Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nakup rabljenega ovtomobila

Nakup rabljenega ovtomobila

Pozdravljeni!

Odločila sem se za nakup rabljenega Focusa. Zanima me, kje oz. na kakšen način je najbolje kupiti rabljen avto? Sama se na vse skupaj ne spoznam preveč, zato stalno poslušam nasvete raznih moških kolegov, fotra, itd. Slednji je prepričan, da je edini pameten nakup prek avto hiše (ker ima avto garancijo in ker te tam ne na*****jo…). Drugi so prepričani, da je najboljše prek posrednikov, vendar so menda tam kao dražji. Tretji mi svetujejo, naj ga kupim od kakšnega posameznika, ki avto prodaja prek oglasnika, bolhe, itd. Sedaj spremljam oglase prek avto.net in se mi zdijo nekatere ponudbe posrednikov kar ugodne… Kako ste vi kupovali rabljen avto in kakšne so vaše izkušnje? Kaj mi svetujete? Hvala!

Žverca, Društvo za pomoč živalim Škofja Loka - Kranj 040-21-88-61 www.zverca.si

1.avtohiše – načeloma najboljši nakup, saj ti večinoma nudijo garancijo (tudi do 12 mesecev – sam sem na ta način lani kupil 5 let starega mondea), ki pa jo tudi zaračunajo. Malo moraš vedeti, katere avtohiše so na slabem glasu in se teh izogobati.

2.posredniki – večina avtomobilov je iz tujine. In večina teh ima prevrtene kilometre, bogve kakšno zgodovino. Lahko gre za dober nakup, vendar je po moji oceni to jabolj tvegan nakup. Servisne knjige in potrdila so velikokrat ponarejena.

3.direktni nakup od lastnika – v primeru napak je težko izterjati povrnitev stroškov itd. (čeprav zakonodaja to omogoča…). Načeloma lahko dobiš največ korektnih informacij o vozilu, ne plačaš nobene provizije posredniku, avtohiši … Dobro je, če je avto servisiran na pooblaščenem servisu, kjer morajo imeti arhivirano servisno zgodovino in jo lahko s prodajalcem pregledata.

V vsakem primeru – če se ne spoznaš – lahko pelješ avto na AMZS, kjer ti ga strokovno pregledajo pred nakupom.

Načeloma je tako – dobri avti se hitro prodajo, zato je treba znati “zagrabiti” dobro priložnost. Vendar ne brezglavo – bolje, da “zamudiš” dva dobra avtomobila, kot nabaviti slabega.

Hvala za tako izčrpen odgovor! Zdaj me je pa sploh strah… 🙂 Tudi sama sem razmišljala o tem, da bi ga prej peljala na servis, preden ga bom kupila. Če se odločim za direktni nakup od lastnika- a poznate še kakšno dobro spletno stran z oglasi- poleg avto.net? Hvala!

Najboljši je nedvomno avto.net.
Nekaj se najde tudi na bolha.com.
Drugih ne poznam oz. ne uporabljam.

Kot sem že napisal, je nakup prek avtohiše dokaj zanesljiv. Sploh, če avtohiša prodaja in servisira isto znamko vozil. Dobra avtohiša bo dala na rabljen avto tudi garancijo – tudi do 1 leta, kot sem dobil sam. Za focusa, ki je dokaj nov model, bi morali dati vsaj 3 mesece!

Ne si delat nepotrebnih stroškov. Če bo kaj narobe, boš itak potem morala popravljati. Absolutno odvsetujem avtohiše (večino dobro poznam, sami nategovalci). Kupi pri posredniku – svetujem Avto-izziv na Vrhniki.

To si pa zdaj tako povprek povedal, da že v osnovi ne more držati. Avtohiše so samo posredniki, glede avtohiše na Vrhniki bi se pa dalo kakšno povedati. Če se spoznaš lahko najdeš dober avto tako pri posredniku, kot pri lastniku.

lpk

Pri meni se gre za avto, ki me bo koštal tam do 1.300.000 sit, ker več nimam. To se pravi okoli 5-6 let star focus, s okrog 90.000 km. Najbrž bom kupila direkt od lastnika (in pri tem upala, da se moški okoli mene spoznajo na stvar). Sem gledala tudi pri avtohišah, pa je rabljenih focusov 1.4 zelo malo, tisti, ki pa so, so pa okrog 200-300 jurjev dražji.

Drugače imam pa še eno vprašanje. Včeraj sem v Salomonovem oglasniku videla oglas, kjer nekdo prodaja focus 1.4 , l99 s 28.000 km za 1.200.000 sit, menda odlično ohranjen. Sem klicala in menda ga je vozila (po parkirišču gor in dol?) ena starejša tetica. Zanima me, ali je sploh možno, da v 6 letih narediš tako malo km? Če bi že kdo vrtel kilometre nazaj- zakaj toliko (ker res čudno zgleda) in zakaj bi ga še vedno tako ugodno prodajal? U glavnem, ima že 2 resna kupca, torej najbrž izpadem. Ampak, če bi bilo s takim avtom (na videz) vse v redu, a bi se ga splačalo kupit? A bi bilo treba pričakovat, da se tak avto po 1 tednu sesede iz kakšnega blazno eksotičnega vzoka?

New Report

Close