Nastavitve
Saj ravno zato ti omenjam gonilnike za grafično kartico. Ob ponovnem nameščanju XP-jev je treba posebej namestiti tudi originalne gonilnike za kartico. Windowsi jo sicer prepoznajo, kar pa zadošča za navadno uporabo. Za prenos slike na TV pa boš morala dodatno namestiti gonilnike za ATI kartico, sicer nastavitve ne bodo na voljo.
Max, hvala. Si imel prav. Sem našla in nastavila na PAL B. Potem pa sem hotla zadevo shranit oz. “uporabi”, pa mi v tistem, ko kliknem na gumb, ali pa na gumb “v redu” računalnik izklopi.Nato pa ga samodejno zažene.Pa sem probala večkrat, pa vedno isto.
To se zgodi tudi, ko hočem zalaufat igrico, vendar samo pri eni.
Pojma nimam, zakaj?!
Ravno sem imela computer na servisu, zdaj pa mi vse neki štrajka, je vse slabše kakor prej. 🙁
Hvala za še kakšen nasvet.
Kar se ti dogaja, je najbrž kakšna programska napaka oziroma nekompatibilnost s kakšnimi gonilniki, programi… Pa se ti to dogaja samo pri eni igri (kateri?) oziroma pri nastavitvah za grafično (še kje)? Probaj inštalirati novejše gonilnike iz uradne strani od ATI-ja. Katero grafično pa imaš (model…)?
Da se bo lažje vedelo za kakšno napako naj bi šlo, naredi tole: desni klik na My Coputer –> Properties –> Advanced –> in spodaj pri Startup… klikni na Settings –> in nato odstrani kljukico pri Automatically restart. Tako ti bo pokazalo opis napake, namesto da se resetira.
Glede naprave mislim da ni to problem. Katero pa imaš onemogočeno: XXX Networking Controller ali IEEE1394b controller…
Lp, Max
Hvala vama.
Grafična je Ati radeon 9200 SE.
To se dogaja pri igrci Medal of Honor Pacific Assault in pri nastavitveh za grafično, drugje pa ne. Vsaj ne da bi opazila.Aja!
Ko sem zdele probala shranit nastavitve za PAL-B, mi je resetiralo in napisalo napako in sicer
BCCCode: 1000008e
BCP1: C0000005
BCP2: BFA73F5D
BCP3:B3135274
BCP4: 00000000
OE Ver: 5_1_2600
SP: 2_0
Product: 256_1
Tehnične informacije:
C:DOCUME 1/1/local 1/temp/WER1401.dir00/
C:DOCUME 1/1/local 1/temp/sysdata.xml
Če je računalnik dalj časa prižgan, mi ga kar samo sklopi in ponovno zalaufa, ali pa samo izklopi. in potem ga nekaj časa ne morem prižgat.
Znanec mi je rekel, da je skoraj sigurno nekaj narobe z Ramom. Kaj meniš?
Onemogočeno imam Via Rhine II Fast Ethernet Adapter.
Prvo probaj zamenjati gonilnike za grafično (novejše ali pa malo starejše gonilnike). Stestiraj RAMe s programom Memtest:
Lahko da se grafična pregreva (preveri temp), napajalnik odpovedije…
Izklopljeno imaš mrežno kartico (verjetno si takrat, ko se pojavi problem odklopljena iz interneta?). Če, potem to ni problem.
Odpri datoteko sysdata.xml in poročaj kaj piše v njej. Mogoče je kaj več uporabnega… Ali pa poglej v direktorij C:\WINDOWS\Minidump za .dmp datoteko in poglej kaj piše v njej.
Lp, Max
Forum je zaprt za komentiranje.