Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup stanovanja – ogrevanje z elektriko?

Nakup stanovanja – ogrevanje z elektriko?

Iščem stanovanje, za nakup. Ker pač ni denarja za novo stanovanje, gledam rabljena.

Prenseča me koliko stanovanj ima ogrevanje na elektriko? Kako to v praksi zgleda?

Jaz sem s podeželja in sem pač mislila, da je po blokih vedno centralno ogrevanje. Pa je očitno cel kup stanovanje brez centralnega ogrevanja? Kaj imajo potem? Električne radiatorje ali kaj?

Poznam samo ene iz bloka, ki nimajo centralne. Ostali vsaj 20 imajo daljinsko ogrevanje z radiatorji.

Različno po blokih. Jaz imam svojo peč na plin, nekaj jih ima centralno na elektriko, nekaj električne radiatorje. Soseda ima drva. Blok je star in ima dimnike, na začetku so se vsi greli na drva. Elektrika pride nekako toliko kot plin.  Odvisno od ljudi, ki živijo v stanovanju.

Veliko bolje od toplovoda. Plačaš, kolikor porabiš in ni odvisno od nekih procentov, ponudnikov ogrevanja, koliko bodo tokrat napisali na položnico….

Na prvo žogo se zdi dražje in slabše, ampak ni.

Odgovor na objavo uporabnika
kupujem stanovanje, 29.12.2022 ob 10:46

Iščem stanovanje, za nakup. Ker pač ni denarja za novo stanovanje, gledam rabljena.

Prenseča me koliko stanovanj ima ogrevanje na elektriko? Kako to v praksi zgleda?

Jaz sem s podeželja in sem pač mislila, da je po blokih vedno centralno ogrevanje. Pa je očitno cel kup stanovanje brez centralnega ogrevanja? Kaj imajo potem? Električne radiatorje ali kaj?

to lahk pomeni el radiatorje, ir panele, kar zna biti hudo drago. lahk pomeni tud klimo kar je okej, sam mora biti klima ustrezna (dosta močna, z ogrevano zunanjo eneoto, grethem do -25)…če maš možnost lahk prešaltaš na manjšo TČ kar je sicer kar zalogaj (inštalacija) zna pa biti daleč najboljša opcija

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Kupi si manjšo TČ ali pa daš v stanovanje nekaj klim , v vsako sobo eno velikosti 12 000btu in imaš rešeno , tudi najcenejše so dovolj dobre, ni treba zapravljati celo premoženje.

..https://www.klarstein.at/?cl=details&cnid=e4a0531fa36ac31c40d417d5f966829a&anid=5c88ae00688d1a5b7db32f6c8c0ef2e4&varselid%5B0%5D=0c0a463e05355f2cc7150b3d55e984d9

plus 200€ za montažo, lahko pa ti jo zmontira tudi kak znanec z malo tehničnega znanja za drobiž, morda za dober sex…

Klima za ogrevanje? Klima je ponavadi pod stropom. Topel zrak je lažji od hladnega. Torej se še komu zdi klima primerna?

Ne vem, ampak, ko vidim stanovanje, da je električno ogrevanje, ga kar preskočim. Jaz sem bila prepričana, da je to en tak osnovni standard, da imaš centralno ogrevanje. Nisem vedela, da so v blokih take slabe razmere, da nimajo to rešeno. Nisem vedela, da je centralno ogrevanje taka posebnost.

kupujem stanovanje, 29.12.2022 ob 13:48

Klima za ogrevanje? Klima je ponavadi pod stropom. Topel zrak je lažji od hladnega. Torej se še komu zdi klima primerna?

Ne vem, ampak, ko vidim stanovanje, da je električno ogrevanje, ga kar preskočim. Jaz sem bila prepričana, da je to en tak osnovni standard, da imaš centralno ogrevanje. Nisem vedela, da so v blokih take slabe razmere, da nimajo to rešeno. Nisem vedela, da je centralno ogrevanje taka posebnost.

Bogve kateri bloki so to.  Jaz ne poznam nikogar ki bi se v bloku ogreval na neke klime…..  Vsi imajo centralno.

klime za ogrevanje so montirane spodaj.

Nisem jaz napisala, da se grejejo s klimo. To je itak trapasto in nelogično.

Sprašujem pa se kako se ogrevajo tisti, ki imajo napisano, da je električno ogrevanje. So to potem električni radiatorji ali kaj. En omenja zgoraj IR panele.

Včasih piše, da je ogravanje z etažno centralno pečjo. To jaz razumem, da imajo vsako nadstropje svojo peč in potem kurijo kot kurijo? Verjetno je tako kot pri nas v službi, ko imamo peč na plin in potem so radiatoriji. Domnevam, da je to etažna peč. V spodnjem nadstropju imajo pa verjetno svojo peč, ker naša je le za naše prostore.

Je pa problem, ker manjka mi denarja, če bi ga imela dovolj, bi seveda kupila novo stanovanje. Tako pa iščem najboljše, kar bi dobila za svoj denar. Ampak ja, ogrevanje pa je važna reč.

Ne morem verjeti, da ljudje še niste slišali za električno centralno ogrevanje.

Robi, nismo vsi mestni, da bi vedeli kako je to urejeno v blokih. Tako, da bodi prijazen in razloži kaj naj bi to bilo. Jaz pač ne vem. Bom pa vesela, če razložiš.

Sedaj je ogrevanje na elektriko skorajda najceneje.

Mi zna kdo razložiti kako zgleda to ogrevanje z elektriko? Pa ne mi s klimami.

Torej električni radiatorji ali kako? En omenja panele?

Daljinsko ogrevanje iz toplarne je v Ljubljani najbolj pogosta oblika ogrevanja.

Alex623, 29.12.2022 ob 15:40

Daljinsko ogrevanje iz toplarne je v Ljubljani najbolj pogosta oblika ogrevanja.

Ha, ha, ja seveda, cel MB pa MS se ogrevata iz LJ. Kaj to v Grazu se skoraj vsi ogrevajo preko ljubljanske toplarne.

kupujem stanovanje, 29.12.2022 ob 15:28

Mi zna kdo razložiti kako zgleda to ogrevanje z elektriko? Pa ne mi s klimami.

Torej električni radiatorji ali kako? En omenja panele?

Obstajajo električne peči, oziroma grelci za centralno ogrevanje. Grelec segreva vodo, obtočna črpalka pa poganja toplo vodo po radiatorjih ali pa se uporablja za talno gretje. To drugo je cenejša varianta, ker porabiš manj elektrike.

robi9, 29.12.2022 ob 16:07

Obstajajo električne peči, oziroma grelci za centralno ogrevanje. Grelec segreva vodo, obtočna črpalka pa poganja toplo vodo po radiatorjih ali pa se uporablja za talno gretje. To drugo je cenejša varianta, ker porabiš manj elektrike.

Te peči oz grelci, to ima potem vsako stanovanje posebej? Ali ima cel objekt eno peč ali kako je s tem?

Torej so radiatorji taki čisto običajni kot pri peči na drva?

Nekako gledam stanovanja, ki so stara kakih 30-50 let. Novejša so večinoma krepko predraga. Kakih ekstra starih, 100 ijn več let pa ne gledam.

Pa mogoče, če kdo ve, kje so namanjši stroški ogrevanja?

Zdaj novejše gradnje ali pa obnovljene gradnje imajo verjetno boljše fasade, manj izgub?

Kaj pa samo ogrevanje? Eni imajo že omenjeno električno (zdaj, če ni radiatorjev ali pa talnega gretja- no go), eni plin, eni olje, eni daljinsko ogrevanje, verjetno se najde tudi kak na biomaso (čeprav še nisem naletela med meni zanimivimi)…

Je daljinsko ogrevanje najcenejše? No kaka biomasa ali kaj takega zna biti najceneje, samo ne naletim na kak tak primer.

kupujem stanovanje, 29.12.2022 ob 16:12

Te peči oz grelci, to ima potem vsako stanovanje posebej? Ali ima cel objekt eno peč ali kako je s tem?

Torej so radiatorji taki čisto običajni kot pri peči na drva?

Nekako gledam stanovanja, ki so stara kakih 30-50 let. Novejša so večinoma krepko predraga. Kakih ekstra starih, 100 ijn več let pa ne gledam.

Vsako stanovanje posebej ima svoj grelnik. Lahko se uporabijo isti radiatorji, kot za ostale vire ogrevanja. Sistem centralnega ogrevanja je isti, le vir toplote je različen.

robi9, 29.12.2022 ob 16:24

Vsako stanovanje posebej ima svoj grelnik. Lahko se uporabijo isti radiatorji, kot za ostale vire ogrevanja. Sistem centralnega ogrevanja je isti, le vir toplote je različen.

Hvala Robi. Zdaj vem kaj vprašat :).

Nisem še bila na ogledih, jaz imam že pri oglasih probleme :). No, v resnici je en problem: denar.

smo slišali, samo to je huddooo draga zadevšna, zato je to v 90% no go opcija

zgleda kt en mali bojlerček na steni. Pazi zahteva veliko priklopno moč + poraba je adijo pamet…ni to neka super opcija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close