namibija
Charly, sem gledala tvojo stran in slikce so super. Me pa zanima koliko stane potovanje v državo kot je Namibija. Glede na to, da je treba rentat avto pa še kaj bi se našlo. Pa kakšna je Namibija, še vedno pristna? ljudstva? Res bi šla kam v tisto smer, pa nimam pojma kako vse to izgleda. Morda so kakšni triki? In kako se pogovarjaš dol? nemško?
No ja, daj mi ene osnovne namige. Prosim.
lp
Oj!
Jaz grem dol 25.12. za 3 tedne. To bo moj 3 obisk, vendar tokrat planiram iti v Južno Afriko, pogledat Cape Town, Durban… Če je še kdo za zraven naj se oglasi!!
Sporazumevaš se lahko v Angleščini (uradni jezik), mnogo jih govori Nemško, Nizozemsko in Afrikaansko. Ljudstva so še vedno živa, vendar moraš prevoziti kar nekaj kilometrov…
LP, Mare
Odvisno kaksen avto rentas in koliko vas ga bo rentalo. Na odklop.com si lahko uredis rent-a-car veliko ceneje kot pa ce bi si vse urejala na licu mest v Namibiji. Za primerjavo ti lahko povem da je bil toyota corola za 9 dni cca 220 EUR za neomejeno km. In ce to porazdelis med stiri kolikor se jih lahko pelje z njim…. … ce bi si urejal avto na letaliscu v Windhoeku bi me prisel vec kot 300….
Ce si vse glede rent-a-cara uredis cenovno ugodno… in da ne potujes v casu visoke sezone imas 350kSIT dovolj za budget varianto. Za karto sem dal 115kSIT, za vizo mislim da 25EUR, ….
Naredil sem pa 7500km v 23 dneh. Slisi se ogromno, sam jaz tja nisem sel na dopust, temvec potovanje…. 🙂
Namibija? Ja, se vedno najdes pristne ljudi ce jih dovolj vztrajno isces. Bushmani v Kalahariju, Himbe na zahodu…. Se vedno lahko najdes vasi, kjer so pristni…. sam seveda je pa tu vprasanje kako dobro je posegat v njihov prostor in cas…..
Uradni jezik je angleščina, torej s tega stališča ni problemov. Drugace je drzava ZELO varna!!! Triki? Hm, nic posebnega v bistvu. Edino to, da ne odpotovat tja organizirano s kaksno agencijo, ter da si pred odhodom naredis vsaj priblizen plan kaj si bos ogledala. Ker ce bo naredila 7000km ali vec je dobro vedeti ce se splaca vozit 1000km za neko stvar….
PA se predlog…. ce imas zeljo in ce te zanima, zdruzi potovanje po Namibiji z ogledom Viktorijinih slapov na meji med Zambijo in Zimbabve. Se splaca, na racun nekaj manj pomembnih ogledov v Namibiji.
Ce pa je se kaj pa kar vprasaj!
LP
A
Ce te zanima Namibija, naj samo omenim, da je v sredo, 17. 12. na Ekonomski fakulteti v mali dvorani ob 19h potopisno predavanje o tej dezeli. Seveda brezplacno. “Reklama” pa se sliši takole: “odprava po čarobni deželi Afriškega JZ. Med kolonije tjulnev, neskončnih puščavskih sipin, predvsem pa življenje v odmaknjenih plemenskih vaseh, lepih himb in Bushmanov. Vse to ob avtentični glasbi in zajetni zbirki plemenskega nakita, orožja,…pridi! Predava Peter Eržen.”
smo bili letos julija v namibiji 26 dni pa nas je vse skupaj prišlo točno 320.000 (komplet karta hrana viza avto….)
naredil smo 7000km in smo videli vse, tako da ti priporočam da greš kar v lastni režiji če si količkaj tip za to
Jaz sem bila letos od 28.10. do 21.11. s Petrom v Namibiji. Res se mogoče sliši 500k SIT veliko, vendar verjami, da ni nič preveč.
V ceno je vključeno vse. Letalske vozovnice, takse, transferji, najemi avtomobilov, coris (dvojno kritje), hrana, voda, bencin, kampi, vstopnine, …
Seveda mi bo kdo rekel, da lahko spiš za cesto in je potem zastonj. Seveda lahko, vendar je vseeno prav prijetno, ko se po celodnevno vožnji pritreseš v kamp, ki so mimogrede lahko za zelo dober vzgled, in si tam pripraviš večerjo, greš normalno na WC in se celo stuširaš. NOBENEGA KONFORTA vendar paše.
Potovanje smo začeli v Windhoeku, kjer smo najeli avtomobile, se založili z vso potrebno kramo in hrano, nadaljevali proti Ketmanshoopu, kjer smo doživeli peščen vihar kakršnega niso domačini pomnili že nekaj let, nato proti Luderitzu, kjer nas je veter prepihal do kosti, kjer smo si ogledali Ghost town, v bližini občudovali divje konje, od tam proti Nauklauf nacionalnem parku (sipine), kjer se nam je že pošteno dogajalo in smo na trenutke od samega lepega kar kričali, si šli ogledati sipine tudi s ptičje perspektive (to je dodatni strošek, ki si ga po želji privoščiš ali pa tudi ne, vendar priporočam), od tam proti Swakopmundu, kjer smo se ganjali s quadro bike-i in šperplatami (tudi dodatni strošek) in kjer smo edinokrat spali v posteljah (in pogrešali šotore), potem smo šli obiskati smrdljivce na Cape Cros, od tu pa v Opuwo, nato ena noč s Himbami (zelo zelo pristno, pa nič vsiljivo kot zna marsikdo na tem forumu povedati). Od tu dalje smo se odpeljali na Epupa slapove kjer smo si privoščili 2-dnevni počitek (verjemite, da ste ga še kako hudo potrebni) in se kopali zelo blizu krokodilčkov. Nato preko Ruacane in s postankom pri Feliksu in Mariji (Kudeberg; oh kako je bil dober tisti golaž in zelena solata, njami) do Etoshe, kjer smo se tri dni spogledovali z levi, zebrami, žirafami, vsemi sortami antilop in še marsikom. Od tu pa nes je gnalo h Bushmanom. Na žalost je dober Petrov prijatelj Gau (Bogovi so padli na glavo) junija letos umrl. Drugače bi zagotovo obiskali tudi njega. Tako pa smo v nekem obcestnem kampu najprej dekleta odigrale nogomet z moško ekipo domačinov, nato pa smo ob zvoku doma narejene kitare in petja ter balinčkanja preživeli ostanek popoldneva z domačini, zvečer pa smo še posedeli ob ognju in si z njimi delili slastno mehiško večerjo. Seveda smo tudi eno noč prespali v pristni bušmanski vasi ter se z njimi odpravili na lov in nabiranje koreninc. Ker pa je vsega lepega enkrat konec, smo se od tu preko res pravega Kalaharija in brezpotij odpravili na dvodnevno jago nazaj do Windhoeka. Tu smo še zadnjič prespali ter se dodobra namučili s pranjem avtov. Pozabila sem namreč povedati, da smo jih že zelo na začetku porisali z voščenkami “da smo bili lepši”.
To je naša pot ZELO NA HITRO. Vmes je bilo še ogromno vsega, predvsem pa zelo dobra volja in še boljši sopotniki, ki so se spremenili v prave prijatelje.
Če je kdo šel na Šerugovo predavanje mu zagotovo ni ušel tisti Zvonetov komentar, kako je Namibija tista pika na i v popotovanjih. In res je tako. Vsi, ki jih poznam, da so tam bili, so istega mnenja. Res je nepozabna.
Da pa ne bom samo govorila vam pošiljam še link do naših slik (pa vzemite si čas, ker jih je res ogromno) http://magic.streznik.org/magic/osnovna.htm .
Pa lep pozdrav!
Edi
Forum je zaprt za komentiranje.