilo komu pogodu. Tudi tam iščejo nekateri “ultra skromne” in poceni počitnice in se bi tudi lahko kdo počutil bedno in nekateri ultra razkošne počitnice.
Res nisem vedela,da je tale forum namenjen SAMO depresivnim stanjem,vstaji,bedi,skromnosti,jamranju…. Jaz sem ga imela za zelo raznolikega,kjer si našel vse od bede do bogastva,tisoče raznoraznih nasvetov…. Očitno sem se zmotila.
Forum je zaprt za komentiranje.