Name se lepijo same pijavke, izkoriščevalci, večni krog!
Pijavke, 13.08.2025 ob 18:53
Kaj je narobe z menoj se sprašujem. Ena prijateljic 30+, tistih, ki jo prebudiš ob 3 zjutraj in pomaga, pravi takole;
preveč si dobra do vseh,, ne znaš postaviti mejo, ne znaš rečti NE!!!
in na vsakih nekaj let se najde nekdo, ki me izkorišča, izkoristi, zakaj se name ne lepi moj nivo….???
iZTOPI. samo sama lahko to prkineš, dobre ljudi dejansko izkoristijo pokvarjenci.
pa tudi vodilo, druži se s svojimi, ne s takimi, ki vedno nekaj potrebujejo od tebe.
Očitno je pogojna starševska “ljubezen” imela svojo ceno. Le, če si jim ugajala, bila “pridna” po njihovih kriterijih, so te imeli “radi”. In to še počneš naprej v odraslost v relaciji do drugih ljudi, daješ pro bono usluge, kot večni dolžnik kupuješ njihovo naklonjenost, da bi te imeli radi. Če nekomu nisi dovolj, kar si, kakršen si, rečeš zbogom in z njimi nimaš posla. Bodi “egoistična” in glej na svoje potrebe, ne pa da daješ vampirjem svojo kri. 😉
matias, 14.08.2025 ob 00:35
Očitno je pogojna starševska “ljubezen” imela svojo ceno. Le, če si jim ugajala, bila “pridna” po njihovih kriterijih, so te imeli “radi”. In to še počneš naprej v odraslost v relaciji do drugih ljudi, daješ pro bono usluge, kot večni dolžnik kupuješ njihovo naklonjenost, da bi te imeli radi. Če nekomu nisi dovolj, kar si, kakršen si, rečeš zbogom in z njimi nimaš posla. Bodi “egoistična” in glej na svoje potrebe, ne pa da daješ vampirjem svojo kri. 😉
Absolutno, vedno menim, da moram drugim pomagati, da se moram razdajati zanje, da sem jim kaj dolžna, ker imam veliko več od njihove mizerije.
Da vsem avtomatsko pomagam brez, da za pomoč prosijo izvira od doma. Moji so me tega naučili, kdo ima več naj deli. Mislila sem, da s tem nič ni narobe.
Potem pa se zgodi takole namesto čokolad kupim njenim vnukom obleke, pa najde tri, ker so v akciji pa pogleda še za njenega moža srajco pa pas in zokne ja da bo imel nekaj novega…to je izkoriščevanje. In ob vsakem druženju ti naprej servira, ja ti ko imaš….jaz pa se zaradi tega slabo počutim, ker hodim na dopuste za nekaj tisoč, on pa za 500.
In drugo torej po vašem mnenju, ženska, ki iz dobro situirane družine pride po kmeta loleka brez vsega-ga torej kupi? Ker zanjo velja 8 vsaj toliko igra, zanj pa slaba 3. In se na zobe meče da ga obdrži-torej njen nivo ali kako?
Upam, da nisi kupila tiste srajce in pasa. A se ti hecaš, kako deluješ, da si nekdo to dovoli? No saj z leti se bos naučila. Kaj s svojim denarjem počneš nima nikogar kaj brigat. Bog ne daj, da ostaneš brez vsega ti povem…. Vsi bi se razgubili, razen mogoče dveh izjem.
Dovolj je, da imaš enega dva odlična prijatelja, vsi ostali so paraziti.
Absolutno, vedno menim, da moram drugim pomagati, da se moram razdajati zanje, da sem jim kaj dolžna, ker imam veliko več od njihove mizerije.
Da vsem avtomatsko pomagam brez, da za pomoč prosijo izvira od doma. Moji so me tega naučili, kdo ima več naj deli. Mislila sem, da s tem nič ni narobe.
Potem pa se zgodi takole namesto čokolad kupim njenim vnukom obleke, pa najde tri, ker so v akciji pa pogleda še za njenega moža srajco pa pas in zokne ja da bo imel nekaj novega…to je izkoriščevanje. In ob vsakem druženju ti naprej servira, ja ti ko imaš….jaz pa se zaradi tega slabo počutim, ker hodim na dopuste za nekaj tisoč, on pa za 500.
In drugo torej po vašem mnenju, ženska, ki iz dobro situirane družine pride po kmeta loleka brez vsega-ga torej kupi? Ker zanjo velja 8 vsaj toliko igra, zanj pa slaba 3. In se na zobe meče da ga obdrži-torej njen nivo ali kako?
No, tole je šele patetično. Da si po eni strani misliš, koliko več imaš od ostalih, po drugi strani pa misliš, da moraš kupovati njihovo družbo, ker te drugače ne bodo marali. Tudi prav.
Kaj si pa ti domišljaš?
Sploh nimam besed. Tudi jaz bi imela ‘slabo vest’ na tvojem mestu. Slabo vest bi imela za nezasluženo materijalistično superiornost, ki jo ti jemlješ malo preveč resno.
Ti statusno nižje pozicionirane kupuješ, saj ljubiti jih ne znaš, pa še to ti ne uspeva – vedno znova te izkoristijo in zapustijo.
Take stvari se rade dogajajo nadutežem tvojega kova, draga avtorica. Moje sožalje, ampak ti ne bo hudega! Z leti vsak pogrunta, kaj ne deluje, če mu že lastna morala istega ne narekuje. In mnogo lažje je poraze prenašati v izobilju. To je tvoj adut. Izkoristi ga tako, da deliš: najboljša terapija proti nadutosti, ki ti krati življenjsko srečo s soljudmi.
Ne kupuj, deli!
ehh.. jaz sem po naravi prijazna, mila, rada pomagam.. ma kolikokrat sem slišala, da em ful prijazna itd.. ampak ko vidim, da me zaradi tega hočejo izkoriščat, pa jim jasno povem kaj pa kako, imam trdno postavljene meje.. folk pač misli, da prijazen človek, ki nima potrebe biti v središču pozornosti, miren in se ne meče ven, da se ga da okoli prinašat.. mene se ne da. ker pa me poskušajo, dokler ne vidijo mojih mej ?, potem me pustijo pri miru in ne poskušajo izkoriščat več.. tule v novi službi sem jih v mesecu dni spravila k pameti hehe.. pa še zdaj slišim skoraj vsak dan, kok se prijazna
Forum je zaprt za komentiranje.