Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nalivno pero za levičarje

Nalivno pero za levičarje

Hčerka levičarka (2.razred) potrebuje v šoli nalivno pero.
Mi lahko priporočate, katero nalivno pero kupiti?
Hvala, lp.

Mi imamo Stabilo’s move. Tako se imenuje, je pa za levičarje in smo z njim zadovoljni. Kupila v DZS-se ne spomnim cene, žal…

V čem je razlika?

Konica svinčnika je drugače zasnovana; tudi sam sem levičar in z navadnim nalivnim peresom zelo težko pišem, ker tinta sploh ne pride ven. Nalivna peresa za levičarje so res super.

Pri nas so pa v 3.raz. kar naročili, da vsem kupimo peresa za levičarje. Konica izgleda skoraj kot kuli, v papirnici pa imajo kup različnih. Lahko žrebaš katerega bi, hehe.

raglja

levičarji ko pišejo, gredo čez sveže napisane besede z roko. to črnilo se pa hitro suši, zato se vse skupaj ne razmaže.

nalivno pero za levičarje, ki izgleda kot kuli, ni nalivno pero.
nalivna peresa za levičarje imajo enako oblikovano pero kot peresa za desničarje, edina razlika je v tem, da imajo prilagojeno držalo (oblikovana plastika tam, kjer se pisalo drži).
najboljše nalivno pero za šolarja-levičarja je kar navadno nalivno pero, ki je kakovostno (pelikano, lamy-jev šolski program, faber castell, parker vector …) in pa hitro sušeča tinta (parker quick, npr.) ter morda še tanjša konica (F), ki pušča manj tinte.
levičarji pa tako in tako osvojijo svojo držo roke pri pisanju z nalivnikom, nekateri drsijo z roko nad, drugi pod napisanim.
še posebej za levičarje je uporaba nalivnega peresa zelo priporočljiva, saj razvija lepo, občutljivo in lično pisavo, pa še užitek je pisati z nalivnikom.

“Stabilo” seveda JE nalivno pero, pa čeprav je konica oblikovana kot kuli.
Sicer nisem levičarka, ampak sem pisala z njim vse zadnje 4 razrede OŠ. Pumpice se dajo kupit, so super, ne točijo…

Res priporočam stabilo nalivna peresa.

Sem levičarka in sem pisala z običajnim nalivnim peresom in običajnim kulijem. Meni ni delalo težav. Tudi čez napisano nisem šla z roko.
Seveda, če ima otrok pri tem težave, je logično, da se mu poskuša pomagati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close