nakup termometra
zdravo
kupujem termometer ker mi tisti galijev od pic-a iz lekarne vzame 25-30min za pravo temperaturo, elektronski od iste firme pa večinoma pravi da imam mrzlico. merili smo si pod pazduho, že velikokrat. nekaj dni nazaj so mi pri zdravniku z ušesnim namerili 37,9 galijev mi je doma pokazal 37,3 elektronski pa ob večkratnem merjenju največ 36,3 kljub temu da je farmacevtka rekla da je zanesljiv. za galijevega piše da merjenje traja nekje 4 min, no po 4ih minutah še nikoli ni bilo več kot 36,5 zato sem probal da vidim kdaj se bo ustavilo in bo temeperatura nehala rasti, to se zgodi po nekje 25-30ih minutah, ko mi pokaže 37-2-37.5 kar je katastrofa, ne predstavljam si da bi imel 39 vročine in si meril 25 minut. kupujem ušesni ali brezkontaktni oz. čelni termometer, glede na to da pričakujem da bo deloval dolgo časa saj ga načeloma ne rabimo več kot 2-3x letno mi ni tako težko dati 50€, želim samo da je zanesljiv.
odločam se med omron 521 in 720 ter braun 6520 in ntf 3000, tistih ki imajo na amazonu najboljše ocene in je cena nekje 22€ in so fda approved na žalost v sloveniji nisem našel.
zanima me če ima kdo katerega od teh ali pa kakšnega drugega zanesljivega doma in mi lahko svetuje, ne bi rad dal 50€ za termometer kateremu ne bom zaupal če pravilno meri.
hvala za pomoč.
res je, od mame sem “podedovala” dva termometra na živo srebro, en je ruski, en pa japonski, bolj majhen, prijeten.
Precej sta stara in sploh ne razmišljam o modernejših. Lahko pa povem, da sem pri dveh otrocih zelo malo rabila
termometer. Od none sem se naučila, ona je samo pritisnila ustnice na čelo otroka in takoj vedela, ima vročino, samo povišano . Tudi sama se se strenirala, da sem takoj vedela ima vročino in koliko..Stara šola.
ja res kolkr gledam forume in govorim z ljudmi so vsi nezadovoljni z galijevimi ali navadnimi elektronskimi termometri, o ušesnih in čelnih berem tako mešana mnenja da sploh ne vem če bi kupu, zakaj so dal živo srebro vn iz prodaje preden so nardil enakovredno zamenjavo, nimam pojma.. mislm 0,5 stopinje je lohk razlika med prehladom in virusom k te pokoplje.. katastrofa, direkt za zvezo potrošnikov..
še vedno čakam pozitivno mnenje, če kdo pozna kšnga ki zanesljivo deluje naj napiše, hvala..
Tisti za v ušesa so najslabši. Sem bila v bolnišnici, kjer me je kuhala vročina, pa je prišla sestra z ušesnim termometrom. Vse v sobi smo imele 36,6, a njej se ni zdelo nič čudno. Še dobro, da sem imela svoj navadni termometer s seboj, ki je pod pazduho pokazal 39,5. Pod pazduho z navadnim termometrom je po 5 minutah še najbolj realno.
trije problemi so tuki
1. če se prodajajo na amazonu so narjeni za ameriški trg kar pomeni stopinje v F ne v C
2. cena 25€+35 minimum za poštnino, potem še davek in carina in smo na okrog 70€+
3. reklamirati ga ne moreš ker ni dobavitelja v sloveniji pošiljanje v ameriko na servis spet velik strošek poštnine..
Zaznavam malo sarkazma zato še tole..
..termometer ni samo zame ampak za celo družino
Jaz oziroma mi smo z Braunovim ušesnim popolnoma zadovoljni že 10 let. Vedno naredim 2-3 meritve, če v dvomih v obeh ušesih. Ko sem še imela živosrebrnega, sem parkrat testirala. In vedno je kazalo prav. Težava lahko nastopi le, če ne meriš prav oziroma gre za vneto uho – v tem primeru pokaže več (ali le v vnetem ušesu).
V riti nisem merila niti dojenčkom. Tudi sicer v 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} uporabim kar svoje ustnice, moja natančnost je presenetljivo na 0,1-0,2 natančna 🙂
Imam dva kupljena v lekarni. Eden je lanski, drugi par let starejši. Ni problem 36,5 ali 37,3. Zaradi tega se sploh ne bi sekirala. Izmeri šele po skoraj 10 minutah in to za stopinjo in pol razlike.
Temu ne bi rekla ravno paniciranje? Je razlika 40,5 ali 41,5….
[/quote]
če rabi deset minut, da zmeri, pol je zanič in ga vržeš proč. a ne.
ne moreš si pol ure temperature merit
Naš najcenejši elektronski termometer iz lekarne deluje ok. Stal je nekih 5 €. Res pa nisem nikoli preverjala, ali kaže enako kot kak drug termometer. Kaj pa če tisti drugi termometer ne kaže prav?
Mi ga uporabljamo predvsem za otroke. Ko nimajo vročine in so zdravi, pokaže tam do 36,5. Če pokaže več, vem da je možnost, da vročina narašča in jo spet preverim čez nekaj ur. 36,9 je že vročina (tako piše tudi v navodilih), ampak tudi če kaže 36,8 jaz otroka obravnavam enako. Več počitka, več tekočine. Če zmerim trikrat v nekaj urah in temperatura ne narašča, potem je to dober znak. Če pa narašča in postane zelo visoka, pa itak vidiš in ukrepaš. Otroci ratajo zaspani, sitni, utrujeni, vročični. Ko se ti zdi, da otrok vročine ali drugih znakov bolezni (bolečine) ne prenaša dobro, mu daš svečke ali sirup, ne glede na to, kako visoka je vročina. Če ima dva ali tri dni vročino kljub sirupu in svečkam, greš k zdravniku ali tja vsaj pokličeš.
To, ali je vročina 36,9 ali 37,9 pa ni bistveno. Bistveno je, kako naše telo to prenaša. Če boš imel pa 38,9, boš pa vedel brez termometra, brez skrbi 🙂
Logično je, da ti vsak kaže drugače, saj so skale različne in imajo različne odstopanja. Termometer na živo srebro ti bo pokazal spet drugače. Poleg tega na klasičnem termometru težko odčitaš, ali je vročina 37,3 ali 37,8. Pač nekje tam vmes. Mi imamo dva na živo srebro pa vsak pokaže malo drugače. Sploh ker se ti lahko v času, ko meriš, temperatura že spremeni. Tu ne moreš zmagati, ravnaš se po občutku.
Pa četudi bi imela res natačen termometer, bi kaj, čakala, da vročina naraste na točno 38,5, da bi potem vročino zbijala, ko bi bila pa 38,4 pa še ne, pa čeprav bi bila že vsa obnemogla?
no za tiste ki pišete da ni pomembno koliko je vročina oz. da 37,5 ni nek bau hau, vročina pomeni da se telo bori proti nekem virusu ali bakteriji s tem da jih z dvigom temperature lažje pobija, če to traja nekaj dni je res da nima veze, niti če traja en teden, če pa traja več kot 2 tedna tvoja normalna je pod 37 ti pa maš tam nekje 37.2-37.7 je pa pomembno da je višja in tudi koliko je ker višina temperature za zdravnika tudi pomeni kaj bi lahko bilo in je lahko 0.5 stopinje razlika med tem na katero bolezen pomisli s katerimi testi izgublja čas in po nepotrebnem maltretira otroka ker ti termometer kaže 0.5-1 stopinjo razlike. marsikateri človek ne zazna temperature za tudi do 0.5 stopinje višje od njegove normalne temperature, kljub temu da to lahko pomeni bolezen, v veliki večini primerov nedolžen virus ali prehlad, če pa traja dlje časa je potrebno izvedeti zakaj je tako, ker je pač zadeva resna če je telo ne more prebroditi v daljšem obdobju in bo telo rablo pomoč..
Forum je zaprt za komentiranje.