Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nalgesin forte

nalgesin forte

Je nalgesin forte res tako zelo škodljiv za telo? Meni ne pomaga nobeno drugo zdravilo, če me boli glava kot nalgesin. Zdravnica mi ga je predpisala, imam nov recept za 5 škatel. Če prej ješ, da ga ne popiješ na prazen želodec po moje ne more bit tako škodljivo? A lekadol pa ni škodljiv?

5 škatel?? Ja koliko pa ti tega jemlješ, vsak dan tri?

Pri taki količini so po mojem vsaki analgetiki škodljivi.

Mogoče imaš migrene pa zato tableti ne primejo. Kako pa občutiš glavobol. Lahko opišeš?

Jaz imam migrene in takrat mi res ne prime nič drugega kot Nalgesin. Včasih je dovolj že en navaden, največkrat je potreben forte. Še dobro, da je to “samo” 2-3x mesečno.

Vzamem po potrebi, vsak dan sigurno ne. Začne me rahlo bolet glava in če ga ne vzamem takoj je vse huje in na koncu me že tako boli, da skoraj to ne pomaga.

Jaz imam za migrene Frotan 2,5 mg, ki so za umiritev možganskih živcev. Razni nalgesini, tramali .. ne pomagajo. Imam migrene 4 x na mesec.

Tudi meni pomaga samo ta.

Na srečo migrena pojenjuje (trkam)

Je pa to zdravilo predpisal zdravnik tudi našemu 15 letniku po ruvanju zoba. tako da ravno zelo zelo škodljivo ne more bit.

Poiskati bi moral vzrok glavobola, ne pa kar tako jesti tablete. Vzrokov za glavobol je ogromno. Kaj, ko bi ti slikali glavo?

Sem pod stresom zaradi izgube službe, to je vzrok (tenzijski).

Če te boli glava občasno, sta dovolj predpisani dve škatli. Nalgasin lahko kombiniraš z Lekadolom. Če imaš večje težave, potem bi bilo najbrž dobrodošlo, da te da na kakšen MRI glave. Da preveriš stanje zob, da preveriš stanje srca itd..
Nalgesin forte lahko poješ na dan le dva. Kombiniraš lahko z Lekadolom, kot že rečeno. Ti analgetiki so zelo težki za želodec, zato je treba to vzeti po jedi. In če veliko Nalgasinov poješ, ob tem tudi želodec trpi, kljub temu, če prej ješ in tudi od tega te lahko boli glava. Glava te lahko boli tudi od stresa in še je mnogo razlogov.
Morda ne bi bilo odveč, če bi poiskala vzroke glavobolov, pa se manj zanašala na tablete.

Lekadol je bolj za blažje simptome. Npr., če si po operaciji, dobiš konjsko dozo in takrat Lekadol ne bi proti bolečinam nič pomagal, če razumeš to blagost Lekadola. Se pa ne zanašaj na to, da ne more biti tako škodljivo, če prej ješ in boš postala navajena in te bo že zaradi tega, ker morda kakšen dan tableta ne boš vzela, “navidezno” začela boleti glava. In boš potem delovala tako, da boš namesto zajtrka rabila tablet, ker ti bo nekaj manjkalo. Tako kot komu manjka kava zjutraj.

Maksimalna doza Nalgesina forte je 3 tablete na dan, ne več kot 2 tedna, ob zelo hudih bolečinah.

Meni tud pri migrenah pomaga Nalgesin forte, če ga vzamem takoj. Že par let, seveda ne vsak dan, nekajkrat na mesec, ponavadi je že en dovol. Lekadol mi je bil prešvoh, oziroma bi jih mogla požret preveč.

Moja kolegica je imela hude glavobole in fasala možgansko kap, počasi se je spravila k sebi in glavobole skuša reševati z veliko količino vode (telo je večkrat dehidrirano pa tega sploh ne vemo) in z metodo EFT, pravi, da jih ima vedno manj in manj intenzivne, prej pa je pojedla na tone tablet.

Čisto enako pri meni.
Me mnogo krat začne glava boleti ponoči in ga torej spijem na prazen želodec. Za enkrat mi ne dela težav. Moj zdravnik bi ti vsekakor ne dal 5 škatel skupaj. Meni da po dve. Glej, da ne boš pretiravala z jemanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close