Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup rabljenega avta na obroke brez zaposlitve

Nakup rabljenega avta na obroke brez zaposlitve

Ženska ni zaposlena, občasno nekaj dela honorarno, ima tudi nekaj privarčevanega denarja in si želi kupiti rabljen avto. Zanima jo ali je možno kupiti rabljen avto, če nimaš redne službe, rednih dohodkov. Razmišlja, da bi npr. plačala polovico (polog za rabljen avto), ostalo pa bi odplačevala še 12 mesecev na obroke. Pozna kdo, kako je s tem (posrednike, trgovce) ali ni možno kupiti rabljenega avta, če nimaš rednega osebnega dohodka (na bančnem izpisku kakšen mesec je, potem spet ne) ?

Hvala za informacije in lep pozdrav!

Išči išči službo kr naprej kr neprej pogumno pogumno

kar tako na lepe oči ti nihče ne bo verjel.

Pa se s kom zmeni. Prijatelji, znanci. Da denar doložijo zate, ti pa to oddelaš. pomoč v gospodinjstvu, vrtu. Karkoli pač.

Je pa dandanes imeti avto luksuz. Če imaš že z nakupom problem kako bo šele z gorivom, registracijo, tehničnim, zimskimi gumami. Ne vem no.

Avto kupit ni problem. Res pa je, da ji tiste razlike denarja, ki ga nima nihče ne bo kar dal – ali pa posodil brez garancije.

Torej – tako kot je že svetovano zgoraj z delom ali preko prijateljev – ali pa tistih 12 mesečnih obrokov že zdaj spravljati na kupček in kupit avto čez eno leto, ko bo ves denar že pripravljen nekje na kupčku.

S čem bo pa plačala registracijo in zavarovanje? Pa servis, ko se bo takoj nekaj pokvarilo? Posodil ji nihče ne bo, v teh časih pa še posebej ne, ker nihče ne vrača izposojenega, pa tudi ona ne bo mogla, če bi še tako rada, ker ne bo od kje. Naj počaka z avtom na boljše čase ali pa si dobi tipa z dovolj denarja, kar je tako ali tako osnovno za preživetje, sicer bo kriza do smrti. Včaasih so ženske znale poskrbeti za svoje dobro življenje, danes pa kot da tega ne znajo več…

Posojila ne more dobiti, “na položnice” tudi ne, torej na obroke ne bo šlo. Če ji ne more nihče posoditi ali vzeti posojila namesto nje, bo morala biti zadovoljna s tem, kar lahko kupi za privarčevani denar. Včasih to v končni fazi sploh ni tako slabo. Itak pa za dva, tri jurje dobiš že raketo od avtomobila.

Ma že za 500 € dobiš dober avto. Od kakšnega starega ‘oča’, bakice….. Ki ga pazijo, garažirajo, redni servisi….

Jaz se vozim s Pižojem 306……..star ko svet, Ampak je top, vse dela….samo tankam in tehnični.
Noter je kot nov. Na zunaj itak nihče več ne rjavi. In ni vreden več kot 400, 500 €! Samo ga ne dam…………še!

Res – me ni nič stal drugega kot: ene dve žarnici v 10-tih letih, gume vsakih pet let, registracija 160 € in pokuri tooook malo………s tankom za 50 € naredim 750 km.

Avto ni luksuz – je NUJA! Ker na periferiji je klinac z avtobusi.

Luksuz so edino te ‘krave’, terenci za 30 000 €, pokuri še pa še, če se kaj pokvari pa edino pooblaščen servis in čakat na original rezervne dele tudi po mesec dni in več. BZ!!

Ma že za 500 € dobiš dober avto. Od kakšnega starega ‘oča’, bakice….. Ki ga pazijo, garažirajo, redni servisi….

Jaz se vozim s Pižojem 306……..star ko svet, Ampak je top, vse dela….samo tankam in tehnični.
Noter je kot nov. Na zunaj itak nihče več ne rjavi. In ni vreden več kot 400, 500 €! Samo ga ne dam…………še!

Res – me ni nič stal drugega kot: ene dve žarnici v 10-tih letih, gume vsakih pet let, registracija 160 € in pokuri tooook malo………s tankom za 50 € naredim 750 km.

Luksuz so edino te ‘krave’, terenci za 30 000 €, pokuri še pa še, če se kaj pokvari pa edino pooblaščen servis in čakat na original rezervne dele tudi po mesec dni in več. BZ!![/quote]
fUL DOBER POST!

Luksuz so edino te ‘krave’, terenci za 30 000 €, pokuri še pa še, če se kaj pokvari pa edino pooblaščen servis in čakat na original rezervne dele tudi po mesec dni in več. BZ!![/quote]
fUL DOBER POST![/quote]

.in gva je na gornjem tako dobrega? Da čakaš leta 2014 mesec dni na rezervni del. Ja iz Južne Koreje mrbit, za nemca al pa francoza pa lih ne.

fUL DOBER POST![/quote]

.in gva je na gornjem tako dobrega? Da čakaš leta 2014 mesec dni na rezervni del. Ja iz Južne Koreje mrbit, za nemca al pa francoza pa lih ne.[/quote]
gva? čis realno si napisu. in js tud ne čakam rez.delov za KRAVE =))) haaaaaaa

fUL DOBER POST![/quote]

.in gva je na gornjem tako dobrega? Da čakaš leta 2014 mesec dni na rezervni del. Ja iz Južne Koreje mrbit, za nemca al pa francoza pa lih ne.[/quote]

Sestavne dele za različne avto. tovarne delajo isti podizvajalci. Itak se zelo malo avtov sploh še sestavi v Ju. Koreji ali na Japonskem, saj so veliko obratov preselili v Evropo. Imam kolega, ki vozi renoja, pa stalno čaka na dele (in čaka pogosto, ker se avto pač pogosto kvari).

Jaz sem kupila lani avto za 200€. Letos sem ga brez problemov registrirala. Dokler ne bo finančna situacija kaj boljša, avta nad 500€ ne kupim. Itak, dokler mi ta služi ga ne menjam.

Saj super, da se eni vozte v teh starih jajcih. Če se bom kdaj zaletel v vas s svojim x5 ali vi vame, vsaj vem, da mi nič ne bo od vašega avtomobilskega drekeca pa bo ostala palačinkica, ko ga bom prevozu, vi pa bode za par dni v žari… lepo je imeti sodoben, velik in varen avto.

A si videl posnetek na YT, kaj se je zgodilo z BMW X5, ko se je vanj zaletelo kombinirano vozilo? Razletel se je na koščke, lastnika pa so še dolgo pobirali po koščkih v krsto. Žalostno, toda resnično. Ne misli si, da si varen v BMW X5. Če se vate zaleti budalo od voznika, ki vozi 150 na uro, te ne reši nič. Niti takšno vozilo. Pa imam jaz podoben avto, kot ti.

fUL DOBER POST![/quote]

Evo, ravno ta teden – avto star 10+ let, rezervni rabljeni del čakala ravno do naslednjega dne po tel.klicu, kupila za 30€, original na pooblaščenem servisu bi čakala 2-3 dni več, a stal bi 190€.

Avto je zame prevozno sredstvo, ker je javni prevoz v k***. Z avtom za 200€ se pripeljem, kamor je treba, res pa je, da delam bolj malo km. Če bi delala 200 km na dan bi mogoča razmišljala drugače.
Itak pa imam tak avto, kot si ga v tem trenutku lahko privoščim. Menda ne bom otrok stradala, da se bom vozila v stilu ;).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close