Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Name se lepijo luzerji

Name se lepijo luzerji

Uh, tole bi se pa rad v ločeni temi pogovoril s tebo 🙂 Me zanima tvoja razlaga, ker sam ne verjamem ravno…

Nočem zveneti nesramno faunus, samo vsak ima svobodno voljo prakticirati in živeti lajf tako kot njemu paše. Mi pa na kraj pameti ne pade da bi se z nekomu pogovarjala in pregovarjala o teh zadevah z ljudmi ki jim to ni blizu, ne čutijo tega oz. še niso pripravljeni dobiti te informacije v svoja življenja, niti jih ne potrebujejo.

Določenost je nasprotje svobodne volje. Da si majhni otroci izberejo levkemijo, da si nekdo izbere, da je žrtev nasilja, posilstva, zlorab – je tudi absurd takšnega ozkega verskega gledanja.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

No vidiš Matjazko in podobni, kaj se češ s takimi prepirati o teh zadevah. Ti matjazko bi se pa lahko naučil spoštovanja in sprejemanja drugače mislečih. Jaz ne bi mogla reči nekomu, ki je zelo v krščanski veri in veliko da na Biblijo da je ta oseba iz srednjega veka prilezela in da nazaduje da je ozkogledna.

Tudi zate ne morem reči da si neumen in ozkogleden. Vsi mi smo na svojih poteh učenja, in določeni dobijo vstop do teh informacij v tem življenju, nekateri dobijo to drugi drugo..to kar je koristno za vsako posamično dušo. Kaj se češ prepirati od tega potem haha bullshit.

In ljudem, ki še niso pripravljeni na te informacije jim v bistvu lahko tudi škodujejo, lahko jih zmedejo ker še ne dojemajo tega.

Strpnost nima veze s sprejemanjem vsake neumnosti! 😉
In ravno v tem je bistvo moje kritike, tu ni mislečih, če nekaj sprejemaš, ker sprejemaš. :))
Nemisleč vernik je zame slab vernik, “pravi vernik” na vsakem korkau izprašuje svojo vero in razmišlja, dvomi, se ne strinja z vsako dogmo.

V bistvu si malo smešen, ker non stop če kdo karkoli reče na temo ezoterike potem začneš izpodbijati dejstva lol, mene to vedno nasmeji, ker to so počeli otroci v osnovni šoli nekje v 3, 4 razredu.

A se ne naveličaš tega? Mislim kaj imaš od tega, a se potem kaj bolje počutiš, ko nekomu rečeš to je vera in ozkogledno razmišljanje? Pa ti jih je že dovolj reklo že ene 500 krat da univerzalno znanje ni vera:)

Ni ti treba drugim govoriti da so nazadnjaški in ozkogledni, ker njih ne zanima tvoja kritika, če boš kdaj naletel na kakega, ki bo bolj primitiven in da mu boš govoril in ga podučeval kako ima on narobe lahko tudi po pichkici dobiš. Tako da ti svetujem da delaš na tem, drugače boš imel v lajfu resne težave.

Oh Princeska, narobe si me razumela. Mene res zanima tvoje prepričanje, a sploh ne z namenom, da bi te kaj prepričeval ali podobno. Zelo rad se pogovorim o življenju, smrti in nasploh teh pomembnejših temah, ki nam zaznamujejo življenje. Predvsem zato, da spoznam druga mnenja, druga razmišljanja, še sebi mogoče odprem oči in predvsem dobim feedback kaj si ljudje mislijo o mojem prepričanju glede tega.

Sicer pa, ne boj se zveneti nesramno, strah te je lahko le tega, da se boš zaradi zmotnega prepričanja glede mene zaprla pred možnostjo zanimivega pogovora 🙂

Ja faunus saj sem ti hotela ravno pisati…ker, sem pisala o tej tematiki v eni drugi temi in pisala sem precej. Tako da nočem se tukaj na veliko ponavljati. Če te zanima si lahko prebereš moje poste v tejle temi: http://med.over.net/forum5/read.php?124,7797013

Oh Princeska, narobe si me razumela. Mene res zanima tvoje prepričanje, a sploh ne z namenom, da bi te kaj prepričeval ali podobno. Zelo rad se pogovorim o življenju, smrti in nasploh teh pomembnejših temah, ki nam zaznamujejo življenje. Predvsem zato, da spoznam druga mnenja, druga razmišljanja, še sebi mogoče odprem oči in predvsem dobim feedback kaj si ljudje mislijo o mojem prepričanju glede tega.
[/quote]Kaj jmaš o smrti za filozofirat? Saj ti si tudi menda naravoslovno matematično prizemljen človek ccc Smrt nam je prijateljica… sama jo gledam kot na nekoga, ki mi bo na koncu tega življenja tu, dal roko in to je to. Mogoče imam malo romantično podobo o tem, ker mi je v najstništvu umrla mama… ni me strah smrti, strah me je načina, kako bom umrla, če na to ne bom mogla vplivati. Strah me je življenja. Nočem na primer preživeti svojih otrok, če jih bom kdaj imela ali svojih nečakov, niti brata ne na primer. In ne vem, če gre tu toliko za ljubezen kot za strah, da sicer nič nima smisla… da kako bom živela spričo tega občutka…
Včasih je težko, ko se zaveš, da je to možno res, da ne samo da ni smrti, da ni smisla in sploh ničesar….

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ma ja to so t.i. agnostiki, neprepričanci z edinim prepričanjem, da nimajo prepričanj, dvomijo v vse in v vsakogar, kar se meni zdi nevrotično, smešno in patetično, kot pišeš, kot majhni otroci ali na primer vase negotovi ljudje, ki partnerju stalno težijo z vprašanji, če jih ima rad, ne zaupajo ničemur… ne moreš v vsako reč na tem božjem svetu dvomiti, zato je poslal sem najprej angela gabrijela in nato svojega sina, dvomiti v vse skupaj je v končni fazi norčevanje iz samega sebe, menda angleški humor ccc :))))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

S profiliranjem ljudi lahko dosti zamudiš 🙂 Po “verskem prepričanju” (oz. neke vrste vodilo, filozofija) sem panteist. Življenje je le pretakanje energije. Ob rojstvu ti je podarjena, ki jo s smrtjo vrneš. Z energijo ne mislim nič mističnega, ampak že sama masa je energija. Torej ob smrti tvoje telo razpade, se razkroji in del tebe posrkajo rastline, zaužijejo živali, itd. Pač sklenjen krog. Čeprav ves tvoj svet (psiha kot produkt možganov) razpade oz. se ustavi z možgani, se energija tvojega telesa porabi za delovanje drugih bitij 🙂

Eden najljubših quotov:

Kaj je “univerzalno znanje”? Konkretiziraj, kaj s tem misliš. Ne more biti nekaj univerzalno, sploh verski koncepti ne, če so družbeno-kulturno-zgodovinsko pogojeni!? Koncepta reinkarnacije ne sprejemajo vse religije, vso človeštvo, da bi bilo splošno sprejeta verska resnica.

Zgoraj si govorila o strpnosti, tukaj pa groziš, da ji bom dobil po pi**, ki je niti nimam. :)))

Povej to drugim, jaz nimam s tem težav, bila je zafrkancija. Poznam pesnike, slikarje po duši, ki so tehnično izobraženi, in slikarje (akademske), s katerimi v bistvu ni možno filozofirati. Panteizem, kaj pa vem no… v bistvu fizika in teologija prideta skupaj v več točkah, kot si to na prvi pogled tisti, ki “dobro” poznajo ti področji, predstavljajo… kaj ti sploh študiraš?

Povej to drugim, jaz nimam s tem težav, bila je zafrkancija. Poznam pesnike, slikarje po duši, ki so tehnično izobraženi, in slikarje (akademske), s katerimi v bistvu ni možno filozofirati. Panteizem, kaj pa vem no… v bistvu fizika in teologija prideta skupaj v več točkah, kot si to na prvi pogled tisti, ki “dobro” poznajo ti področji, predstavljajo… kaj ti sploh študiraš?[/quote]
Teologija mogoče ni najboljši izraz, ker se bolj nanaša na preučevanje religij z bogovi, kot pa je v primeru mojega mišljenja. Natančneje si lahko tule prebereš: Naturalistic Pantheism. Fizik sem 🙂

:((
Nisem te spraševal zakaj si si izbrala to telo in niti me ne zanimajo tvoje osebne stvari s tem v povezavi. Želel sem bolj splošen pogled, nekako tako kot napr. Marko odgovori, argumentira.
Želel sem vprašat zakaj nekako bežiš pred vsem tistimi ljudmi, če so ti postavljeni na pot od tvoje duše, zakaj se ne spopadeš s to težavo, ki ti je dana z razlogom, kot si nekako opisovala te stvari.
Če prav razumem si si po tvoje sama izbrala “srečanja” s temi ljudmi od katerih se sedaj odmikaš.
No, razen če je izogibanje in izmikanje vsem težavam tudi napredek duše v višji nivo.

Skratka želel sem razlago zakaj tako, kaj so vzroki in kaj posledice in kaj rešitve zanje.

Če pa to ni za v javnost bom pa tudi razumel, bova pa na štiri oči rešila, saj ni več daleč piknik 😉 :)))

:((
Nisem te spraševal zakaj si si izbrala to telo in niti me ne zanimajo tvoje osebne stvari s tem v povezavi. Želel sem bolj splošen pogled, nekako tako kot napr. Marko odgovori, argumentira.
Želel sem vprašat zakaj nekako bežiš pred vsem tistimi ljudmi, če so ti postavljeni na pot od tvoje duše, zakaj se ne spopadeš s to težavo, ki ti je dana z razlogom, kot si nekako opisovala te stvari.
Če prav razumem si si po tvoje sama izbrala “srečanja” s temi ljudmi od katerih se sedaj odmikaš.
No, razen če je izogibanje in izmikanje vsem težavam tudi napredek duše v višji nivo.

Skratka želel sem razlago zakaj tako, kaj so vzroki in kaj posledice in kaj rešitve zanje.

Če pa to ni za v javnost bom pa tudi razumel, bova pa na štiri oči rešila, saj ni več daleč piknik 😉 :)))[/quote]

Ni se naključje, da se je s tabo in mano srečala. Zdaj bo duhovno zrasla, ker je morala spoznati naju, to njena duša rabi za duhovno evolucijsko napredovanje. Vse je učenje, lekcije, ljudi si je izbrala še pred rojstvom. V naslednjem življenju pa ji bo mogoče dano, da bo znala argumentirati in ne bo ogrožena takoj, ko nekdo podvomi v njen verski sistem, da bi jih dobil takoj po pi***, kot je zgoraj napisala. :)))

Meni pomeni isto. Kot končanje te življenjske poti, v tej dimenziji, v tem času….

Bežimo tako dolgo, dokler se nismo pripravljeni soočit iz nekim delom sebe in ozavestiti tisto, kar leži skrito globoko v naši duši. Vsi rabimo čas in zato živimo v času..:)

Povej to drugim, jaz nimam s tem težav, bila je zafrkancija. Poznam pesnike, slikarje po duši, ki so tehnično izobraženi, in slikarje (akademske), s katerimi v bistvu ni možno filozofirati. Panteizem, kaj pa vem no… v bistvu fizika in teologija prideta skupaj v več točkah, kot si to na prvi pogled tisti, ki “dobro” poznajo ti področji, predstavljajo… kaj ti sploh študiraš?[/quote]
Teologija mogoče ni najboljši izraz, ker se bolj nanaša na preučevanje religij z bogovi, kot pa je v primeru mojega mišljenja. Natančneje si lahko tule prebereš: Naturalistic Pantheism.[/quote]Jaz je ne bi omejila na preučevanje religij, se mi enostavno zdi, da so notri koncepti, predstave o svetu kot takem, meji na filozofijo, psihologijo, metafiziko, fiziko ne upam napisat :)))) Panteizem je samo spet en tak pristop, saj ne rečem, da mi ni blizu, samo enostavno se mi zdi preveč oguljen… ne vem no…Frajer, kaj naj rečem, težek faks ccc

Ni kaj faunus, samo nisem hotela da se nekdo prepira z mano in mi govori da sem verski gorečnež in podobne oslarije tako kot mi Matjazko to meče naprej. Saj me lahko še kaj vprašaš na kratko ti lahko odgovorim o tem, samo sem skoraj vse strnila v postih v temi Enost.

On_, tvojega vprašanja ne razumem, jaz ne bežim pred ničemer, to kar se mi je dogajalo na bazenu je spolno nadlegovanje. Torej se po tvojem nisem soočila? Sem se soočila, samo z nadlegovalci se nimaš kaj soočevati, nisi čisto dojel mojega razmišljanja, saj je vseeno. Na piknik me pa ne bo, ker tudi nočem da me nekdo ki ga ne poznam muči s takšnimi neproduktivnimi(vsaj zame) vprašanji.

Tudi jaz se včasih to sprašujem?

Kje so pravi moški, lovci, skrbniki otrok in družine? Kje jim zavest, da morajo delati, da poskrbijo za svoj zarod?

Ne ni jih! Ugotavljam, da so razvajena bitja, mamoni, če hočete. Popolnoma normalno je, da bi pazili otroke, ženska pa naj hodi v službo.

Ne vem, s tem se ne morem sprijazniti. Ne govorim o supermanu, ne, samo ‘normalnega’ moškega s popsravljenim podstrešjem in izoblikovanimi cilji in vrednotami. Problem je ‘LE’ v tem, da so se jim tekom časa, vrednote spremenile.

Pa še tebi avtorica, dejstvo je, da se na uspešne ženske lepijo looserji. Žal….

lp,D

Odvisno kje se najdeš. Meni ni bil nikoli težek, ker me stvar zelo zanima in kot si opazla, se še malo z življenjsko filozofijo poveže. 🙂

[img]http://vineyardlifejournal.files.wordpress.com/2012/01/how-you-doin.jpg?w=339&h=291[/img]

Bi rekel, da se takole sprašujejo tisti, ki jim je razplod edini smisel zveze in verjetno celo življenja.

Bi rekel, da se takole sprašujejo tisti, ki jim je razplod edini smisel zveze in verjetno celo življenja.[/quote]
Meni pa sploh ni logično, od kot si potegnil ta zaključek. Nekomu, ki je smisel samo razplod, bi morali bit več ali manj vseeno s kom in kako dobi možnost oploditve.
Sicer pa je to zelo poenostavljeno razmišljanje. Verjamem, da vsi težimo k temu, da najdemo partnerja primernega za nadaljevanje naše vrste. Tisti, ki ga najdejo, imajo tudi željo po razplodu. Tudi tisti, ki so s sabo zadovoljni, imajo to željo. Ostali, ki takega partnerja ne najdejo, imajo kup izgovorov, da si razploda ne želijo in ostali, ki sebe sovražijo, prav tako ne. Imaš pa tudi drugo skrajnost, da si nekdo razploda želi iz povsem drugih razlogov, nekako v smislu reševanja samega sebe oziroma nekega odnosa. Kot bi osebne težave reševal zunaj sebe oziroma nekega odnosa, ki ga živiš z nekom. Podobno, kot mož/žena, ki gre varat zaradi “pomanjkanja v odnosu”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, čisti nesmisel si napisal. Torej oseba, ki si ne želi otrok, ni zadovoljna sama s sabo in se celo sovraži. Traparija. So ljudje, ki se imajo radi, imajo partnerja, so zadovoljni z življenjem pa si vseeno ne želijo imet otrok.
Torej, če še naprej vlečem, so muslimani, ki imajo v povprečju več otrok kot ostali pa recimo Afričani, ki imajo kup otrok, v povprečju bolj zadovoljni sami s sabo kot mi ostali, kjer je povprečje otrok bistveno manjše?

Ne sodi drugih po sebi so včasih rekli :). Če zate drži, še ne pomeni, da drži za vse ostale.

Verjamem, da vsi težimo k temu, da najdemo partnerja primernega za nadaljevanje naše vrste. Tisti, ki ga najdejo, imajo tudi željo po razplodu. Tudi tisti, ki so s sabo zadovoljni, imajo to željo. Ostali, ki takega partnerja ne najdejo, imajo kup izgovorov, da si razploda ne želijo in ostali, ki sebe sovražijo, prav tako ne..[/quote]

Ne Metka, nisi pravilno sklepala iz napisanega. Lahko bi skepala tudi, da so celo manj zadovoljni a ne. Pa ne moremo kar tako na pamet posploševat. Vsak primer je treba posebej raziskat, ni tako preprosto, da bi lahko tako posploševali, nikoli.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close