Nakupi Kitajska
Slišala sem za Silk market, kjer lahko kupiš tudi jakne, flise, gore-tex itd..
Prvo kje točno to je, ima kdo kakšne izkušnje in kakšne naj bodo cene?
Nato pa me zanima še glede drugih nakupov spominkov- kaj je značilno za posamezno pokrajino in kje se da kupit kaj fajnega- poceni, zanimivega…Namreč ko sem potovala po Vietnamu sem vedno odlašala z nakupi zaradi odvečne teže, nato pa tiste stvari v naslednjih vaseh nisem več videla ali je bila cena previsoka in tega spominka pač nisem mogla kupiti. Temu bi se rada izognila.
Morda še to: česa se na Kitajskem ne splača iti pogledati, pa v vseh vodničkih to na veliko opisujejo in favorizirajo- npr. tile glineni vojščaki- jih je res tako fascinantno videti ?
Hvala za odgovore.
Ja na silk marketu lahko dobiš vse kar ti srce poželi! Kvaliteta je vprašliva! Jaz mam še vedno neke zadeve in jih že dve letii redno uporabljam, določene pa so razpadle že po nekaj urah! Z cenami je pa tak, obvezno je barantanje in jih lahko znižaš tudi do 80%, seveda je odvisno kaj kupuješ. Pa če enkrat začneš barantati za neko stvar in dosežeš željeno ceno jo moraš potem obvezno kupit, ker če ne smatrajo to kot žaljivko.
Meni so bili glineni vojščaki prav super. Je pa res, da me ful zanima zgodovina in arheologija (pa še kitajščino sem študirala). Pred 6 leti so imeli čez samo najdišče, kjer so še vedno potekala izkopavanja zgrajeno halo. V njej pa so potem imeli nekaj že restavriranih kipov in slikovni prikaz nastanka le teh. Bodi pa pripravljena na visoko vstopnino in na horde prodajalcev pred vstopom.
Meni gredo ti prodajalci pred turističnimi znamenitostimi zelo na živce, tako da sem se jih ponavadi ful otepala in sploh nisem hotela kupovati od njih. Potem se je pa izkazalo, da je včasih prav težko kupiti kakšne spominke (tematske razglednice, tematski spominki,…) v centru Pekinga. Tako da, če vidiš nekaj, kar ti je všeč, kupi takoj. Mene še vedno preganja spomin na ful lepo izvezeno torbico za mobi, ki je nisem kupila v Lijiangu.
Še lokacija Svilene ulice v Beijingu, če še ni prepozno. Metro linija 1 pelje direktno do tja. Postaja je Yonganli in z nje izstopiš direktno v trgovine (mislim, da je izhod A). Bodi pripravljena, da te bodo grabili z vseh strani in če enkrat vprašaš za ceno, te bodo težko spustili. Povedali pa bodo cene tudi več kot desetkrat višje, zato naj te ne bo strah povedati prav nizke cene, samo smejati se moraš stalno. In ko poveš svojo končno ceno (ali pa še prej) odkorakaš proč. Če te potegnejo nazaj, si zmagala. Če ne pa poskusi v kakšni drugi trgovini z malo višjo ceno.
Meni so bili drugače glineni vojščaki všeč, pa tudi sam Xi’an je eno najlepših mest. Je pa na Kitajskem toliko za videti, da bi tako ali tako moral tja večkrat, da bi vse pogledal.
Pa uživaj na Kitajskem.
Forum je zaprt za komentiranje.