naravna lepota vs. make up
Kako lepo je pogledati žensko, ki je zelo lepa brez make upa ali le s trohico le-tega, skratka s karseda naravnim videzom.
Na linku je tak primer Katarine Kresal.
http://www.shrani.si/f/1g/12h/3ZoNSt3X/1/lepa.jpg
Menite, da ženske dandanes pretiravajo z uporabo ličil?
Sama se nikoli nisem nič ličila in se nikoli ne mislim. Tudi farbati lase se ne mislim. Lahko smo lepo urejene tudi povsem naravne. Afnanje z make upi je po mojem za tiste, ki si želijo biti lepše kot kakšna druga, ki so premalo samozavestne, da bi se v svoji koži dobro počutile. Imam pa 42 let, da ne bo pomote, mislim, da mi nič ne manjka…
Kar se mene tiče, imajo druge lahko na sebi kile mejkapa, jaz osebno ponavadi na obraz ne dam ničesar drugega razen kremo, ob redkih priložnostih maskaro in lip gloss, da pa se še napudram, to mora pa že skoraj biti Dan D. Ko sem gledala svoje fotografije, sem ugotovila, da sem najlepše brez mejkapa oziroma sem si tako najbolj všeč.
če ni naravne lepote, ne pomaga NOBEN make up. sicer se z njim da marsikaj popraviti, povdariti, izboljšati, da je ženska bolj všečna in privlačna, ne pa lepa. Ampak je treba imeti smisel za estetiko in vedeti, kaj uporabiti in seveda kako.
Pretiravanje z ličili je pa druga skrajnost, ki je za moje pojme odbijajoča. Recimo, dnevno ličenje oči : debela črna črta na zgornji in spodnji veki, več plasti črnega tuša na trepalnicah, ali celo košate umetne trepalnice, živo modra barva na celotni zgornji veki + debela plast pudra v presvetlem odtenku = dramatičen, nenaravno lutkast videz. Ženska, ki je iz sebe naredila dramatično ikono, potem pa taka ves dan sedi v službi!?
Dejansko se nekatere ženske naličijo, pa bi bilo bolje, da se ne bi, ker bi bile brez bolj naravne in privlačne. Saj vendar obraz ni kot neko prazno slikarsko platno, ki ga je treba porisati in pobarvati.
Jaz pa mislim, da k urejenemu videzu sodobne poslovne ženske sodi tudi nekaj make-upa. In Katarina Kresal je lep primer tega, kako izgleda sodobna poslovna ženska. Ne govorim, da je kaj narobe, če ženska ni namazana, pravim samo, da se meni zdi to lepše.
Res težko pa gledam ženske, ki imajo toliko pudra in vsega ostalega, da bi cel obraz padel dol, če bi jo udaril po glavi.
Forum je zaprt za komentiranje.