Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NAKUP OČAL

NAKUP OČAL

Za upokojence je nakup očal velik izdatek.

Vendar očala je občasno treba zamenjati.

Zanima me, če doplača kaj zzz zavarovanje, če očal nisem nabavil že sedem let.

Imam pa dodatno zavarovanje pri Vzajemni.

Dodatno zavarovanje nič ne pomaga. Če imaš napotnico od osebnega zdravnika potem imaš mislim da šipce zastonj oz. ceneje plačaš.

Odvisno od dioptrije. Če imaš zelo visoko dioptrijo, recimo -10, zavarovalnica primakne 200€. Če imaš nizko dioptrijo pa manj, recimo 50€.

To pišem za kratkovidnost.

Jaz sm sla v leClerCa v optiko, dala sam zdravstveno. vse ostalo so sami zrtihtali brez napotnice in doplacila.

Očala sem menjala pred 2 tednoma po 5ih letih ker so bila stara uničena.

Zavarovalnica doplačala 55 evrov ..jaz sem še plačala 230 z okvirji vred..to so očala na daleč..da bi imela ena očala na blizu in daleč pa mi je bil predračun 450 ..vzela sem samo na daleč ker na blizu še vidim vendar si moram očala dol dati ko berem.

Pred kratkim sem dobila očala, potrebujem za na blizu, dala 200eur s pregledom, brez zavarovalnice ali bilo čega. Nekje na gorenjskem. Če ne bi bila izbirčna pri okvirju, bi bila cena še nižja, ampak jaz ne tako lepa.

Odgovor na objavo uporabnika
sonja112, 02.08.2021 ob 22:20

Očala sem menjala pred 2 tednoma po 5ih letih ker so bila stara uničena.

Zavarovalnica doplačala 55 evrov ..jaz sem še plačala 230 z okvirji vred..to so očala na daleč..da bi imela ena očala na blizu in daleč pa mi je bil predračun 450 ..vzela sem samo na daleč ker na blizu še vidim vendar si moram očala dol dati ko berem.

Tudi nosim očala za kratkovidnost že 30 let, pa me zanima zakaj je treba brati brez očal, ker mene nič ne moti, če berem z očali in tudi nikoli mi okulist ni tega rekel, pa imam dioptrijo – 7 in še cilinder.

Popopopopopo, 03.08.2021 ob 09:52

Tudi nosim očala za kratkovidnost že 30 let, pa me zanima zakaj je treba brati brez očal, ker mene nič ne moti, če berem z očali in tudi nikoli mi okulist ni tega rekel, pa imam dioptrijo – 7 in še cilinder.

Če imate očala ali cilindre v enem na blizu in daleč seveda lahko berete z očali.

Jaz imam samo za daleč in brati od blizu z očali ne vidim zato si jih dam dol da vidim brati.

To mislim od zelo blizu če dam knjigo ali telefon bolj stran vidim brati.

Zato mi je zdravnik predlagal oboje samo mi je bila cena resnično prehuda skoraj 500 evrov ..to je več kot polovica moje plače.

sonja112, 03.08.2021 ob 10:06

Če imate očala ali cilindre v enem na blizu in daleč seveda lahko berete z očali.

Jaz imam samo za daleč in brati od blizu z očali ne vidim zato si jih dam dol da vidim brati.

To mislim od zelo blizu če dam knjigo ali telefon bolj stran vidim brati.

Zato mi je zdravnik predlagal oboje samo mi je bila cena resnično prehuda skoraj 500 evrov ..to je več kot polovica moje plače.

Vse imam za daleč, tudi sama sem plačala pred 4 leti za očala 250 eur in sem se sedaj odločila, da meritve opravim pri okulistu in naročim očala preko interneta, ker sem si že izračunala, da bo znesek za očala, ki jih potrebujem 120 eur vse skupaj. Bom videla kaj bo in vam poročam. Moja soseda je tako naročila in je zelo zadovoljna.

Od kje ti ideja, da je treba brez očal brati?

Če si kratkovidna, iamš pač očala skozi gor. Daljnovidni jih imajo samo zana blizu, ker na daleč ok vidijo.

Kratkovidni pa nosimo očala ves čas. Če imaš -7 itak ne vidiš brati brez očal ali si tako k nosu prineseš, da vidiš?

Hudič pa je, če se ti ob kratkovidnosti naflika še starostna daljnovidnost. Potem pa imajo dvojna očala oz. ne vem kako naj opišem: del očal je za kratkovidnost, del za daljnovidnsot. Ne vem točno kako se tem lečam reče.

itak da ne, 03.08.2021 ob 10:27

Od kje ti ideja, da je treba brez očal brati?

Če si kratkovidna, iamš pač očala skozi gor. Daljnovidni jih imajo samo zana blizu, ker na daleč ok vidijo.

Kratkovidni pa nosimo očala ves čas. Če imaš -7 itak ne vidiš brati brez očal ali si tako k nosu prineseš, da vidiš?

Hudič pa je, če se ti ob kratkovidnosti naflika še starostna daljnovidnost. Potem pa imajo dvojna očala oz. ne vem kako naj opišem: del očal je za kratkovidnost, del za daljnovidnsot. Ne vem točno kako se tem lečam reče.

Samo sprašujem zakaj ona ne nosi očal pri branju, ker jaz jih pri – 7 dioptrije in nimam težav z branjem z očali in nikoli mi okulist ni tega svetoval.

Oglasite se v DellaSpina v Lj.

https://www.zps.si/osebna-nega/ocala-na-recept/8670-kako-do-ocal-na-recept-2

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close