nasmeh neznanca:)
hello!
Se je kdaj komu oz. kateri zgodilo, da je na sprehodu, v dvigalu ali kjerkoli pač že, z nekom, ki ste ga prvič videli/ videle izmenjali tisti pogled, ki pove več kot milijon besed?Saj veste, tisto, ko ne veš koliko sekund te še loči od razhoda, vidva pa se še kar gledata:) ali mislite, da to za žensko izpade smešno??:) ali se je komu že zgodilo, da se je iz takšnega nedolžnega pogleda izcimilo kaj več??:)
nekje piše: smile to a stranger, then see what happens:)
Zdaj si me spomnila, enkrat sem se za nekom trikrat ozrla. In on se je tudi najmanj tolikokrat. Ko sva se spogledala drugič, sem se iz inata obrnila še tretjič, četrtič se pa več nisem upala. Kaj si je mislil, ne vem… tudi ne vem, kaj naj bi si jaz mislila.
Za podobne primere,kot jih opisuješ, je Camus v Tujcu (nimam knjige tu, pa se mi ne da iskat po netu) napisal, da moraš vedno “vzdržati” pogled, naj ga drug “prekine”– je pa mišljeno nasplošno, ne za pogled moški-ženska. Pojma nimam, zakaj neki bi bilo drugače…:) 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Pri meni ne pride do tega, ker ne strmim v ljudi oz. neznance, sem bolj “podmukli tip” ala Drnovšek. 🙂
Če se ženska moškemu nasmehne, si jih 80% ponavadi to napačno interpretira s svojim scenarijem in “velikimi pričakovanji”, kaj šele, da bi te gledala v oči. V tvojem primeru bi bila torej moška intepretacija povsem pravilna? :)))
seks v dvigalu press 😀
Gledati v oči (sogovorniku) je ne samo vljudno, je pokazatelj, da se sploh znamo obnašati. Drnovšek je pač imel svojo karizmo, zate pa nisem prepričana. In potem zabluziš s seksom v dvigalu…?
Nimaš_pojma.press
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] No v kolikor politiki tega ne zmorejo, jim je oproščeno, so vsaj v tem iskreni a ne… ampak matjažko pa menda ni politik? A misliš, da bi njegovi nasveti še imeli tak čudežni učinek na žensko populacijo, če bi jih v živo povedal v svojem “podmuklem” stilu?
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Hm, zanimivi odgovori:) Sem misllila, da bom dobila tudi kakšen odgovor kakšnega predstavnika nasprotnega spola, kaj si misli o tem, če neznanka strmi vate:) pa ne tisto, zijalasto…ampak saj veste…:) Aja glede gledanja v oči sogovorniku pa- zakaj obstajajo ljudje, ki stalno govoričijo o sebi, ko pa ti hočeš kaj razložiti glede sebe, pa umikajo pogled.. narcisoidno!!
Hm, ali se res uresničujejo moje domneve, da moški dojemajo takšne poglede s strani žensk avtomatično kot slutty poglede…:) ali pa so moje domneve le v moji glavi…. sama sem namreč zelooo shy girl, pa vedno pogledam v tla, ko srečujem nekega dotičnega neznaca:) in ko se obrnem za njim, on gleda za mano…:)
Just Do It:)
A ni razlika med pogledom in pogledom? Tudi razlogi zakaj nekdo povesi pogled, je torej “podmukli” tip, so različni, lahko so mu enostavno všeč tvoji čevlji ali ga moti sonce ali je nevljuden ali si mu preveč všeč ali si mu premalo všeč ali je pač tepec, itd…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Zakaj je to “slutty pogled”, če za hip usmeriš pogled v nekoga, ki te pritegne njegova “pojava”?
Neki dotični neznanec? Torej tak, s katerim navežeš bežen očesni stik?
Sicer pa je to bolj moška navada in ni nič nenavadnega, če vrže pogled na lepo žensko z zadnje perspektive, še posebej če je kaj oblikovno zanimivega. :)) , saj se tudi ženski pogledi ustavijo na simpatičnem moškem, čeprav to ponavadi naredite manj vpadljivo oz. očitno.
Meni se to ne zdi nič tako usodnega. Nekateri smo pač bolj odprti in človeka pogledamo, če prijazno vrne pogled, se morda še nasmehnemo… Drugi ste pač bolj zadržani. Nikakor pa jaz iz tega ne bi napletla neke zgodbice, kaj šele seksa v dvigalu.
Recimo slavni ljudje, v katere vsi verjetno avtomatično pozorneje pogledamo kot v neznance … Borut Pahor, denimo, vrne pogled in pozdravi s širokim nasmehom. Meni je to všeč. Imaš pa bumbarje, ki te gledajo, pa se nasmehneš ali pozdraviš (odvisno od okolja in okoliščin), pa po možnosti pogleda stran.
Včeraj sem imel tako situacijo v trgovini. Eye contact za vsaj 5 sekund, pridem izza stelaže, ona gleda, jaz vračam – ja sva se zataknila. 🙂 ….vse do mimohoda, tik pred tem sva le obrnila piskra, vsak na svoj konec in šla svojo pot… Zanimivo, ponavadi bežno pogledujem “nasprotihodeče” v oči, ampak tako dolgega pogleda se ne spomnim. No če bi se v bodoče še enkrat srečala, bi morda celo kaj rekel, ali vsaj nasmehnil se, včeraj pa nisem imel jajc za kaj več. Pogled je bil pa hud, to pa…
….bo že. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.