Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nasvet – kako hranit male količine paradižnikove mezge

Nasvet – kako hranit male količine paradižnikove mezge

Ker nismo preveliki ljubitelji paradižnikovih mezg in omak, jih uporabljam le v malih količinah – na primer v goveji rižoti, za kake omake, golaž in podobno.
Po večkratnem poskušanju in zlivanju plesnive mezge v WC, sem odkrila super način.

Ko mezgo odprem, jo nalijem z lijakom v tiste vrečkice za ledene kocke (ne v plastične kalupe, ampak v vrečke). To zamrznem in ena do dve kockici sta ravno prav za rižoto ali kako drugo dobroto.

Tako, to je to. Morda pride ideja kateri prav.

To je že enkrat pred davnimi časi predlagal Jamie Oliver, jaz imam tako zapakiran tudi nasekljan peteršilj, baziliko, pa govejo juho (v malce večjih kockah)…

Fajn predlog, ja. Ravno za paradižnikovo mezgo mi še ni padlo na pamet, imam pa na ta način pripravljene veliko hrane za dojenčka – še od poletnih zalog domačega sadja in zelenjave.

Ojoj, torej jaz izumljam toplo vodo 🙁
Nisem vedela.
Kakorkoli, ideja se mi je zdela fajn in kot pravim, mogoče bo komu prišla prav…

Airtadeja, ti še kar naprej izumljaj toplo vodo, če bo tako uporabno :-))))

Tudi jaz že tako delam s paradižnikom, ki ga poleti v omaki skoraj vedno nalašč skuham malo več. Tudi kakšne druge zelenjavne omake, ki jih moji predragi doma ne marajo preveč, samo zase pa težko točno skuham. Če je omake malce preveč za tiste ledene kocke, včasih nalijem kar v jogurtov lonček, tudi samo 2 ali 3 cm visoko. Ko zamrzne, preložim v vrečko, da jemlje manj prostora.

Na ta način zamrzujem tudi beljake (če kje ostanejo pri kakšnem receptu), tako so ločeni med seboj – vsakega v svoj jogurtov lonček, zamrznjene kolutke preložim v vrečko.

Za kupljeno mezgo v tubi mi to še ni prišlo na misel, pa seveda enako velja :-)))

LP Mimi

Uf, beljaki 🙂
Mimi N, pa ti si cukrček!
Kakšna svetovna ideja. :))))))))))))

Pa vino, če vam ostane, da imate vedno pri roki majhne količine za razne omake, rižote in podobno.

Meni je pa svetovna ideja tole z vinom, vidiš, to pa meni še ni prišlo na misel. Sicer pa nimamo teh težav, ga brez problema popijemo pri kosilu, hehe.
LP Mimi

Me veseli, da nisem edina, ki pomiva jogurtove loncke za nadaljnjo uporabo…:))))))

(v njih pa zmrzujem naravno omako, ki nastane pri peki mesa – pred tem posnamem in zavrzem mascobo, porabim pa za dodatek rizotam in enoloncnicam).

hvala za nekaj dobrih idej :)))

lp, proxima

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close