Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Narastek z ajdovo kašo

Narastek z ajdovo kašo

Nekje sem prebrala (pa ne prepisala) recept za narastek iz ajdove kaše in različne zelenjave (bučke, korenček, grah, brokoli, cvetača…). Mislim, da v februarski številki Naše žene. A mogoče ima katera ta recept ali pa kaj podobnega?

LP

Jaz sem že jedla ta narastek. Jutri grem k mami in ji bom rekla za ta recept. Ja bil je v Naši ženi. Se oglasim z receptom.

Že imam ta recept, ki sem ti ga obljubila.

PEČENA AJDOVA KAŠA
1/2 kg ajdove kaše
2 čebuli
5 strokov česna
por, paprika, bučke
2 dcl sladke smetane
2 jajci
sol, poper, malo olja
Kašo kuhamo v 2 do 3 l slanega kropa. Kuhamo 15 do 20 min. Vodo odcedimo.
Na olju prepražimo por narezan na kolobarje, ter na drobno narezano čebulo, na koncu dodamo še česen, da lepo zadiši. To dodamo kaši. Premešamo. Dodamo še na kocke narezano papriko in bučke. Začinimo s soljo in poprom. Zmešamo . Maso damo v pečico pri 180 stopinjah za 20 minut, med tem pripravimo preliv. Smetano in jajce premešamo in nato prelijemo po pol pečeni kaši. Postavimo nazaj v pečico in pečemo nadaljnih 20 minut.

Sporoči ko ga boš preizkusila.

Lp. Enja

Super, hvala!
Bom v kratkem probala, ker so takile narastki moja priljubljena jed.

Evo, sem probala.
Zelo dobro, čeprav bi v polivki lahko bilo malo moke ali pa sira – to bom naslednjič dodala. Otroci sicer niso bili preveč navdušeni, zase bi jo pa lahko bolj izdatno začinila. Ker jo je prvega dne malo ostalo, sem jo naslednjega dne pograla v mikrovalovki in je bila še boljša.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close