Napitek Aztekov-najboljši čokoladni napitek na svetu
Lepo pozdrav,
o tem napitku sme nekaj malega napisala že pod temo Sacher torta. Prepisan je iz današnje One, kjer sem brala članek o čokoladi in zasledila recept za “Napitek Aztekov”, ki so ga dajali borcem pred bojem, za energijo in pogum.
Kjub malce nenavadni sestavi vam garantiram, da je izjemno dober! Babi, mislim da bo tebi všeč, ker imaš rada ingver :). Ja, točno – ingver je tudi notri, in še čili :), pa še kaj dobrega. Babi, nisem sigurna, ampak zdi se mi da si že enkrat pisla o nekem podobnem napitku, ali pa je bilo vsaj nekaj v zvezi s tem……??
Ko sem topila čokolado za sacher torto, sem je odvzela 2 veliki žlici in dodala ostale sestavine po receptu ( vendar sem si, potem ko sem prvo mini porcijo že popila, naredila še drugo – cel velik kozarec).
OGNJEN SLADEK NAPITEK AZTEKOV
Potrebujete (za dobrega pol litra pijače):
70 g temne čokolade
1/2 L mleka
ščep mletega ingverja
ščep pekočega čilija
2 žlici medu
2 cl ruma
2cl konjaka
cimet
Čokolado razlomite na kocke in na zmernem ognju ob stalnem mešanju raztopite. Vmešajte ingver in čili, nato maso ohladite. V mešalniku dodajte še ostale sestavine, na koncu okrasite s cimetom.
Jaz mase nisem ohladila, in sem pila kar vroč napitek. Prav tako nisem dajala mase v mešalnik, zmešala sem vse kar v kozici. In tudi konjaka nisem imela (žal!), tako da sem dala samo malo ruma. Cimeta sem dala kar nekaj, ker zelo poudari okus. Na splošno nisem skoparila z začimbami, tudi s čilijem in ingverjem ne. Med da tudi zelo dober okus, jaz pa sem imela jedilno čokolado, ki je že sama po sebi bolj sladka in zato sem dodala manjšo količino medu. Če bi delala s temno grenko čokolado, bi bilo še boljše. Saj jo imam doma, samo….jedilna je bila pač pri roki:)
S tem napitkom sem se pregrešila tako da je joj!!, ker imam želodčno dieto, in ne smem (med drugim) čokolade in strogo ne ostrih začimb. Kaj bo danes ponoči želodec povedal, bomo videli 😉 Ampak mi ni žal, splačalo se je!
Poskusite, mislim da vam ne bo žal. Okus je FENOMENALEN!
Še en čokoladni pozdrav vsem skupaj,
Zala
Hej,Zala!
Tudi sama sem ze izrezala iz One recept te opojne pijace Aztekov.Bo kmalu v kozarcu.
Res sem enkrat napisala,da nisem nikoli zelela piti kakava,dokler nisem ugotovila,da je grenak,narejen po mojem okusu, zelo dober; cokolado jem samo temno,grenko. V nekem postu sem omenila,da so prvi napitki iz kakava bili v Franciji domena moskih.Pijaco so mocno zacinili in tudi popoprali.
Imej se lepo – vse ostale prav tako Babi
Forum je zaprt za komentiranje.