Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Namaz iz artičok

Namaz iz artičok

Za v nedeljo bi rada naredila malo drugačen namaz. Mislila sem zmiksat vložene artičoke, potem pa ne vem kaj bi poleg začimb še pasalo v namaz. Mogoče malo skute, kakšnega drugega sira .. ?

Hvala vsem za ideje in pomoč.

LP, Maja

Mislim, da bi pasal kak kremni sir, skuta, kot si rekla, najbrž pa bi lahko bila tudi majoneza. Samo ena od teh stvari, ne vse skupaj. Nisem pa tega še nikoli delala. Jaz bi dala artičoke samo kot dodatek tuninemu namazu (tune, majoneza, artičoke).

tudi jaz jih ne bi miksala!! jih je skoooda ! 🙂 raje,kot pravi jzst, kot prilogo….
ce pa bos to ze delala, dodaj nekaj,kar nima mocnega okusa!? lp petra

Majuska, jaz imam pa rada articokov namaz. Sicer skuham kar sveze… in debelejse liste tudi postrgam, da je izkoristek vecji. Dodam malce ol. olja, petersilja, cesna in malo namocene ozete stare zemlje; sol, poper.
S sirom se nisem delala, niti s skuto. Vcasih razmisljam, da bi dala malo kisle smetane, pa se nisem prisla do tega:)

Iz vlozenih bo se boljse. Lp

babi, na tak nacin mi delamo polnjene articoke /sveze/. namaza se nikoli nisem delala. bom ob priliki poskusila. iz vlozenih se mi pa zdi pa prav greh- direkt iz kozarca so mi bozanske !! 🙂 lp petra

Vloženih artičok še nisem videla v trgovinah. Priznam, da tudi nisem bila posebej pozorna. Zdaj ste mi pa kar lušte naredile.
Ali se dobijo po večini trgovin? Kje jih kupujete?

Jaz jih kupujem v Avstriji.

Sicer pa hvala za nasvete. Nekaj bom skombinirala in če bo dobro, poročam v ponedeljek.
Mogoče je res greh te artičoke zmiksat, ampak za tokratno praznovanje bi rada naredila nek poseben namaz, ne tistih standardnih.

Lp, Maja

no, majuska, ce pa imas prav posebno praznovanje, potem ti bodo vlozene articoke sigurno “oprostile ! :)) lp petra

Stanka, v nasem mestu jih imajo pri najboljsem sosedu vlozene v olju ( licni kozarcki) in v slani vodi. Oboje zelo dobro.

Petra, articoke se dobre…ni kaj, tako ali drugace.

Za polnjene dam tudi tako mesanico in seveda mlad grah, ki ga posujem tudi v omako. Ta sladko grenki okus je njami. Sama dam se kaksen koscek krompirja, da se v tem kuha in potem je kosilo in pol. Eni polnijo tudi z mletim mesom; jaz ga tu ne pogresam. Zdaj bo sezona tega in tudi belusev:)))

Lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close