Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naptnina – V Z blok

Naptnina – V Z blok

Odgovor na objavo uporabnika
trinkgeld, 17.08.2021 ob 09:56

Pri nas seveda napitnina ni obvezna. Sem pa vesela, ker nisem pričakovala, da se to daje in ja, mi prav pride par deset dodatnih evrov na mesec. Ob bedni plači, se ti kar nasmeji, če dobiš recimo 100€ na mesec tako za zraven.

Pri nas največ puščajo Slovenci, najbolj škrti so Avstrijci.

si prepožrešna postala, 16.08.2021 ob 13:26

Prodajalka v Sparu, 16.08.2021 ob 12:54

si prepožrešna postala, 16.08.2021 ob 12:49

Prodajalka v Sparu, 16.08.2021 ob 12:30

Meni večinoma zaokrožijo na okroglo. Če je znesek npr. 45,80€ mi običajno dajo petdeset, pri znesku 88,10€ pa zaokrožijo na sto. Kakšen zakompleksan star dedec tudi NIČ, a so taki hvala Bogu redki.

Zakaj je pa tak , ki ti ne pusti, zakompleksan “star” dedec? Ker ti ne zaokroži? In ja, vsak dan lahko takole nabereš po par evrov za zraven, redne plače Buh ti požegnej, samo nimaš nobene pravice pričakovat od vsakga zaokrožvanja zneskov, pa jih omalovaževat  z zakompleksanci, ker ti ne pustijo  fičn’kov.

Veeš, v čsau Juge so bile pare in dinarji ( pa nisem fosil, še 50ih jih nimam) – drobiž ni bilo skoraj nič vreden. huda inflacija – smo puščali, da se nam niso denarnice trgale, ali pa zbrali, nesli v banko in zamenjali. Ampak danes pa vsak cent šteje. In si pohlepna in požrešna, sorry da nekoga označiš žaljivo za starca, ker ti ne pusti tiste cente, da ti poviša končnodnevni pričakovani dodatni inkaso poleg tvoje redne plače -žal, živiš v državi, kjer napitnina ni zakonsko ustaljena in določna v storitveni dejavnosti, kamor sodi tudi tvoje delovno mesto.

Zakaj bi ti torej zaokroževali npr. 40 centov in puščali za tvoj “narejeni nasmešeek”, če je pa to  znesek clo za uro  parkiranja v coni 2, in to si moreš mislit, celo v prstolnici?    🙂

Ti kar imej tistih svojih privarčevanih 40 centov, k sreči vas ni veliko tako zagrenjenih.

ravno zaradi take prepotence in  takih kot si se z zapisanim opredelila ti, ne puščam nič. Daj priznaj, koliko na meesc dodatno naštepaš takole – 100, 200 evrčkov? Pa bi ti jih privoščili, če ne bi zlobno okarakterizirala tistih, ki ti nič upravičeno ne puščajo – kar si tudi napisala – celo 2x 🙂 So te spregledali, da si “bič”. Po defaultu ti pa nič ne pripada – in upam, da te spregledajo tudi tisti, ki ti puščajo.

In veš kako je fajn imet v drobižnici ravno prave kovance , da nafilaš parkomat 🙂 zakaj bi jih tebi  puščali glede na to, kako deliš in okarakteriziraš svoje stranke?  ( sarkazem off).

A se ti hecaš? Če ne bi toliko dobila vsaj vsak teden, takoj pustim službo pa grem v Merkator.

Je pa res, da je treba biti s strankami prijazen, pa včasih tudi od kakšnega zadrtega starca kakšno nesramno besedo požret.

Men pa čisto vsi pustijo napitnino. Standardnih 10%, de.

Če pa kdo slučajno ne, pač kmalu nima več gostilne, de.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close