Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nasilni moški

Nasilni moški

Nobeden ni nedolžen v tej zgodbi. Če koga zanima, tu so celo številke ne samo v stilu “sem videl/a soseda”:
http://psychnews.psychiatryonline.org/newsarticle.aspx?articleid=111137

Moški smo na splošno bolj občutljivi na psihično nasilje, ker med moškimi velja nenapisano pravilo, verjetno oblikovano že v vrtcu in mali šoli, da ima vsak moški mejo. Če to mejo prestopi drugi moški, on sam dobro ve da tvega fizičen obračun (fantje, dvomim da mi boste tu nasprotovali). Problem nastane če je “napadalec” ženska. Tu pa leži hakeljc, EDINA možnost obrambe ki je družbeno sprejemljiva in nesankcionirana v takem primeru je umik. Verjetno bi se ti že operater po telefonu na centrali smejal v fris če mu poveš da te je žena pretepla.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [i]"It is by caffeine alone I set my mind in motion. It is by the beans of Java that thoughts acquire speed, the hands acquire shakes, the shakes become a warning. It is by caffeine alone I set my mind in motion."[/i]

Točno tak si povedal…. ampak problem je ker če se VEDNO moški umakne ženska nikoli nebo ZARES čutila kdaj je prestopila mejo…. to lahko naredi samo bolečina /trpljenje!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Točno tak si povedal…. ampak problem je ker če se VEDNO moški umakne ženska nikoli nebo ZARES čutila kdaj je prestopila mejo…. to lahko naredi samo bolečina /trpljenje![/quote]
Seveda bo začutila. Ko se moški umakne, bo začutila bolečino, če ji je ta moški nekaj pomenil. Tudi tako se pokaže svojo mejo. Bolečina je tudi, če te nekdo zapusti. Sicer pa odnos, kjer eden čuti potrebo po pretepanju ali psihičnem nasilju, že sam po sebi ni zdrav. Odnos pa vedno tvorita oba.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Točno tak si povedal…. ampak problem je ker če se VEDNO moški umakne ženska nikoli nebo ZARES čutila kdaj je prestopila mejo…. to lahko naredi samo bolečina /trpljenje![/quote]

Seveda bo začutila. Ko se moški umakne, bo začutila bolečino, če ji je ta moški nekaj pomenil. Tudi tako se pokaže svojo mejo. Bolečina je tudi, če te nekdo zapusti. Sicer pa odnos, kjer eden čuti potrebo po pretepanju ali psihičnem nasilju, že sam po sebi ni zdrav. Odnos pa vedno tvorita oba.[/quote]

Saj tudi družba kjer čutimo potrebo po vladanju ni zdrava pa še danes živimo v njej 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Samo s to razliko, da lahko iz odnosa lažje gremo stran, kot pa iz te družbe. 🙂

Samo s to razliko, da lahko iz odnosa lažje gremo stran, kot pa iz te družbe. :)[/quote]

point je da če živimo lahko v eni potem lahko živimo v vseh…. prava toleranca je samo in izključno NIČELNA…. vsaka oseba ki živi pod voljo druge (parlamenta) je vbistvu v nasilju psihičnem, včasih celo fizičnem (poglej proteste) torej kaj jamrati čez nasilje partnerjev ali še hujše moškega… vsak dan ste pod nasiljem samo da ste se z tem sprijaznili (večina) torej je vse odvisno od vašega pogleda. (našega)

Life is 99% how you see it and 1% how you make it….

Samo s to razliko, da lahko iz odnosa lažje gremo stran, kot pa iz te družbe. :)[/quote]

point je da če živimo lahko v eni potem lahko živimo v vseh…. prava toleranca je samo in izključno NIČELNA…. vsaka oseba ki živi pod voljo druge (parlamenta) je vbistvu v nasilju psihičnem, včasih celo fizičnem (poglej proteste) torej kaj jamrati čez nasilje partnerjev ali še hujše moškega… vsak dan ste pod nasiljem samo da ste se z tem sprijaznili (večina) torej je vse odvisno od vašega pogleda. (našega)

Life is 99% how you see it and 1% how you make it….[/quote]Pod tvojim nasiljem? 😉
Terorist! :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če pa je vse odvisno od pogleda (s čemer se strinjam), potem pa je možno, da nekateri pod istimi pogoji doživljajo nasilje, medtem ko se lahko imajo drugi prav fajn. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nekateri se res ves čas počutijo ogrožene in se jim dogajajo same strašne krivice. Šalabajzerji!

Točno tak!

Nekateri na tem forumu so me označili za mehkužca, slabiča in copato ker pišem pesmi in ženske poveličujem, ampak zame je veliko večja šleva tisti dedec, ki dvigne roko nad žensko ali otroka. Takega “heroja” bi tudi jaz kot nežna duša poslal na urgenco…

nekaj me zanima…. a če pa dvigneš roko nad ŠVOH MOŠKEGA? si pa ok?

Pa ti veš da mene zavec zlomi kot malo pičko ne? pa če bi provociral njega pa bi ga fasal bi njemu reko da je šleva?

Pa ti veš da mene zavec zlomi kot malo pičko ne? pa če bi provociral njega pa bi ga fasal bi njemu reko da je šleva?[/quote]

V vsaki stvari se lahko najdejo izjeme..
Tud otroka je zdravo kdaj okrog ušes ali po rit, pa bodo eni rekli da sem šleva ali me pošiljali na urgenco…
Ni enotnih pravil za vse kombinacije..

Pa ti veš da mene zavec zlomi kot malo pičko ne? pa če bi provociral njega pa bi ga fasal bi njemu reko da je šleva?[/quote]

V vsaki stvari se lahko najdejo izjeme..
Tud otroka je zdravo kdaj okrog ušes ali po rit, pa bodo eni rekli da sem šleva ali me pošiljali na urgenco…
Ni enotnih pravil za vse kombinacije..[/quote]

Da niti ne omenjam da verjetno obstaja kar lepo število žensk ki me razbijejo na prafaktorje 🙂 A pol so one šleve če jih provociram in se spravijo na mene?

Zavec zlomi vsakega od nas tukaj, k sreči pa ima človek pošlihtano podstrešje in se z nami sploh ne bi ukvarjal…nismo njegova kategorija..

Zavec zlomi vsakega od nas tukaj, k sreči pa ima človek pošlihtano podstrešje in se z nami sploh ne bi ukvarjal…nismo njegova kategorija..[/quote]

Gre se za hipotetični primer… Bi mu reko šleva če bi ga cel dan živciral pa bi me nalomo?

Bi enako dejal ženski ki bi jo živciral pa bi me nalomla? al bi jo večina tukaj pohvalla ker se je ”postavla” za sebe?

LOL dvojna merila /press

Zavec zlomi vsakega od nas tukaj, k sreči pa ima človek pošlihtano podstrešje in se z nami sploh ne bi ukvarjal…nismo njegova kategorija..[/quote]
Ni stvar v Zavcu ampak v moški na moškega …

Zavec zlomi vsakega od nas tukaj, k sreči pa ima človek pošlihtano podstrešje in se z nami sploh ne bi ukvarjal…nismo njegova kategorija..[/quote]Misliš da tut, če bi ga leta kjuval u mozak te ne bi taknu? 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ni stvar v Zavcu ampak v moški na moškega …[/quote]

Tako je… samo zato ker je ženski spol in moški spol še ne pomeni da je VSAKA ženska šibkejša od VSAKEGA moškega…..zato generalno govorjenje o šlevah je neumno in otroško…. ali je ženska tudi šleva če NADRE moškega ker se ga je napil? zakaj se ne umakne vstran namesto da se pizdi ???

Aja ne tam pa je ok….

dejstvo je da obstajajo ženske ki so močnejše od marsikaterega moškega… in dejstvo je da nismo vsi moški enako močni…. torej če se spravim na močnejšo žensko od sebe sem ŠLEVA če pa na šibkejšega tipa pa je ok ker je MOŠKI SPOL?

neumnost!

Vsi smo ljudje in vsak dobi batine če si jih zasluži in jih sprovocira…

Ni stvar v Zavcu ampak v moški na moškega …[/quote]

Tako je… samo zato ker je ženski spol in moški spol še ne pomeni da je VSAKA ženska šibkejša od VSAKEGA moškega…..zato generalno govorjenje o šlevah je neumno in otroško…. ali je ženska tudi šleva če NADRE moškega ker se ga je napil? zakaj se ne umakne vstran namesto da se pizdi ???

Aja ne tam pa je ok….

dejstvo je da obstajajo ženske ki so močnejše od marsikaterega moškega… in dejstvo je da nismo vsi moški enako močni…. torej če se spravim na močnejšo žensko od sebe sem ŠLEVA če pa na šibkejšega tipa pa je ok ker je MOŠKI SPOL?

neumnost!

Vsi smo ljudje in vsak dobi batine če si jih zasluži in jih sprovocira…[/quote]

Le da je ta meja “če si jih zasluži in jih sprovocira” težko določljiva 🙂

Joj Matkic, spet ga sekaš:)). O šlevah, ki dvignejo roko nad drugimi in s tem izvajajo fizično nasilje, je mišljeno v kontekstu, da niso sposobni obvladati svojih šibkosti v sebi in zato iščejo žrtve izven sebe, nad katerimi se znašajo.

Gre se za hipotetični primer… Bi mu reko šleva če bi ga cel dan živciral pa bi me nalomo?
[/quote]
Jaz bi mu rekel, da je dolgo nucal. :)) In pol bi še mene. :))

Vsaj ti si dojela…;)

Vsaj ti si dojela…;)[/quote]
V teoriji in na papirju vse to fajn špila….

Vsaj ti si dojela…;)[/quote]
V teoriji in na papirju vse to fajn špila….[/quote]

Če tebi ne špila, še ne pomeni, da tudi drugim ne:). Poboljšaj se!:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close