Nalgesin ali dva lekadola
Nalgesin in lekadol lahko. Kako je z nosečnostjo, ne vem. Počakaj, da nalgesin prime. Če ne prime, vprašaj zdravnika, če so bolečine prevelike, to je logično.
Ne mešaj pa sama koktejlov. Pri Nalgesinu lahko nekaj več lekadolov poješ kot “mešano”, za nosečnost pri težavah pa vprašaj. ker je le malo drugače.
Če res nalgesin ne prime in če ne želiš zadrogirati dete,saj je samo en klic, če je res nujen za ginekologinjo. Daj no, a umiraš?
Kaj pa tako boli, je huje kot zobobol, ko je treba zdreti in si še zatekla kot v trebuhu?
Če boli, je treba tudi počivati, ne pa hoditi na telovadbo, pa okrog vrta pospravljati, pa kuhati pa tako naprej. Če ti je že kaj jasno. Ni vse za nosečnice in niso vse za na vrt.
Pa, ko imaš kakšna zdravila doma, preberi vsaj navodila, vsaj, vsaj, vsaj. Da ne sprašujete za vsako figo.
Kokteljli rulajo vidim pri modernosti.
Najbolj direk v žilo, da hitreje mine, al kaj ti je? Takšna si kot une, tiste, ki se pač hitro … Ne gledajo na posledice.
Super je, ko ti popokajo notranji organi, pa ko imaš nekaj operacij za seboj, ful dobro. Me je tako bolelo, ko sem imela dvojni zlom, da so mi dali lepo količino, ker sem čakala na operacijo, ko sem imela trojne zlome, da sem dvojno videla in se mi je vse obračalo, ker se je bolečina mešala s protibolečinsko terapijo. Zato je bil zadnji čas, da je bila operacija. Ker se mi je to dogajalo na čakanje operacije. Tu imaš otroka, kot praviš nekje v sebi. Otrok ni v želodcu, ki se prebavi skozi čreva.
Če te boli od ena do 3 je zmerno, če te boli od 4 do 6, 7 je hudo, od 7 naprej je že operativna bolečina. Kje si potem? Si morda samo mehkužna in sploh ni tako hudo …
Doma imamo vedno Nalgesin in Lekadol. Te tretje imamo slučajno. Sama drugače ne jem tablet razen, ko je res zelo hudo. In najhuje je v nosečnosti, ko me začne kakšen zob bolet. Lekdoli mi ne pomagajo, v vseh teh letih nisem še naletela na sposobnega dežurnega zobozdravnika. Nazadnje so mi naredili samo še slabše in sem na koncu vseeno pristala na antibiotikih.
Tokrat pa moje spet ni, kot ponavadi, ko jo potrebujem in dežurni mi ni čisto nič pomagal. Je pa zob, po mojem mnenju, za ven.
Malo sem šla brat po internetu in piše, da se Ibuprofen lahko je v 1. in 2. tromesečju, v 3. se ne sme. Spet ena mi je povedala, da lahko jem tudi Nalgesin v 1. in 2. tromesečju. Je pred kratkim rodila in je imela iste probleme, pa so ji tako povedali.
Brala sem pa to na strani od lekarne.
Popoldne sem spila Lekadol, ni mi do mešanja tablet, nasploh mi ni do pitja ampak je nevzdržno in to noč bi rada vsaj malo spala.
Bom poskusila spet poklicat, tam so plačani za čvek in nejavljanje na telefone.
provokacija!
vsak ve, da ginekologi ob tej uri ne delajo.
če pa te res nekaj muči z zdravjem, pol pa naj te peljejo k dežurnemu[/quote]
Glih zato 🙂
Urgenca je v bolnici. Tam sem klicala, se ni noben oglasil. Porodnišnica je v isti bolnici ampak imajo svoja dežurstva. Njihovih št pa niti nimam.
No, na koncu je popustilo brez tablet in danes sploh ne boli več 🙂 Mogoče placebo učinek, me je bilo prav strah karkoli vzet in sem upala, da neha, pa je 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.