Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem nakup rabljenega avtomobila

nakup rabljenega avtomobila

mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z nakupom rabljenega avtomobila v avto hiši v škofljici (p-ol-e p-ositio-n). ima uvožene avtomobile iz italije, iz neke “lizing hiše”, če sem ga jaz prav razumela. zanima me, če je tipu za zaupat, ali nas bo po domače povedano nategnu. če je že kdo kupoval pri njemu, a je bil zadovoljen z avtom in plačilom, ali mi to odsvetuje.
lep pozdrav!!

Na tgu rabljenih avtomobilov je najmanj 80% slabih!!! Zakaj? Ker se dobri pač ne prodajajo, ker je njihova tržna cena premajhna in se lastniki tako odločajo da se jih ne splača prodati. Po drugi strani pa avtohiše in prodajalci dvigujejo cene rabljenih avtomobilov slabe kvalitete. Gre za čisto ekonomsko teorijo, ki zvišuje profit prodajalcem. Ti pa kot kupec žal težko razločiš dobro od slabega 🙁

Torej kaj ti ostane…moraš imeti srečo pri nakupu, ampak to velja tudi za nova vozila ne glede na znamko in razred vozila…

Moj nasvet..kupi raje razred nižje, novega, 4 leta garancije…

to se pa ne strinjam

Hm, glede % slabih avtomobilov, ki se prodajajo. Vsaj z moje strani je bilo to res, svojega npr. nisem bila pripravljena prodat tolk pod ceno, kot so se prodajali enaki avti z manj opreme ter bog ve kako vzdrževani. Moj avto je letnik 2003, ima 60k km, vozim pa ga na pooblaščen servis (preverjeno ok) kljub temu, da je že izven garancije, olje se redno pregleduje, redno doliva in redno menja. Servis imamo pa vsak februar pa ni važno ali smo dosegli naslednji servisni interval na 20k km. Ker se nismo mogli dogovoriti glede cene, sem avto obdržala, to je bilo dve leti nazaj, avto pa še vedno dela BP. Sicer pa, če je avto ok, se ga ne splača prodajati, ker na njem že itak tolk zgubiš s padcem cene rabljenega, da te od tega boli samo glava. Ni hujšega kot prodati ok avto in kupiti mačka v žaklju. Pa ko kupuješ avto, se ponavadi ne splača ozirati za tistimi “najbolj ugodnimi”, raje dam nekaj evrov več, kot da kupim enega izmed najslabših. Že tako ali tako je potrebno avto takoj zapeljati k mehaniku in po potrebi narediti konkreten servis. Kakšni tega ne naredijo, potem pa pride presenečenje, ko avto ribne, račun za servis pa 2.500€, kar je ponavadi že blizu tržne vrednosti avta 🙁

Ja z temi vozili je tako pojdite malo zadaj kjer jih še rihtajo in si iberite tistega v pripravi je siguren to kar se vidi.

Jaz imam z njimi zelo dobre izkusnje in tipu zaupam. To je ze drugi moj avto pri njemu in se nisem ustela. Avti so mi delali in nikoli nisem menjala vec kot samo olja in filtrov. Avtomobile sicer sama prodajam, kupujem pa pri njih.
Ravno sedaj sem kupila mrcino, z menoj je bil moj mehanik, kljub temu, da sem stara stranka. Potem sem pa se avto peljala k enemu x serviserju in je samo rekel, da tako dobrega avta se ni videl……vse original, redno servisiran in ujemanje s potrjeno knjizico.Tako da imam mir za 100.000 km.
Jaz jih res moram pohvaliti.
lp.

New Report

Close