Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija napihjeni kondenzatorji – zaradi tega počasen?

napihjeni kondenzatorji – zaradi tega počasen?

Kaj pa to – včeraj je moj peljal rčn, da je dal zraven disk, ker sva imela prej samo 20 Gb, zdaj pa iamva še 160 Gb zraven. In je serviser rekel, da imava na računalniku napihjene kondenzatorje in je vprašal, če je kdaj računalnik bolj počasen in če se kdaj ne pravilno ugaša.
In da ko bo crknil, bo pač crknil, baje – tako mu je rekel.

Mene pa zanima, a je to možno, in če se da kaj narediti glede tega? Opažam pa, da je rčn. bolj počasen takrat, ko imam zalaufan emule in če mi več stvari naenkrat dol vlači. Je to mogoče?

Sedaj imam takole: C in D disk (je eden, ampak je deljen zaradi formatiranja win, da ne zgubim vseh podatkov) –> skupaj 20 Gb, na C imam Program files in vse to, na D imam za igre in Bitlorda, na G disku (tem novem) pa imam vse ostalo, slike, prenešene datoteke iz emule, ki jih downloada, pa druge datoteke – risanke, filme, muziko…

Vem da sem nekoliko skomplicirala, ampak če em kdo razume, ve za kaj se gre in kak miš-maš imam. Ampak zakaj je VČASIH počasen? To res samo včasih, da mi taaak dolgo neko stran odpira, slike nalaga ipd.

Vsako mnenje je dobrodošlo in LP

Tale počasnost nima nobene veze z kondenzatorji, imaš le zasedeno linijo, ko vlečeš z neta karkoli že, zato ti potem počasi odpira internetne strani…

Serviser je imel še kako prav, da bo PC “crknil” zaradi napihnjenih elkotov.

ja jaz tut mislim, da bojo res kakšni kondenzatorji …
Ker inernetne strani mi čisto OK, se pravi hitro odpira, ampak mi včasih, res včasih ponagaja, pa mi druge programe ki nimajo nobene veze z netom, odpira pol stoletje, kot bi zaštekal… hm hm … se bom že morala sprijaznit!???

Ni nujno, da se ti PC upočasni samo zaradi elektrolitov, vprašaj serviserja,
če ti jih menja drugače bo treba novo matično ploščo.
PC pa očisti z ad-aware in anti virusni prog. in mogoče EVIDO na tega zadnjega jaz prisegam, dela čudeže.
Zaženi pa v varnem zagonu.

Bi znalo bit, ja. Meni so šli kondenzatorji…

Me zanima, kako si rešila problem.

Lepo in simpel. Ko je bil na smrtni postelji, sem nesla kolega na servis, kjer so mu naredili transplantacijo. :))))))))))

Lady L, kako si pa to lahko zrihtala?

Ker mojemu je namreč serviser rekel, da ko bojo crknili, bo pač crkno računalnik, da naj pol disk in pekač ven pobereva, pa na novemu ponucama. (ha!) No, pa slišim od tebe, da sploh ni za na odpad PC…?
Kolk si pa plačala, če lahko vprašam, da so ti kondenzatorje menjali? Ker je rekel serviser, da jih je potrebno posebej naročit, pa da jih je baje 8 za zamenjat, cela vrsta ven.

Kolk si jih ti zamenjala? Upam, da mi boš povedala kak je bilo, ker me res zanima. Ker v tem primeru pa zamenjam serviserja.

A je teb tut rčn tak počasi delal? Evo, meni je spet pred 10 min začel, ko sem bila v Mojih dokumentih, pa mi jih je čudno dolgo odpiral,pa ko sem dala Očistit disk (da mi briše začasne internetne dat) je kr dolgo trajalo, ker ponavadi ne. To se zgodi včasih. Pa sem Emule ugasnila, ker sem prvo mislila, da bo to krivo, ko dol vlači. Če pa sem si dala zej nardit 160 Gb zraven, tak da JAAA ni premalo prostora kje…

Hvala za pomoč in LP

Jaz sama nisem nič rihtala. Po predhodnem telefonskem razgovoru, sem ga nesla v trgovino, kjer je bil kupljen (imajo tudi servis za manjše zadeve), povedala kako in kaj, ter zraven priložila še list (za vsak slučaj) z podrobnim opisom napake – da me ne bi slučajno kdo zzzz. :)))
So ga fantje takoj pogledali – test, potrdili ‘diagnozo’, zapakirali in pripravili za servis, ki pa žal ni v LJ. Da so šli kondenzatorji, so mi pa fantje povedali.
Je pa res, da sem imela še garancijo, sicer dokupljeno in mi ni bilo treba nič plačat.

Jaz sn mel tud napihnjene kondezatorje pa je rač vedno bol zajebaval dokler ni dokončno crkno.Pol pa sn hoto zamenjat kondezatorje kličem na servis so mi rekli, da trenutno takih kondezatorjev ni za dobit ko jih rabim pa da so dragi.Pol sem najdo enega drugega serviserja, ki jih je zamenjal vendar rač ni delal kot bi moral tk da na koncu sem moral kupit novo osnovno ploščo.Drugač pa je kondezatorje še kr zahtevno menjat pa tud ni mus da pol dela brez problema.
Zdaj še počakaj dokler bo rač delal pol pa mogoče kje najdes rableno osnovno ploščo pa zamenjate

Menim, da je brez veze šarit po plati in popravljat, težko bo kdaj delovala brezhibno. Nove plate niso tako drage, da se ne bi splačalo zamenjat, sploh pa če računalnik ni več ravno nov. S tem lahko samo kaj pridobiš in bo nekaj časa spet mir. V nasprotnem primeru boš morda kar nekajkrat morala na servis, na koncu pa ti bodo predlagali zamenjavo matične plošče, ti boš pa veselola colala kar naprej. Razmisli in se pametno odloči.

Hvala za pojasnila, sem res zelo vesela, da ste se tako lepo odzvali…

Ker sem namreč že včasih čisto “scagana”, saj veste, ko nekaj kupiš, pa vlagaš, pol pa nč ven. Ja, tej bom pa res počakala, da bo čist zagajgal, pa pol samo ploščo menjam, nimam druge izbire. Evo, danes pa moj računalnik čisto vredu funkcionira, kar hitro gre, ampak včaaasih pa se mu reees nikamor neee mudiiiiiiiiiiii…..

Hvala in lepo pozdrav vsem, ki ste pridni!

Če pa še kdaj kaj ne bom vedela, pa me boste spet imeli (haha)
Drugače pa kar redno berem tale zanimiv forum – se še kaj pametnega naučim.

Kondenzatorje enostavno take naročiš (recimo Farnell preko ICja), jih zamenjaš in stvar ŠPILA. Morajo pa bit seveda pravi in ne navadni off-the-shelf. Ne mi govort, da stvar ne dela, da dela slabo etc.

Nekateri serviserji mi pa gredo resnično na živce, ker ljudi enostavno zavajajo, cena kondičev pa tut ni nekaj oh in sploh. Menjava plate pa tut ni tak komot, ker rabiš še proc, ker starejši običajno ne “paše”, isto pa velja za RAM, še kakšna grafična…. Men se je do sedaj bolj splačalo jih zamenjat, ker nimam bogatih stricev, da bi si lahko špogal novo drobovje!

Imam izkušnje z menjavo, res ni simple, ampak gre! Serviserjem se pa tega ne da delat in raje novo drobovje prodajo.

Kako dela in če sploh dela je bržkone odvisno od več dejavnikov dragi Cendof: kakšna je mama plata, od kakovosti kondenzatorjev in končno tudi od znanja serviserja, ki bo opravil popravilo. Če mene vprašaš svoje mame plate ne bi zaupal nikomur, raje kupim novo, ker nikoli ne bom vedel, kaj točno je čaral po plošči. Tako je moje mnenje, če je tebi uspelo stvar popraviti ceneje, je to dobro zate, zaradi tega še ni treba, da z vsemi, ki mislijo nekoliko drugače, tako vehementno podelaš.
Morda bo uspelo tudi Minki, kdo ve. Če pa se bo Minka poleg menjave plošče morala odločiti še za nov procesor, tudi ne bo odveč, saj si sedanji že malo bremza.
Plate in procesorji za povprečen družinski komp so danes relativno poceni, za malo denarja lahko sestaviš kar zmogljivo mašinco – kar spomnite se, kako draga je bila občutno manj zmogljiva mašinca leto ali dve nazaj…

Še nekaj bi rad dodal v zvezi s servisiranjem računalnikov: večkrat je mašinca odprta, manj zanesljivo bo delala. Redki so namreč serviserji, ki pazijo na čistočo, urejenost delovnega prostora, statiko ipd. – kar vse lahko močno poslabša (dolgoročno gledano) delovanje računalnika. Pogosto odpiranje računalniku škodi, podobno kot nam ljudem škodijo večkratne operacije – vedno se kaj radi pokažejo kakšni stranski učinki. Zato mladim ljudem tudi odsvetujem, da ga sami prepogosto odpirajo, pretikajo kartice in diske ter kar naprej nekaj eksperimentirajo. Takšnega računalnika kmalu živ bog ne spravi več v red.

Sem ti pa stopil na žulj ali kaj. Jest sem sam povedal, da stvar se da rešit, če pa serviserji ne znajo pa ni moj problem. Jest stvar rešujem sam. Kondenzatorje je pa treba dat notr vsaj take ali pa boljše kot so bli prej.
Si pa morda pomislu, da nekdo nima tolk dnarja, da bi kar proc, ram,… menjal…
Nisem hotel biti … kar koli si že napisal…se opravičujem.

Minki pa priporočam, da stvar proba popravt (zamenjava na servisu al pa naj ji to naredi sosedov “Tone”), ker za počasnost mašine niso krivi kondenzatorji, ampak morda kaj kar je preko mule dobila.

Nisi, nisi Cendof, ker skoraj nikoli nisem ožuljen 🙂 Povedal si svoje mnenje, jaz pa tudi, vse OK.

in še moje: če je PC mal starejši, potem najbolje, da začne matično plato kar iskati….zna biti problem! Stalno se menjajo nastavki za proce, rame, grafike…..

Minka, če najdeš kako ugodno plato…kupi jo sedaj! Čez par mesecev jih mogoče ne bo več na zalogi….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close