Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nakup rabljenega avtomobila – postopek

Nakup rabljenega avtomobila – postopek

Ta teden dobim “nov” avto, prvič v življenju bom lastnica avtomobila.
Sedanjega lastnika poznam (je sosed), vendar ker je starejši gospod, ni preveč vešč teh birokratskih zadev.

Mi lahko prosim kdo od vas po kmečko razloži, kakšen je postopek, da urediva vse (lastništvo, prepis, zavarovanje, itd.)

Ali nama morajo kupoprodajno pogodbo nujno sestaviti v avtohiši ali jo lahko sama sprintam npr. na strani informiran.si? Potem se to nese na UE overit – kaj pa potem? Ali lahko vse uredim na UE ali je potrebno hodit še tja, kjer opravljajo tehnične preglede? Kje sploh dobim prometno?
No, za zavarovanje vem, da ga uredim na zavarovalnici. :))

Hvala že vnaprej!

Sicer sem avto kupila v avtohiši in nisem sama urejala teh zadev, pa vendar.

Kupoprodajno pogodbo lahko sestaviš sama, greš v knjigarno (oziroma na netu dobiš obrazec), kjer lahko kupiš obrazec za kupoprodajo avtomobila. Izpolniš ga in gospod gre svoj podpis overit na UE. Dogovorita se, kateri bo plačal davek. Mislim, da je 5% od vrednosti avta.

Ko avto registriraš, greš na eno od avtohiš oziroma tam kjer delajo tudi tehnične preglede, jim daš potrdilo o plačani registraciji (zavarovanju) in tam lahko dobiš tablice (či jih bo prodajalec zadržal) in pa prometno dovoljenje.

No, upam, da ti nisem dala napačnih info. Če pa sem, pa me bo kdo popravil.

Lp, uživaj v novem avtu!

Mislim da bo najceneje, če se zapeljeta do kakega posrednika in mu zaupata svoje želje.

New Report

Close