Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Narezek za 30 ljudi? Količine, pomoč.

Narezek za 30 ljudi? Količine, pomoč.

Prosim, če mi lahko okvirno poveste, koliko delikatese potrebujem za narazek ali obložene kruhke (še ne vem kaj bom naredila) za cca 30 ljudi. Delam prigrizek za sodelavce in nevem koliko česa, da bo dovolj.

Kaj vse vključit v ta prigrizek, da nekako “zgleda”?

Hvala za pomoč.

v trgovini svetujejo 15 dek na osebo, vključno s sirom

jaz narezke kar naročim. računam 10 dag mesnin na osebo, pa ponavadi ostane, imamo pa fizičke radnike v službi, tako, da kar pojejo.

naredi raje narezek, ne delaj obloženih kruhkov, meni ni preveč apetitlih, da ti kos kruha in dve salami prešlatajo po dolgem in počez. to gre skozi samo, če je taka pogostitev, da se stoji in da si težko sam narediš kruhek.

ne pozabi na sir, nekaj na rezine, nekaj posebnih vrst sira pa na kocke. potem pašejo kisle stvari, kumarice, vložene paprike, tudi vložene olive, kakšna vložena solata.

dobrodošli so tudi razni namazi, kakšna domača pašteta, liptavski namaz, na štajerskem obvezno zaseka, mogoče koščki masla posebej. majoneza, senf in ajvar naj bodo na mizi v kozarcu, ne jemlji ven.

dekoriraš najlažje s češnjevim paradižnikom

nabavi malo več kruha, če ostane, ga vedno lahko zamrzneš.

Odvisno, kakšni jedci so, ženske ali moški. To moraš vedeti, da ni premalo ali preveč. Drugače je pa to najbolje naročiti v delikatesi, kjer ti zelo lepo pripravijo po tvojih željah. Delo ne stane nič, samo material. Jaz za rojstni dan vedno to naročim ker se mi ne da s tem ubadati, pa še tako lepo ne znam aranžirati.

Pri nas so narezki že malo avt. Pa tudi poceni ni. Ker dobre salame in siri namesejo in kup prilog. Jaz sem zadnjič napohala zrezke ter zraven ponudila krompirjevo solato ter makaronovo ter spekla dva peciva. Eni pri nas naročijo pice ter od doma prinesejo solate. Ene napečejo goro peciva in kavica. Drugače pa rabiš za 30 ljudi: 3kg kruha, ter 4 ovalne krožnike narezka ter enega s sirom

Pri nas pa so konstantno pice, zato sem razmišljaja o obloženih kruhkih oz. narezku.

Mi je pa tvoja ideja o pohančkih in krompirjevi solati napolno všeč :))

Samo kako pa to zrealiziraš? Napečeč prejšnji dan in potem zjutraj prineseš v služo?? A ni potem suho? Kakšno meso pa uporabiš?

Bom res vesela vsakega nasveta, ker tole je pa res ena super ideja.

Zmeniš se lahko tudi v kakšni bližnji gostilni, da ti recimo naredijo pohanega piščanca. Kolikor se spomnim, svoje čase to sploh ni bilo drago. Za prilogo svetujem francosko solato. Pa še to – za vsak slučaj, če kdo ne je tega, lahko pripraviš še en krožnik sadja, sira in oreščkov.

Meso ponavadi puranovega narežem ali na trakove ali na manjše kose in jih ze zvečer spaniram. Zjutraj pa jih scvrem. Res, da so do že hladni, vendar še vedno okusni. Je pa tudi varianta, da ti narediš samo solate, tri pohane piščance pa naročiš v bljižnji gostilni. Sem pa tudi že v perutnini Ptuj vzela zmrznjene po 2kg “medaljončke” in jih zjutraj spohala in so za malico radi pojedli. Za 30 ljudi bosta dve vreči dovolj.

Pojdi raje po narejene narezke v delikateso,povej za koliko oseb potrebuješ in nimaš več skrbi,dogovori se za uro kdaj prideš,vzameš še narezan kruh(ti ga narežejo)in to je to!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close